Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (33)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Theoooooooooooo eooo eooooo!!!!!!!!!!!!

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoyoyo spune:

fetelor ce frumos papati acolo, am vazut filmuletze cu papcioasele, Felicitari mamicilor (ARTU, JOCURBAN) pt curaj si incredere, vrem si noi
bine faceti ca incurajati autonomia asta si nu numai ...

Artu- la baieti la fel ai procedat?

si la noi e imperios necesar utilizarea aceastei tehnici, nu vreau sa dau kicks si cu Maria la capitolul alimentatie, autonomie.
Asa nu : la baiat am dat-o rau in bara, el si acum mananca mai pasat asa , recunosc ca am citit prost si putin la vremea diversificarii lui si nu m-am document suficient da nici el nu ma ajutat atunci cind am vrut sa-i dau mai mare:( efectiv isi autodeclansa inec,vomit scuipa afara
In prezent POATE si mesteca dar numai anumite lucruri si daca le tine in mana ( gen cartofi de la mac, fineti cu lingurita, cremvrusti, chips :( etc) daca i dau macaroane sau bucatele de carne etc,nu se atinge de ele, asa ca il pacalesc si le amestec toate in pireu, ciorbitze , i dau totul mai in zeama si.sau mai asa sosos ...
am apelat si la o renumita pediatra aici si am primit o schema un set de reguli si instructiuni eventual pot sa scriu intr-un mesaj separat, dar le-am pus momentan deoparte ...
DECI daca aveti ceva sfaturi cum ar trebui sa-l determin sa manance si el cum trebuie pt varsta lui as fi foarte dispusa sa incerc .
am fost suparata, acum m-am mai resemnat sau mai bine zis mai ignor problema, dar e destul de frustrant sa vad ca un bebe de nici un an stie sa manance (mesteca) o bucata maricica de peste si el scuipa si nici nu vrea sa guste.
de mancat singur nici vorba , a avut ceva initiativa cit a fost la o gradi unde a vazut si pe ceilalti si mai manca cartofi sau supa singur, bine aici mucles ca si mie mi-a dat in gura mama pana la 6 ani

In rest din nou muci ( 1 sapt gradi 3 acasa si bineintels ca Maria ff empatica din fire ia tot)

BUMBO: desi ziceam ca am de toate de la cel mare evident ca ma tenteaza si pe mine noutatiile, asa ca cred ca daca tot fac comanda pt cadourile de craciun o sa introduc si un BUMBO d'asta( oare care de aici e bun ????) http://www.mytoys.de/Tisch-Stuhlsitze/Hochst%C3%BChle/KID/de-mt.ba.ca02.06.04/
eu am mai luat lucrusoare in trecut de pe my toys.de, transport 15 euro parca, dar daca luati mai multe zic ca oricum merita , grupat iasa mai convenabil

ARTU: site ro cu jucarii inteligente pt baietii tai si nu numai gasesti pe
http: //www.dtoys.ro/modules.php?name=produse&e3=44

si as vrea si eu sa-i comand costumas de Craciunitza am vaz aici :), mai e cineva doritor poate ne unim pt transport
http://www.laredoute.fr/Search/SearchResults.aspx?SearchType=HeaderSearch&hiddendims=&Keyword=noel&nkw=1&vsp=%20pas%20%28Path%20=%20%2723107224%27%29

sanatate dragele mele, pup
astept impresii, incurajari

Edit ca sa zic, Jocurban si Artu sunteti a "real treasure" pt aceasta comunitate si bineinteles nu numai :)

Mergi la inceput

Yoyoyo eu cred ca e vorba si de "bagajul genetic" daca zici ca si tie ti-a dat cu lingurita pana la 6 ani.Ca daca stai sa te gandesti inainte nu stia nimeni de autodiversificare si nu vad ca mancam numai blenduit.De exemplu,eu ii mai dau lui Sebi si in mana sa se joace,plescaie,si e tare receptiv,s-a innecat decat primele dati inainte de diversificare(clasica),acum se descurca tare bine.
Craa craaa craaa
Deci eu zic totusi ca baiatul iti seamana,nu e vb de altceva

Si tot din categoria craa craa craaa,nu-mi vine sa cred cum nu mi-a refuzat nici un aliment pana acum,a mancat chiar si porcaria de avocado sau brocoli...si legumele din supa(telina,pastranac,morcov,dovlecel)
Sa-i tina Dumnezeu obiceiul

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

hello

am revenit

am luat si gelul de Arnica, am luat si canuta cu cioc f f moale; acum Sabina il roade cu interes; cand ii vine apa se stramba dar inghite

Yoyoyo, baietii au fost diversificati cu piureuri

Polixenia, bun venit!

Maribell, aceeasi dilema o am si eu

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Gata,ca am fost prea activa pe ziua de azi....bate la ochi
Nopate buna
Las restul in grija liliacului de noapte Mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoyoyo spune:

... cred ca BLW exista si pe vremea noastra, cel putin parti din el, acu doar a primit o denumire sa zicem...
la flacau si eu i dadeam in manutza sa tina paine , biscuite si le moflaia, totusi eu cred ca nu am facut sufiecient la momentul respectiv si am preferat sa-l vad ca mananca indif de modul cum accepta hrana (pasat intodeauna) , dar da Cris you're right o fi si bagaju genetic vinovatu :( de aia zic ca acum ignor dar parca as ai incerca cumva
eu i dau cam de toate ,peste, fructe, legume doar ca tre sa fie sub o anumita forma ( musai fierte moi si tocate marunt marunt )
de exemplu pt ca el nu mamnca branza , ou , individual i le bag in spanac etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Intrebare:
Cum selectati jucariile ptr daruit altor copilasi?
Daca e sa ma iau dupa baieti ei nu ar da nimic
Insa am sacose intregi puse prin dulapuri, sacose la care ei nu se mai uita (ca au uitat de ele); insa si camera e plina; in plus, incep cadourile acusi si iar ne umplem

Ce stiu sigur e ca nu dau Lego. In rest insa imi e nu stiu cum sa le dau fara sa stie ei....

voi cum faceti?

Ioana & Arturicii'S

aceeasi problema o am si eu cu alexandra, dar uite ca mie mi-a prins bine acum la fete. avem o graoza de jucarii de bebe si nu numai. Si mie imi e mila sa dau fara stirea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Bonsoar

Ia te uita ce activitate intensa ati avut azi. Au zburat clatitele p'aci de...mama mama. La mine nu a ajuns nici una asa ca probabil voi presta pentru micul dejun maine ca la cat am balit pe tastatura.... Da' eu o sa fac pancake-uri din alea groase si pufoase. Sac!

artu sa te pui pe picioare repede. Pe amandoua. ha ha cum a sunat asta

Eu lui Toto nu i-am dat supa de legume. Ma rog, am incercat in prima zi dupa aia...I-am dat piureuri direct.Asta pentru ca n-am inteles la ce i-ar folosi zeama aia colorata si cu un gust bleahhh. Si-asa piureurile nu sunt deloc grozave.

Dienuta fetele noastre sunt nascute in aceeasi zi. Sa stii ca nici Antonia mea nu se taraste. Ridica ea cand si cand funduletul in sus si se impinge in nas ca un porcusor care rama dar destul de rar si destul de anemica miscarea. Eu nu imi fac nici un fel de probleme din cauza asta.

Mai, am observat ca eu sunt cam...zen. Sunt cam relaxata si imi las copiii sa faca ce vor cum vor cand vor.
Apropo, de vreo saptamana Toto nu mai are pampers noaptea. Si nici accidente.

Polixenia bine ai venit!

Cris ce bine ca ai un Sebi bebi nemofturos. Mie Toto imi scosese peri albi la un moment dat. S-a mai dat pe brazda cand am renuntat la piureuri si am trecut la mancarici gatite. Piureurile au fost cah.

yoyoyo nu stiu ce sfat sa iti dau in momentul asta. Toto nu mananca pasat sau mai stiu eu cum, el...nu prea are rabdare sa stea la masa. E drept ca e mai interesant sa te joci decat sa stai sa mananci dar...mai trebuie sa si mananci. Asa ca daca nu stau eu cu gura pe el sa ii zic sa se intoarca la masa sa manance sau daca nu ii bag eu in gura...incepe azi si termina maine. Nu mananca absolut orice dar...cum necum...mananca.
Cu Antonia cred ca o sa incerc si eu BLW, probabil combinat cu lingurita (eu i-o umplu si o las pe ea sa invete sa se descurce). Mai citesc, ma mai informez si sper sa ne iasa figura. Noi mai avem vreo doua saptamani pana cand ar trebui usor usor sa incepem sa mancam si altceva, nu de alta dar face 6 luni si o mai incerc cu cate o bucata de mar sau mai stiu eu ce altceva pe la gurita. Nu este foarte interesata de subiect. Si mai e si Tudor care cand ma vede zbiara la mine ca "nuuuuu, nu ii da sa manace imic. E mica si nu aie ditzi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

si atunci ce fac ARTU ....ii dau in continuare supica, intrb un pediatru sau le fierb de 2 ori?????

FETELE RECOMANDATI-MI UN PEDIATRU BUN
VINERI VIN IN BUC, IAR DR CARE O VEDEA PE TONY NU ESTE IN ORAS, SI TARE AS VREA SA O VADA UN DR BUN
MERCI

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

GALERIA ZAMBETELOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Maribel pai daca le fierbi prea mult...mai bine nu i le mai dai.
Legumele se fierb cat mai putin si in cat mai putina apa. Nu se taie in bucati mici, daca se poate se lasa chiar intregi - vitaminele se pierd mai greu asa.
Daca e sa iti dau un sfat acum, ar fi asta - cumpara-ti mai bine un aparat de gatit cu aburi. Nu iti trebuie o sofisticarie care sa coste o palarie de bani. Unul simplu si ieftenut e suficient.

Mergi la inceput