Saruri de rehidratare
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ami_84/ami_84.jpg)
Buna ziua. Fetita mea de 8 luni a facut diaree zilele trecute cand i-am introdus suculetul de porocale. Ca sa fiu linistita, i-am facut si analize, care au iesit bine. Doctorita noastra pediatra mi-a recomandat regim alimentar, ceai de menta si in loc de LP, milupa HN. Acum, eu citisem pe undeva de niste saruri de rehidaratre insa ea, nu a spus nimic. Da stiu ca tb sa o intreb pe ea, dar e genul expeditiva la telefon si ma enerveaza chestia asta uneori. Asa ca, imi poate explica cineva va rog la ce sunt bune/folositoare aceste saruri de rehidratare? Mulumesc anitcipat de raspunsuri.
Irina (8 martie 2010)
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
ali spune:
Eu stiu ca se dau dupa ce au o perioada de voma sau diaree si nu tin in burtica apa sau ceaiul.Se folosesc exact pentru ce se spune ca sunt adica rehidratare.Daca s-a oprit diareea e in regula, nu mai are nevoie de saruri.
Noi am patit cu putina diaree de la fructele cu coaja si ne-a recomandat doctorita pliculete de biotics baby.Ajuta intestinul f bine si chiar jumatate de pliculet de smecta.
Ai grija cu sucul de portocale e putin cam acid pentru stomacelul lor.
Multa sanatate
ali
Mama fericita de Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
raton spune:
Daca diareea a fost de scurta durata sau s-a incheiat, n-ai nevoie de saruri de rehidratare. Se dau pentru mentinerea sau refacerea echilibrului electrolitic in cazul deshidratarii (prin diaree, varsaturi, sau pt cei afectati de canicula etc.)
kiki31 spune:
Exista saruri de rehidratare de la Humana,se numesc HUMANA ELEKTROLYT.Acestea compenseaza rapid pierderile de apa si electroliti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Ami probabil ca pediatra nu a considerat-o deshidratata sau cu risc, din consult (daca s-a uitat la piele, la burtica etc); Probabil ca a fost doar nu episod si nu pune probmele;
Bafta cu diversificarea!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca 29+
mirela0521 spune:
cand am avut probleme cu burtica piticilor mei mi-a fost recomandat debridat pt reglarea intestinala. pe noi ceaiul de menta si laptele fara lactoza nu ne-a ajutat absolut deloc. mai degraba a ajutat mucilagiul de orez. biotics baby l-am folosit mai mult ca pansament pt stomac atunci cand luau multe medicamente (2-3 antibiotice in decurs de 1 luna de zile) sau in cazul varsaturilor repetate.
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ami_84/ami_84.jpg)
ami_84 spune:
Multumesc pentru raspunsuri dragi mamici. Intradevar nu a tinut mult ca am trecut-o urgent la regim, si de aici probabil nu s-a deshidratat. A! Si nici nu a avut varsaturi. Pe unde mai citisem de saruirle astea scria si de varsaturi.
Multa sanatate tuturor!
Irina (8 martie 2010)