Incident la joaca! - SPLIT (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ali, nu fac caz, dar ma deranjeaza sa vad ca se modifica tabloul agresiunii de la o postare la alta. In momentul asta eu una nu mai sunt sigura ca s-a intamplat asa cum a spus Ariel.
Invatatoarea e buna si blanda (face pipi cam des totusi :)), iar copchilu' de 7 ani e un derbedeu fara leac.

Si eu cred ca tine, Olympia.
Desigur ca acel copil are exemple proaste in familie si desigur ca ceea ce face la scoala e in mare parte din vina familiei. Discernamant prea mare nu are el la 7 ani.
De asta mi-a fost mila de el.
In loc sa fie ajutat, e bagat si mai tare in mocirla si va deveni cu adevarat un pericol pt. ceilalti peste vreo 5-6 ani.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Ariel, sigur ca depinde de varsta copilului. Cel putin pentru mine depinde.

La aproape 13 ani (cat avea pustiul japonez) e mai inalt ca mine si-mi permit sa tip la el daca imi invineteste copilul (de 9 ani), ii da picioare in burta, il strange de gat si il taraste prin curtea scolii.
Imi permit sa tip la el, fiindca lui nu-i va fi teama sa riposteze, eventual sa ma pocneasca daca il enervez prea tare.

DEsigur, dupa ce imi trec nervii, daca scap nepocnita, o sa port o discutie calma si civilizata cu bruta de 12 ani care a invinetit copilul mai mic cu 3 ani decat el.

Daca copilul are 7 ani nu-mi permit sa tip la el, nici sa-l pun fata in fata cu 5 adulti care il acuza si-i cer socoteala, fiindca il sperii si fiindca nu are posibilitatea sa riposteze si fiindca nu rezolv nimic cu asta.

Iar ce a facut copila de 10 ani de la locul de joaca e o chestie care nu m-ar ingrijora.
Am mai spus de ce.
Au mai spus si altii aceeasi chestie.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Iar ce a facut copila de 10 ani de la locul de joaca e o chestie care nu m-ar ingrijora.
Am mai spus de ce.
Au mai spus si altii aceeasi chestie.

Imi pare rau ca te contrazic dar cred ca iti permiti sa vorbesti asa doar pentru ca nu ai fost tu pusa in situatia asta.cand iti vezi copilul atat de speriat nu stiu daca mai puteai fi atat de relaxata.

In general e usor sa se dea sfaturi la rece si mai ales daca nu suntem implicati direct. Mie mi se pare ca atunci cand sunt afectati copiii nostri poate suntem si mai afectati decat daca am pati noi acelasi lucru.Cum spunea o prietena de-a mea : de cand avem copii suntem vulnerabili.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

of, denizel...iar trebuie sa desenez.
1. din raspunsul tau dat lui ali, reiese ca eu bat campii pe aici sau de ce nu, mint...booon. citeste te rog prin postarile mele la "randunele", caci am expus faptele acolo, calde, chiar in ziua cu pricina, deci nu le-am inventat ca sa apar aici si sa jelesc ca "vaaaai ce mi s-a inatmplat mie!". daca nici asa nu te convingi ca nu mint (hmmmm, am ajuns sa fiu acuzata si de asta...pana unde vei merge in inversunarea ta?), atunci, zau ca-mi pasa.
2. la aproape 13 ani e tot un copil...vad ca la tine limita de varsta a tolerantei se opreste pe undeva la 8 ani...hai, poate 9. e bine, totusi, ca e si atat. altii nu o au deloc.
3. unde am zis ca am tipat la copil? sau ca l-am pus fata in fata cu 100 de adulti furiosi? eu am fost foooarte calma, chiar stupid de calma, dupa cum au apreciat altii, care i-ar fi facut si i-ar fi dres. discutia a fost doar intre mine, copil si tatal lui. abia mai tarziu a fost intre mine si invatatoare. vrei sa pun cu ore, in ordine cronologica? nu mai face scenarii,pls, ca cel cu furia nestapanita a adultilor ... ma amuzi, pe bune.
4. o invatatoare e si ea un om, care, vrei nu vrei, merge la toaleta, mananca, bea apa...traieste. m-am prins. vrei sa pice capul ei. ea e vinovata! mama ei de invatatoare! din punctul meu de vedere nu e asa. chiar e o invatatoare buna, careia nu ai ce-i reprosa. eu o cunosc, tu nu, asa ca o pot judeca si ii pot vedea calitatile si nu defectele imaginare.
5. de fapt ce vrei tu sa demonstrezi? eu asta nu pricep? ca bat eu campii sau...? ca mie asta imi reiese din postarile tale pline de simpatie la adresa mea. ti-am zis ca nu am chef sa polemizez cu tine, am facut-o in trecut si stiu ca e pura pierdere de vreme.
eu voiam doar sa stiu ce se poate face in astfel de situatie. poti sa ajuti concret pe una ca mine, ca inbox sau alte mamici cu pui agresati la scoala, la joaca, pe strada? daca nu, atunci, eu te las sa-ti expui teoriile anti rasism, dar nu despre asta era vorba in propozitie...daca tu vrei neaparat, nu ai decat. dar zau, daca ma intereseaza teoriile astea, caci nu reprezinta problema mea in momentul de fata. cand o sa am dileme legate de rasim, o sa te rog sa ma consiliezi. pana atunci , prefer sa discutam de problemele expuse aici.
Poate ca s-a ajuns la asta si din cauza ca acei copiii erau rromi. ok, hai sa trecem peste asta. nu erau rromi, erau romani verzi. cum se poate rezolva cu agresivitatea lor, caci asta ne "doare" pe noi acum.

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ali

Imi pare rau ca te contrazic dar cred ca iti permiti sa vorbesti asa doar pentru ca nu ai fost tu pusa in situatia asta.cand iti vezi copilul atat de speriat nu stiu daca mai puteai fi atat de relaxata.

ali
Mama fericita de Andrei

Intr-adevar, nu am fost pusa intr-o situatie de asta.
Sigur ca si eu as fi fost afectata.
Si mi-ar fi folosit/linistit foarte mult unele postari de aici (cele in care s-au gasit explicatii cat mai aproape de realitate ale gestului, nu cele rasiste si panicarde).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

discutia a fost doar intre mine, copil si tatal lui. abia mai tarziu a fost intre mine si invatatoare. vrei sa pun cu ore, in ordine cronologica? nu mai face scenarii,pls, ca cel cu furia nestapanita a adultilor ... ma amuzi, pe bune.

Ariel, ai inceput sa ma obosesti.
In prima postare ai spus ca:

Citat:
Dupa ore, i-am oprit pe cei 2, pe tatii lor, pe invatatoare si le-am zis ca nu admit acest comportament, care este foarte periculos....

2 tati + 1 invatatoare + tu = 4 adulti impotriva unui copil. E cam mult, as zice.
Si tare cred ca mai erau ceva gura-casca pe margine: aia care-ti ziceau ca ai fost prea calma.... Aia au tacut malc in timpul "procesului", nu?

Gata, eu opresc aici discutia cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

bine, hai ca o fac si pe asta, in ordine cronologica (=/- cateva minute), ca sa nu mai obosesti, ca e pacat...ai atatea de zis si din cauza oboselii nu o sa mai poti:

ora 11.50 : alex a iesit de la scoala plansa si mi-a spus ce si cum
ora 11.55: am asteptat sa iasa din clasa pustii, i-au luat tatii lor, eu am mers la ei si le-am zis ca ii rog sa nu se mai repete incidentul (l-am expus), deoarece poate avea urmari periculoase.
da, erau altii pe margine care ascultau si au comentat a 2 a zi, in timp ce asteptam copiii sa iasa de la ore.
ora 12-12.05 poate chiar 12.10, nu mai stiu exact: am urcat in clasa si i-am spus invatatoarei ce si cum si am rugat-o sa fie mai vigilenta. pentru satisfactia ta, am intrebat-o unde se afla in momentul x si a zis ca la toaleta...

peste cateva zile a fost incidentul cu fusta. am vorbit direct cu invatatoarea.

vineri a fost incidentul cu tigarile. nu am mai urcat sa vorbesc cu nimeni, deoarece ma grabeam. am zis ca urmeaza sa discut dupa vacanta cu ea.

e bine acum? iese pe ceas? imi pare rau, nu mi s-a parut potrivit sa iau separat fiecare pusti, caci nici mie nu mi-ar conveni sa vina una sa discute cu fiica-mea, ci si cu mine. deocamdata sunt responsabila de ce face ea si daca ar fi sa faca ceva rau, as prefera sa mi se spuna, ca sa pot remedia....aaaa, pustii respectivi nu erau nici pe departe speriat de ce am zis eu. ba chiar al 2 lea pustan (cel care a tinut-o) mi-a zis a 2 a zi ca o place pe alexutza. atunci mi-a zis primul ca l-a batut tatal lui...

hai, mai bine incetam, ca si eu obosesc si prefer sa obosesc altfel, nu pe dc. deja devine penibil...in fond, tragand linie, eu nu sunt de acord cu rezolvarea violenta a problemelor de genul asta, tu nu esti de acord, atunci, care e baiul? ca era rrom baiatul cu pricina? ok, nu era rrom! gata, am lamurit si asta!

edit: am uitat sa zic ca a mai fost in alta zi si o imbranceala pe scari. nu s-au rupt decat ghiozdanul atunci si ciorapii. in rest, toate picioarele, mainile, gatul fiica-mii, erau la locul lor. ceva de genul "am scapat si de data asta!"

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ali, nu fac caz, dar ma deranjeaza sa vad ca se modifica tabloul agresiunii de la o postare la alta. In momentul asta eu una nu mai sunt sigura ca s-a intamplat asa cum a spus Ariel.
Invatatoarea e buna si blanda (face pipi cam des totusi :)), iar copchilu' de 7 ani e un derbedeu fara leac.

Si eu cred ca tine, Olympia.
Desigur ca acel copil are exemple proaste in familie si desigur ca ceea ce face la scoala e in mare parte din vina familiei. Discernamant prea mare nu are el la 7 ani.
De asta mi-a fost mila de el.
In loc sa fie ajutat, e bagat si mai tare in mocirla si va deveni cu adevarat un pericol pt. ceilalti peste vreo 5-6 ani.

Agresivitatea copiilor nu e provocata doar de exemplele violente din familie ci in egala masura de larghetea unor parinti care trateaza astfel de incidente ca minore, neimportante, firesti pentru copilarie, glume proaste, neintentionate...
Acesti parinti transmit copiilor lor ca n-au gresit sau ca au gresit in limite tolerabile, deci pot repeta greseala. Sunt parinti care sunt la randul lor agresivi desi nu fizic cu cei din jur, pot fi aroganti, zeflemitori, nepasatori sau superiori fata de cei din jur, nu accepta si nu inteleg nicio critica la adresa lor si implicit a copiilor lor, ei stiu mai bine, ceilalti exagereaza, sau sunt invidiosi, sau...in fine gasesc ei o scuza/explicatie ca sa-si protejeze pozitia si confortul interior. Copiii lor nu-s fericiti si nu-s capabili sa aiba o relatie de echilibru si de respect cu un alt copil, duc in suflet tone de frustrare, mereu vor incerca sa domine, sa iasa in fata, sa impinga cand nu-s vazuti, nu-si recunosc in veci greseala ci-ti zic senini in cel mai bun caz "n-am vrut". Sunt galagiosi, agitati, mereu in mijlocul unor conflicte "minore". N-au prieteni , au "grupuri de prieteni" alaturi de care exerseaza si rafineaza nepasarea fata de celalalt , au nevoie de public si de arie de desfasurare... Nu-i vei vedea jucandu-se constructiv ceva ci doar stricand jocul altora, repetand acel "loveste si fugi" care-i defineste.

Ariel, la noi toate se spun intai invatatoarei si mi se pare normal asa, cata vreme incidentul a avut loc la scoala. Nu direct copilului sau parintelui. Invatatoarea trebuie sa cerceteze ce si cum s-a intamplat si sa transmita parintilor implicati.
Au fost si "duamne" mame care s-au balacarit in fata intregii clase de copii, pe ideea "al meu e un geniu, al dumitale e needucat", sau "al meu nu minte, al dumitale ,da"...in fine, nu mai zic mai departe.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Bla, bla, bla... oricum, n-o scoti la capat olympia... toti cei care luam atitudine suntem rasisti, suntem incapabili sa intelegem, trebuie sa ne facem ca nu vedem, sa avem toti doctorat in psihologie... eu am impresia ca tocmai datorita unor astfel de oameni care pretind ca pricep si inteleg pana in panzele albe s-a ajuns in situatia actuala cand infractorii beneficiaza de drepturile omului iar omul de rand care vede de treaba lui sta cu frica ca, vorba aia, el nu "beneficiaza" necomitand nici o infractiune. Asta mi se pare un paradox, dar in sfarsit...
Am pus de mai multe ori intrebarea daca, acesti buni samariteni (care sar ca arsi in fata unor evenimete reale nu ipotetice), au luat o singura data un copil sau un sarman de pe strada sa-l ajute. Nu mi-a raspuns nimeni... asadar, buni samariteni nu suntem numai in ceea ce consta psihologia sau studiul de comportament pentru ca acesti copii nu sunt cobai. As vrea sa vad ca macar una dintre persoanele care sustin sus si tare a incercat, macar, sa faca ceva. Ca de vorbe suntem satui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
Tiganii is priviti de sot de ex intr-un mod f romantic asa, ca tot au fost pe la tv reportaje despre stilul lor altfel de viata in satre si multi altii au viziunea asta, ca sa vedeti si voi.
Adica la picioarele goale, lipsiti de griji cu muzica si veselia lor cu temperamentul lor altfel si-mi povestea despre tiganii spanioli, de situatia de acum 40-50 de ani de ex ce stie si el din cititul surselor de acolo. E interesant.

Toata copilaria, a doua, cind am inceput sa citesc... mi-am dorit sa fi fost tiganca si sa traiesc in cort. Imi placeau cel mai mult ceri rusi si cei spanioli, ca dansau si cintau cel mai bine. Apoi, cind am mai crescut si am citit aventurile cu indieni, am schimbat tiganii cu indienii... Deci, as putea spune, ca si eu am cam aceeasi imagine ca sotul tau despre tigani.

Si eu cred ca nu este chiar ireala... asa au fost inainte de a veni 'civilizatia' peste ei. Cei de astazi sint doar urmasii a ceea ce s-a intimplat intrind cu bocancii in traditiile lor si distrugindu-le indentitatea de catre rasele care se credeau superioare (in majoritate de culoare alba) si civilizate pina la gitul broastei, care, de fapt, era glezna.

Si nu numai atit, dar faptul ca unii tigani, capatiile au palate (si aici ma refer la toata opulenta in care traiesc), se face in egala masura si pe spatele tiganilor saraci si a romanilor saraci... mina in mina cu rasa alba, superioara si perfect educata si integrata in civilizatie. Numai nevinovati nu sint... Ei isi vad de opulenta lor, tiganii de hotiile lor, adica de ceea ce le-a mai ramas din nomaditate (la ce vrei sa te astepti de la niste oameni care nu mai stiu nici ei ce sint)... iar copiii lor, care sint absolut nevinovati de toate aceste erori istorice si care se comporta conform modelelor din dotare... incaseaza toata ura care exista la adresa celor care le-au dat viata, nu se ocupa de ei si a parintilor, bunicilor, stra-bunicilor si stra-stra-bunicilor lor.

E un cerc vicios din care, sincer, nu cred ca se mai poate iesi... si, in general, sint extrem de optimista si am incredere in rasa umana, indiferent de culoare pielii si a numelui celui la care se roaga. Si ceea ce spun, din punctul meu de vedere, repet, se rasfringe asupra tutoror oprimatilor din lume, vechi si noi, din ce in ce mai saraci, intr-o lume in care 10% sint din ce in ce mai bogati.

Copilul de 7 ani sau de 10 sau, mai rau, de 2 si 5 ca cei care mi-au rupt mie inima in doua cind am fost in Romania, sint ultimele fiinte umane raspunzatoare pentru ceea ce se intimpla in lume! Si cind cresti in oprimare si in saracie, in discriminare si ura, le interiorizezi si foarte-foarte greu mai poti iesi deasupra. De fapt, cred ca e aproape imposibil sa mai fii ceea ce ai fi fost daca te nasteai si cresteai in alt climat.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput