Incident la joaca! - SPLIT (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Eu as formula exact pe dos: orice criminal a fost copil si NU a avut o mama care sa-l fi iubit si NU este, ca adult, copilul unei mame care sa-l iubeasca.

Iubirea nu are o definitie clara, fiecare iubeste in stilul sau. Multe lucruri ciudate se fac din iubire, fie ea materna sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nu, nu se fac din iubire.
Se fac din diverse cauze si motive. Sunt etichetate doar ca iubire, pentru a fi justificate. Si asta nu inseamna ca nu mai exista notiunea de iubire si nu o mai putem defini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ariel, nu e vina mea daca te pierzi in argumentele mele.
E o diferenta intre un pici de 7 ani care trage de pantalonii fetitelor de aceeasi varsta cu el, si un baiat de 12-13 ani care invineteste, strange de gat si taraste prin curtea scolii un baiat cu 3 ani mai mic.
In primul caz e o joaca tampita intre copii de aceeasi varsta (joaca cu care parintii copiilor "agresori" nici macar nu sunt de acord si pe care o sanctioneaza asa cum se pricep ei).
In al doilea caz e agresiune sustinuta (tacit sau ne) de adultii din jur, adulti despre care se stie ca sunt cam xenofobi asea din fire.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

denizel,
1. nu m-am plans numai de trasul ciorapilor jos, ci de faptul ca au imobilizat-o pe fiica-mea si cu FOARFECA i-au tuns de par. ei si inca la 3 fete! acea foarfeca putea sa ii ajunga in ochi, sa o mutileze pe viata!!! daca nici asta nu ti se pare suficient de grav ca sa "ma agit", atunci ce ar trebui sa fac? sa astept sa ii scoata ochii si apoi sa-mi zici tu ca da, am motive sa ma plang?
2. te rog, reciteste-ti postarile din aceste subiecte, in care aveai o pozitie total diferita decat cea "intelegatoare" de acum...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140452&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140120&whichpage=26

Nu am timp si chef sa fac analiza pe text, insa e clara pozitia si parerea ta de atunci...
Oricum, scopul participarii mele la acest topic nu era o noua discutie contradictorie, ci total altul.
Pe mine una, ma interesa cum sa abordez problema la scoala, care da, in ochii si in mintea mea reprezinta o problema, in ai tai doar "o joaca tampita". Am notat in minte ideea cu discutia cu psihologul scolii. Dupa vacanta, voi discuta cu invatatoare acest aspect. Daca va fi un lucru constructiv, de ce nu? insa ma indoiesc ca acel psiholog va putea rezolva ceva in cazul acelui copil...Problema la el este in familie, e clar...
Repet, nu concep sa mai aiba loc astfel de fapte care sa ii implice pe copiii mei, indiferent de culoarea pielii lor sau de natia agresorului. Celcare a agresat-o pe fiica-mea, putea fi la fel de bine "roman" de-al nostru, chinez, jamaican sau orice alta natie. La fel de mult m-ar fi deranjat gestul si urmarile lui.

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ariel, mai ca uitasem subiectul ala!
Eu sunt convinsa ca violenta nesanctionata la timp cand apare ca o "joaca cu pantalonii" la 7 ani (pe bune nu vorbim de 2-3 ani) sau cu imbranceli si piedici "nevinovate" mai tarziu avanseaza spre alte forme mai grave.In esenta e vorba de un abuz, ii faci cuiva ceva care il deranjeaza, il lovesti, il ranesti cu intentie, asta te face sa te simti interesant, puternic, eu una vad aici un pericol crescand. Daca nu intelegi limitele libertatii tale cineva trebuie sa ti le aminteasca, ea se opreste exact acolo unde a celuilalt e lezata.
In cadrul unei anume etnii e mai greu sa avem pretentia asta, acolo e regula celui mai tare, numai ca mentalitatea e foarte asemanatoare si in cazul altor parinti care constient sau nu permit copiilor un astfel de comportament. Mama agresorului din linkul pus de Ariel recunostea ca acela isi batea zilnic fratele si parintii il lasau.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Se discuta la nesfarsit, invartindu-ne in cerc.
Nu se va ajunge la un consens, fiindca se discuta de pe pozitii si pareri diferite.

Eu sunt socata ca am primit avertisment pt ca mi-am exprimat opinia cu sinceritate. Si mai si iesisem din discutiile in contradictoriu...

Cineva scria ca sunt multe energii negative pe acest topic. De aceea si renuntasem la subiect.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ariel! Acum care din cele doua denizele e cea adevarata habar nu o sa avem, inclin sa cred ca asta de la sub de fata, oricum nu prea mai conteaza. Atunci era luata de avintul iubirii si pretuirii pentru orice ar fi zis Lia si cum iubirea e un sentiment deosebit, putem scuza situatia. Cu toate ca aduce mai degraba cu o manifestare grupies nu cu iubirea, dar in fine.E clar ca citim o groaza de baliverne pe aici.In rest nu prea am ce zice, nu pot veni cu sfaturi, traiesc intr-o zona linistita, civilizata, scoala lui Aldo e o scoala cu copii in marea majoritate foarte bine educati, merge cu drag acolo.Sunt si aici, mai ales in orasele mari scoli in care cu greu se face fata copiilor problema, sunt si copii nemti dar din ce citesc si aud, in general copii de turci si albanezi, crescuti intr-o altfel de mentalitate. Cum ca orice natie le e inferioara, baietii dovedesc ca-s barbateii familiei daca pun la punct fara frica orice pui de neamt.Asa ca inobox, eu una una m-as feri sa-i pun in circa unui copil dizgratia pt o anumita rasa, natie. Poate cind o fi mare va emigra in germania si aici o sa trebuiasca sa o ia de la capat cu alte natii, complicat. Acum 2 sapt cind eram in vacanta intr-un resto cu loc de joaca, l-am surprins si pe al meu tinut de git de un pui de turc, dar si al meu era cu miinile strinse in jurul gitului celuilalt copil. Parintii copilului erau linga noi, au vazut situatia si nu au intervenit, eu am ezitat ceva timp dar pe urma i-am despartit. Acelais copil a imbrincit-o si pe fie-mea, si asta a mea a facut showul lumii, de s-a speriat puiul de turc s-a ascuns la mama-sa in brate:)Insa niciodata nu le-as zice copiilor ceva din ce pluteste in aer la adresa turcilor.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

denizel,
1. nu m-am plans numai de trasul ciorapilor jos, ci de faptul ca au imobilizat-o pe fiica-mea si cu FOARFECA i-au tuns de par. ei si inca la 3 fete! acea foarfeca putea sa ii ajunga in ochi, sa o mutileze pe viata!!! daca nici asta nu ti se pare suficient de grav ca sa "ma agit", atunci ce ar trebui sa fac? sa astept sa ii scoata ochii si apoi sa-mi zici tu ca da, am motive sa ma plang?
2. te rog, reciteste-ti postarile din aceste subiecte, in care aveai o pozitie total diferita decat cea "intelegatoare" de acum...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140452&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140120&whichpage=26

Nu am timp si chef sa fac analiza pe text, insa e clara pozitia si parerea ta de atunci...
Oricum, scopul participarii mele la acest topic nu era o noua discutie contradictorie, ci total altul.
Pe mine una, ma interesa cum sa abordez problema la scoala, care da, in ochii si in mintea mea reprezinta o problema, in ai tai doar "o joaca tampita". Am notat in minte ideea cu discutia cu psihologul scolii. Dupa vacanta, voi discuta cu invatatoare acest aspect. Daca va fi un lucru constructiv, de ce nu? insa ma indoiesc ca acel psiholog va putea rezolva ceva in cazul acelui copil...Problema la el este in familie, e clar...
Repet, nu concep sa mai aiba loc astfel de fapte care sa ii implice pe copiii mei, indiferent de culoarea pielii lor sau de natia agresorului. Celcare a agresat-o pe fiica-mea, putea fi la fel de bine "roman" de-al nostru, chinez, jamaican sau orice alta natie. La fel de mult m-ar fi deranjat gestul si urmarile lui.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Ariel, eu nu vad altceva decat continuitate in convingerile mele .
Ceea ce spuneam acum 1 an se suprapune perfect peste ce spun acum.

Ce spun acum: atentie la "tratamentele" aplicate unui copil de 7 ani.
Daca un copil de 7 ani e tratat nepotrivit, la 12 ani, adica peste 5 ani, e posibil sa devina o bruta care bate crunt copiii mai mici decat el!!!!!!!!
E mai clar acum?

Tu chiar nu sesizezi vreo diferenta intre un copil de 7 ani care face glume proaste si un copil de 12 ani!!!! care se poarta ca o bruta cu cei mai mici decat el????

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Ariel!

Acum care din cele doua denizele e cea adevarata habar nu o sa avem, inclin sa cred ca asta de la sub de fata, oricum nu prea mai conteaza.
Atunci era luata de avintul iubirii si pretuirii pentru orice ar fi zis Lia si cum iubirea e un sentiment deosebit, putem scuza situatia. Cu toate ca aduce mai degraba cu o manifestare grupies nu cu iubirea, dar in fine.

:))))
Ia uita-te la ea ce rautacioasa este!!!! :O

Vikinga, stii cand o sa stii "care din cele doua denizele e cea adevarata"?
Atunci cand iti vor creste copiii si vei sesiza diferenta intre un copil de 5 ani, unul de 7 ani si unul de 10 ani .

Daca as fi fost inconstanta si nehotarata, as fi zis ca baietii care au batut pe fetita Vivianei sunt niste copii care nu stiau ce fac.
Am zis asta cumva?

Tot ce am facut a fost sa acord putina intelegere unui copil de 7 ani, calarit de 10 adulti furiosi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

In cadrul unei anume etnii e mai greu sa avem pretentia asta, acolo e regula celui mai tare, numai ca mentalitatea e foarte asemanatoare si in cazul altor parinti care constient sau nu permit copiilor un astfel de comportament.
Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Olympia, nu e valabil in cazul de fata!!!
Voi cititi ce se scrie aici???
Ariel a spus ca tatal baiatului l-a batut cu cureaua atunci cand a auzit ce a facut fetitei lui Ariel.
DEci nu a aprobat fapta bietului copil!!!

Taica-so il bate, iar Ariel (care, de altfel, nu suporta violenta impotriva copiilor), il pune pe copilul asta fatza in fatza cu niste adulti furiosi pe el.
A, noroc ca Ariel a venit pe DC si i s-a spus ca in scoala exista psiholog.
Invatatoarea cea blanda si draguta nu stia despre asta si facea scandal impreuna cu parintii.
Eh, o sa-i zica Ariel cum trebuie sa procedeze... .

Mergi la inceput