Prietene - 70 - LMA Iulian! LMA David!
Raspunsuri - Pagina 20
laura - andreea spune:
Tina, in loc sa-l pupi ca face economie, tu te enervezi?
Vad ca voi deja dati cartofi si in combinatie cu carne. Eu am incercat insa mi s-a parut ca a balonat-o asa ca ii dau cartof dulce momental si il amestec de obicei cu peste.
Am facut pt prima oara (pt ea evident) ciorba cu perisoare si a mancat super bine. Scriu cum am preparat, poate este cineva interesat: in apa rece am pus morcov, ardei rosu, patrunjel radacina si praz si am fiert 10 minute. perisoarele le-am facut din carne de vita, un galbenus crud, marar proaspat si busuioc uscat. Le-am fiert cam 15 minute iar la final am adaugat ulei de masline. Au iesit mai multe, mai pastrez doua iar restul le congelez. Supa am pasat-o cu furculita si am mai adaugat un pic de brocoli si de dovlecel si inca un strop de ulei.
Ca fructe la fel ca ieri: doua boabe de strugure, doua feliutze de manadarina, jumate de mar si o banana mica.
Diseara: un pic de branza fie cu mamaliga sau alta cereala si un pic de iaurt sa fluidizez.
La capitolul intrebari-intrebatoare: de cand dam smantana? cantitatea de carne si respectiv ou ramane aceeasi sau se mareste? Eu i-am dat pana acum 20g de carne sau jumate de galbenus. De ce se recomanda laptele de capra in defavoarea celui de vaca?
multumesc in avans si eu inca astept o felie de cozonac
Editez: am pus in compozitia perisoarelor si un pic de orez(aici se gaseste sub denumirea de orez pt orezul cu lapte(Milchreis)
poze
many_bani spune:
Gata cu plimbarea, brrr, fu cam frig dar compania tare placuta, Alexutzu' si Albastrel. Baietii nu prea au avut stare, mai ales Vlad, nu mai vroiau in carut. Pe Vlad l-a luat somnul pana la primul semafor la plecare, doarme si acum, nu s-a trezit nici cand am ajuns, nici cand i-am scos hainutele , sa vedem cat o sa doarma.
Gabitza si eu zic ca este mai avantajos cel electronic, cat despre aglomeratie, cum ai noroc, noi am ajuns pe la 12 era plin, dar asta se intampla in vara, poate acum nu mai este asa. Avantajul celui temporar este ca se emite foarte repede(uneori pe loc) fata de cel electronic- 3 sapt.
mami de Vlad (29.10.2009)
Andrecluj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura - andreeaEu am incercat insa mi s-a parut ca a balonat-o asa ca ii dau cartof dulce momental si il amestec de obicei cu peste. La capitolul intrebari-intrebatoare: de cand dam smantana? cantitatea de carne si respectiv ou ramane aceeasi sau se mareste? Eu i-am dat pana acum 20g de carne sau jumate de galbenus. De ce se recomanda laptele de capra in defavoarea celui de vaca? |
monis5 spune:
Fetelor, multumim de urari care au venit pe toate partile
GABITZA sa ai un an bun alaturi de mucosi!
am citit pe apucatelea, nu stiu ce sa raspund. Am vazut o intrebare despre laptele de capra - ce stiu este ca:
-laptele de capra are cea mai apropiata formula de cel uman
- este mai bun pentru ca are un continut de grasimi care se absorb mai usor decat cele din vaca
- este mai echilibrat ca si continut hormonal (cel de vaca cica este plin de hormoni dozati astfel incat sa creasca un vitel cu corp f mare si creier f mic )
- nu este atat de alergen ca laptele de vaca...
- are mai multe minerale decat vaca
si nu-mi mai vin acum in cap calitatile lui..
Dar atentie, laptele de capra contine f putina B6 si B12, in special B12, asa ca aportul astora trebuie suplinit din alte surse
Poate intra Flavours sa ma corecteze / completeze
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
coquelicot spune:
citat din mesajul lui laura - andreea Eu am incercat insa mi s-a parut ca a balonat-o asa ca ii dau cartof dulce momental si il amestec de obicei cu peste. La capitolul intrebari-intrebatoare: de cand dam smantana? cantitatea de carne si respectiv ou ramane aceeasi sau se mareste? Eu i-am dat pana acum 20g de carne sau jumate de galbenus. De ce se recomanda laptele de capra in defavoarea celui de vaca? |
Laura, unt ai introdus?
Din moment ce ii dau branza si iaurt grase, in cantitati mult mai mari decat o lingurita cu smantana in mancare, unde e diferenta in concentratia de grasime? Eu i-am dat smantana la fel cum i-am dat si foarte putin cascaval (bio, fara sare).
Voua v-a spus medicul sa nu introduceti inca smantana?
Cat despre ou, la noi se recomanda 2 galbenusuri pe saptamana, nu stiu daca nu se poate chiar creste cantitatea saptamanala. Monis parca asa imi povestea prin parc.
Nici eu nu ii dau cartof. Cel mult de 2-3 ori a primit cate un cubulet in multe legume. Din acelasi motiv il evit.
Despre cantitatea de carne, nu stiu, niciodata nu am cantarit-o, cu atat mai mult sa stiu cat a mancat din ea. Eu ii pun o nuca maricica de carne la 2 portii.
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
monis5 spune:
citat din mesajul lui coquelicot Cat despre ou, la noi se recomanda 2 galbenusuri pe saptamana, nu stiu daca nu se poate chiar creste cantitatea saptamanala. Monis parca asa imi povestea prin parc. |
Pediatrul care il vede pe Iulian asa mi-a zis, la inceput 1 sfert de galbenus / 2 ori pe sapt, apoi cate jumatate / 2 ori pe sapt, apoi cate 1 galbenus intreg / 2 ori pe sapt. Acum mi-a zis ca peste 1 an, merg si 3-4 / sapt. Oricum parca prefer sa-i dau proteina si fier din ou decat din carne...
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
DianaR spune:
Intru pe fuga sa va imbratisez cu drag, ochiul meu ii bine, doar ceva ceata care o sa treaca peste vreo luna doua (un pic de astigmatism temporar).
La multi ani Santi!
Monis sa-ti traiasca Iulianul cel frumos (mey are un anisor, iti vine sa crezi???)
La multi ani David cel cu ochii ca cerul!
Dana sa va traiasca!
La multi ani mami de pereche de gemanuti! Gabitza sa ne traiesti!
Alexa felicitari! Bine ai venit pe lume Maysaa!
Magda felicitari ptr nepotica, sa va traiasca!Ma bucur de rezultatul bun de la control!
Lavi, pupici multi sa te pui repede pe picioare, pupici lui Rares si pupici si la burtica (Rares mai suge? Cum faci cu el acum ca esti in spital?)
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!
dana n. spune:
Hotarare de ultim moment: ii luam motul in seara asta. Nasii nu au putut veni (sunt in tara). O va face fratele meu cu prietena.
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
many_bani spune:
citat din mesajul lui dana n. Hotarare de ultim moment: ii luam motul in seara asta. Nasii nu au putut veni (sunt in tara). O va face fratele meu cu prietena. ------------------------ Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) |
Atunci sa traiasca David motatul
mami de Vlad (29.10.2009)
gabitza35 spune:
Eu le-am dat smantana chiar acum 2 zile parca,atunci cand am facut ciulamaua de pui.Am facut un sos cam din 2 linguri smantana (eu gatesc dublu) pe carel-am fiert alaturi de carnita si legume. Smantana nepreparata termic au primit parca de 2 ori pana acum,cand le puneam cate o lingurita in piureuri. Nu stiam ca nu au voie ( nici nu am banuit si nici nu am verificat).
Eu carnea o pun ochiometric,de ex,o pulpa superioara pui dezosata odata ,cam 1/6-1/8 dintr-un piept de pui (depinde de pui),dar ,ma repet,eu gatesc pt doi,iar uneori chiar pe 2 zile....
Acum sa bag si un mic cra-cra...e randul Evei,care,daca tot e lenesa forumului si abia s-a ridicat in picioare (fund greu) s-a gandit sa se dezvolte pe celalat plan.Asa ca,atunci cand ii zic"uite mami pisica",face "sssss" printre dinti ca un sarpe...parerea mea e ca e o incercare de a zice pi-pis (la inceput si eu ziceam "uite pisica,pi-pis-pis).A descoperit si semnificatia gauriolor din burta cangurului,si incearca si chiar reuseste sa introduca figura potrivita in gaura potrivita.
scriu de o ora la mesajul asta,am avut 3 pauze de readormit Dragosul ...renunt si poate revin
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii