Nu vrea sa invete poezii

Nu vrea sa invete poezii | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Vladut nu vrea sa invete poezii. La noi in familie e mare "cererea" de poezii, tati spune ca nu se poate ca un copil sa nu stie poezii. Eu sustin ca nu e important, si aparent Vladut speculeaza neintelegerea asta intre noi parintii, pe care o ghiceste probabil.

Cum sa fac sa invete poezii? Trebuie sa ii placa, ce anume poate sa ii placa si cum?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

1.cumpara o carte frumos colorata cu poezii din care "sa cititi impreuna" zilnic, sa fie asta un moment special al vostru:
2.nu il mai pistonati cu "nu se poate ca un copil sa nu stie poezii"..mergeti mai de graba pe varianta..."hai sa invatam impreuna"
3.explicatii ca Mos Nicolae,Craciun, bunica, mami si tati s-ar bucura sa auda o poezie care ii place lui Vladut;
4.are patru ani baietelul..si probabil ca inca nu stie ce e aia o poezie si la ce e necesara...si ar fi bine sa ii explicati si asta..
ca e un fel de cantecel fara muzica...sau mai stiu eu..
5.cauta o poezie mai speciala..eu stiu..despre un trenulet, masinuta
uite un link
http://www.idieta.ro/forums/archive/index.php/t-3947.html
asta mi-a placut mie:Masinuta
Pe aleea din gradina
Trece-n fuga o masina
Cu remorca si cabina
Dar nu-i trebuie benzina.
E vopsita-n trei culori
Si se-ascunde printre flori.
Peste hopuri sare mandra
Mai ramane si-ntr-o dunga
Caci soferul ei o mana
De o sfoara prin gradina
Insa cat ai zice peste
El o trage voiniceste.

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si el cum sa va faca sa intelegeti ca nu are chef sa invete poezii? In niciun caz nu "trebuie", cu cat mai mult il veti apasa cu asta, cu atat mai mult se va opune si nici macar atunci cand va sti nu va va spune voua nimic. De-al naibii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Cred ca totul depinde de voi, de modul vostru de abordare. Daca il veti lua cu " trebuie sa inveti/stii o poezie/poezia asta" sau cu " hai sa invatam poezia" nu cred ca veti avea mari rezultate. O metoda pe care am aplicat-o eu cu succes cu baietelul meu cand era la varsta de 2,5-3 ani, a fost sa ii repet o poezioara ca pe un joc in timp ce ne jucam. Spre exemplu in timp ce construiam ceva din lego, EU spuneam pozia rar si clar. Daca parea deranjat de poezie nu insistam. La fel cu cantecele pana cand consideram ca a retinut. Repetam mai multe zile la rand o poezie sau un cantecel sau mai multe si in final, spuneam versurile doar pe jumatate, lasandu-l pe el sa le completeze. Il intrebam mai tarziu daca mai stie cum e poezia aia cu.... Nu i-am impus niciodata "hai sa spunem , sa invatam" Nu i-am spus niciodata ca "trebuie" sau mai ales "acum trebuie". Am facut sa para totul ca un joc. Asa l-am invatat sa numere si pana la 11 in engleza(avea 2 ani si 5 luni), deci 11 si nu 10 pentru ca rimeaza cu 7 si in timp ce ne jucam cu mingea ii cantam pe o melodie inventata de mine numerele de la 1 la 11 in engleza.

my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Eu il linisteam pe Andrei cu poezioare pe la 1,5 -2 ani, cand trebuia sa plecam din parc si-l puneam in carut. Ii placea sa ma asculte recitand, sau cantand. Apoi, tot asa, il lasam pe el sa termine versul inceput. Si tot asa... il intrebam: "ia, zi, cum e cu poezioara aia cu catelul, sau cu pisicuta... ca nu mai stiu"

Lui ii place sa spuna poezii, invata si la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Exact cum zice Lucia Mirela am procedat si noi dupa ce de fiecare Craciun/An Nou ziceam ca o sa zica si fii-miu o colinda, o sorcova ceva si nu voia sa-l pici cu ceara. Asa ca am inceput sa cant prin casa Sorcova de multe multe ori. Am avut surpriza ca in cateva zile sa o stie. Acum stie peste 20 de cantecele si poezii.
Copiii astia sunt ceva de speriat. Sa nu simta ca ai vreo pretentie ceva de la ei. Nuuuuuuuuuuu, vor sa faca ei totul din proprie initiativa. Asa ca da-i impresia ca este alegerea lui! La noi a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

sirimie,nici lui cris nu i place sa invete poezii.stie doar o poezie,pe care a invatat o pt mos craciunul trecut...eu nu l am pus niciodata sa memoreze poezii,in fond,nici nu mi se par asa importante.
sa vad ce va face la gradinita[e primul an],ca va tb sa spuna o poezie la serbarea de craciun.
oricum,cred ca tb sa i o spui tu mereu,pana o invata ''fara sa vrea'',auzind o la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si eu zic ca nu e important sa stie poezii.Nici fiica-mea nu e pasionata deloc.Adica a fost doar cand era mica de tot adica pe la 2-3 ani stia destule si ne distram mai ales cand le recita asa mai pocit.Dar dupa aia singurele poezii invatate au fost cele de la serbarile de la gradinita.Si la ei la gradinita exclusiv la serbari ii pun sa memoreze o poezie-doua.Plus cantecele evident.Eu acasa nu am invatat-o nicio poezie de la 2,9 ani incoace de cand a inceput gradinita.Doar maica-mea a invatat-o "Ingerasul" si "Tatal nostru".Ii citesc in fiecare seara povesti sau din enciclopedii si desi mi-am propus sa ii citesc si poezii,am tot uitat.O singura data mai demult cand ii citeam poezii am dat de una amuzanta care i-a picat cu tronc si m-a pus sa i-o tot recitesc pana a invatat-o pe loc,pe urma le-o tot spunea oricui ii iesea in cale.
Daca vrei neaparat sa il inveti cred ca asta ar fi metoda,sa ii citesti poezii,sa vezi care ii plac si sa i le citesti pe-alea de mai multe ori pana le memoreaza fara sa vrea

PS Nici mie nu mi-a placut sa memorez deloc poezii la scoala , desi la 3 ani si eu stiam mai mult de-o gramada.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanap spune:

deci...feciorul meu nu e singurul care nu vrea sa invete poezii.m-am mai linistit.cat era la gradi invata doar poaeziile sau textele pentru serbari...nimic altceva...si facea cate o poezioara ,un cantecel zilnic,dar el niciodata nu a stiut macar una.atunci am intrebat educatoarele ce pot sa fac sa-l conving sa invete macar una pe saptamana si raspunsul a fost :la ce-i foloseste sa stie astatea zeci de poezii si cantecele?daca invata unul ,doua cuvinte noi din poezie,cantec e ok pentru ca ele de fapt asta incearca ,sa le dezvolte vocabularul.
acum...la scoala aceeasi probleama...invata poezia dar o stie fix o zi cat sa o scrie dupa autodictare si apoi parca are o radiera in creierash si se sterge complet.nu-i plac poeziile asta-mi spune de cate ori il intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Nici fetita mea nu le are cu poeziile. La gradinita nu i-a stresat niciodata cu asa ceva, ea intotdeauna a stiut multe cantece si poezii mai deloc. Nici noi nu am invatat-o decat o data - de doua ori cate o poezie. Oricum le invata si apoi le uita, ca nu avea ocazia sa le spuna.
Cand a inceput scoala i-a pus doamna sa spuna cate o poezie si fata mea a zis ca ea nu stie poezii si a cantat un cantec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

la mine, primele versuri invatate de buna-voie au fost cele ale fabulei "bivolul si cotofoana". ... cred ca tine mult de modul in care e recitata (orice poezie) ca la o alta cu iepurasi sarind intr-un sau dintr-un tren (nu mai stiu exact) ma apuca bocetul ("stai incet nene franar/ eu sunt mic nu pot sa sar" )

sa vedem ce o sa mearga si la ai mei, deocamdata e devreme dar ma pregatesc intens

Mergi la inceput