Ziua mortilor in ritul catolic
Buna!
Bunica sotului meu a decedat in martie si a fost catolica practicanta,
Cum eu sunt "responsabila" cu cultul mortilor in familie (sotul meu e catolic din intimplare si total paralel cu religia), as vrea sa va rog sa imi spuneti cum cere traditia catolica sa pregatim mormintele pentru a intimpina aceasta zi?
Eu am citit ca se curata mormintele, sa aduc flori, se orneaza cu luminari, se da de pomana la saraci, dar...se face si o mica slujba la mormint?
Multumesc, Theiuta
Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]
"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!
Raspunsuri
szivarvany spune:
Eu stiu ca se aranjeaza-curata mormantul, se duc flori/jerbe si se aprind multe lumanari .
Atat.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
eunice78 spune:
Idem ca Mamagiuliei. In plus, noi ne strangem seara in famile, adica asta facea bunica, ne strangea pe toti si ne punea la masa si ne aminteam de cei morti. Ca un fel de pomana data la otodocsi, fara sa ii spuna insa asa.
Ah, inca ceva, mormintele se curata, se aranjeaza frumos dinainte, nu in ziua mortilor.In ziua mortilor doar se duc lumanarile si flori.
Baietzii mei
crinuta spune:
Vizita la cimitir ( ce au zis fetele e corect) si Liturghia pt raposati, depinde de ziua in care se face la parohia respectiva de care a apartinut.
Liturghia este cea importanta, pomana de asemenea. La parohia noastra se face agapa frateasca.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
Theiuta spune:
Multumesc foarte mult, fetelor!
Crinuta, ea a apartinut de Catedrala Sf. Iosif. Ce trebuie facut acolo? Si...ce inseamna "agapa frateasca', in acest context?
Theiuta
Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]
"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!
crinuta spune:
Ah, e f bine atunci. Te duci si vb cu parohul Ciobanu, el a fost paroh la Sacre Coeur, si tot el organiza acele fratesti.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
crinuta spune:
Azi e ziua pentru raposati, se celebreaza Liturghie. Daca poti du-te la Sf. Iosifla ora 18:30, ca Liturghia de 17:00 a inceput deja.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen