contract perioada determinata
Va rog frumos, daca stie cineva, am si eu o nelamurire...Am fost la un interviu, insa mi s-a spus ca, contractul este pe perioada determinata, fata care era inainte a intrat in concediu de crestere si ingrijire copil. A precizat si faptul ca tot ce-au mai angajat inainte pe perioade determinate, pe alte posturi, au pastrat. Intrebarea mea este, daca fata respectiva se intoarce mai devreme de 2 ani, eu ce fac? Ma scuzati, chiar nu stiu, pana acum am lucrat numai pe perioada nedeterminata...In rest imi place domeniul, este ce-am lucrat cu placere pana acum, este ok si salariul pe care-l ofera, la ce este acum pe piata. De unde lucrez acum, o sa plecam toti intr-un final, de-asta am inceput sa-mi caut...Va multumesc!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
atunci cand titulara postului va reveni din CIC, contractul tau de munca inceteaza.
e greu de spus acum ce va fi peste 2 ani.
pot exista doua variante : ramai fara job sau poti fi angajata pe alt post in firma respectiva daca va fi unul liber in acel moment, cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
marinush spune:
Multumesc, Corina. Stiu ca peste doi ani contractul inceteaza. Dar nu sunt lamurita ce se intampla daca, de exemplu, fata respectiva se razgandeste, nu mai vrea sa stea doi ani, si vine peste 3 luni.
andacos spune:
Pai daca e pe perioada determinata,nu se specifica si perioada?
ca mie asa mi se pare logic!
editez sa spun ca pe perioada pe care ai contractul,tu n-ar trebui sa-tzi faci probleme ce si cind se intoarce din concediu!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
marinush spune:
Buna, andacos. Mi-a zis clar ca este pe doi ani. Oricum, a ramas ca ma suna sambata...Dar, cum spuneam, nu stiu care sunt regulile unui contract pe perioada determinata. Insa stiu ca fata respectiva poate sa se intoarca oricand din concediu, nu trebuie decat sa faca o cerere in acest sens.
marinush spune:
Ai editat, in timp ce eu scriam :)) Asta e nelamurirea mea...daca stau linistita doi ani, indiferent ca ea vine sau nu...
andacos spune:
Eu cind lucram cu contract pe perioada limitata ,scria clar,perioada!
Deci in acest interval d etimp,firma nu te poate da afara,pe motiv ca a venit cealalta din concediu!
Banuiesc ca pe criteriu d eincompetentza,incorectitudine sau mai stiu eu ce motiv...se poate desface contractul d emunca,insa nu ca vine cealalta din concediu!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
CorinaDani spune:
revin cu precizari
tu esti angajata pe perioada determinata pe postul pe care este titulara de drept acea fata.
scopul angajarii tale este inlocuirea acestei fete pe durata concediului post-natal si ingrijire copil.
in momentul in care titulara postului doreste sa-si reia activitatea, o poate face oricand in "interiorul" perioadei pana cand implineste copilul ei varsta de 2 ani. in momentul in care ea isi reia activitatea, contractul ei de munca este "reactivat" (pana atunci a fost suspendat) si contractul tau de munca inceteaza cu aceeasi data cu care ea isi reia activitatea. anterior acestui moment angajatorul trebuie sa ia o decizie in privinta ta : te angajeaza pe alt post liber din firma, daca exista. angajatorul nu este obligat sa te angajeze pe perioada nedeterminata pe noul post, o poate face si pe perioada determinata, care sa nu depaseasca 24 luni.
daca nu are posibilitatea de a te angaja pe alt post, este nevoit sa te puna pe liber.
andacos, angajarea cuiva pe perioada determinata pentru a inlocui o salariata aflata in CIC se face cu precizarea "pana la revenirea titularei postului din CIC"; deci este perioada determinata, insa nu e precizata exact, poate sa fie 1 luna sau poate sa fie 24 de luni, totul este conditionat de data la care titulara decide sa-si reia activitatea
marinush, eu zic sa nu-ti faci atatea griji deocamdata. accepta postul asa cum ti se ofera acum. daca iti faci treaba bine si ajungi sa fii apreciata, cu siguranta ca se va gasi o solutie pentru postul tau in momentul in care fata respectiva se va intoarce la munca mai devreme de doi ani. cine stie, mai pleaca cineva din firma, mai ramane insarcinata alta colega, se mai infiinteaza alte posturi...vorba ta, la criza si praful asta, alta ocazie mai buna nu stiu daca gasesti asa curand...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
marinush spune:
Multumesc, Corina. Probabil ca asa o sa fac. Mai ales ca este ce-mi place, am experienta in domeniu. Acum, sa vad ce mai zice sambata, daca ma suna cum am stabilit. Sa merg sa vad exact locatia, si ce am de facut. Sper sa fie bine...
lulu77 spune:
marinush, orice CIM(Contract Individual de Munca) pe perioada determinata are obligatoriu trecuta perioada contractului.
Deci....daca contractul este din start pe 2 ani sa zicem, exipra peste fix 2 ani de la data inceperii, nu inainte.
Daca este pe alta perioada, la fel, expira la terminarea perioadei specificata in CIM.
Daca persoana plekata in CIC se intoarce inainte de cei 2 ani, si tu ai un CIM incheiat pe 2 ani, ramai in firma respectiva 2 ani.
SUCCES!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar