contract perioada determinata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

marinush, orice CIM(Contract Individual de Munca) pe perioada determinata are obligatoriu trecuta perioada contractului.
Deci....daca contractul este din start pe 2 ani sa zicem, exipra peste fix 2 ani de la data inceperii, nu inainte.
Daca este pe alta perioada, la fel, expira la terminarea perioadei specificata in CIM.

Daca persoana plekata in CIC se intoarce inainte de cei 2 ani, si tu ai un CIM incheiat pe 2 ani, ramai in firma respectiva 2 ani.

SUCCES!

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Nu prea.
Codul muncii prevede ca si conditie a incheierii acestui tip de contract "precizarea expresa a duratei pentru care se incheie", nu a perioadei.
Poti indica clar perioada daca stii exact cat ai acel post vacant (de ex., ai o constructie - ai nevoie de oameni, socotesti cam pe ce perioada. Nu termini - prelungesti succesiv in limita admisa).
In cazul CIC, la durata se inregistreaza "de la 1 oct.2010 la 1 oct. 2012 SAU pana la intoarcerea titularului pe post". Se poate indica chiar nr.deciziei de suspendare a CIM pentru care este permisa angajarea pe durata determinata.
Sensul prevederii este ca angajatul sa fie in cunostinta de cauza cu privire la durata contractului sau.
Eu am ajuns in instanta cu un asemenea contract pentru ca niste doamne inteligente de la ITM au refuzat inregistrarea fara indicarea datelor precise. Instanta a admis ca precizarea "pana la intoarcere" este lamuritoare cu privire la durata, si nu aduce confuzie cu privire la caracterul contractului (nedeterminat/determinat).
Gandeste-te ca, de ex., in institutiile publice nu exista alt post pe care sa-l tii - si atunci ce faci? Cum il platesti? Dar la o scoala, ce faci cu ala? Il tii in cancelarie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mediajust, exact !

contractul de munca pe perioada determinata, pe postul cuiva aflat in CIC, are un statut oarecum aparte, este incheiat strict in acest scop - inlocuirea titularei de post - si inceteaza automat in momentul in care titulara postului decide sa-si reia activitatea, putand s-o faca oricand in "interiorul" perioadei pana copilul implineste varsta de 2 ani.
doar daca titulara postului nu vrea sa se intoarca la job dupa terminarea CIC se considera ca postul respectiv este liber si se poate face angajare cu contract de munca pe perioada nedeterminata, daca angajatorul decide sa pastreze postul respectiv in organigrama firmei.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Da, Corina.
Contractul de care spuneam eu ca a fost admis de instanta (si de atunci, si meseriasele de la ITM si-au bagat mintile in cap) era pe un concediu mai lung de incapacitate temporara de munca. Prin urmare, n-aveam de unde sti cand se insanatoseste omu' (aceeasi situatie ca la CIC, din care este posibila revenirea/reintrarea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Imi cer scuze daca am dezinformat,chiar n-am stiut ca exista acest contract pe perioada limitata,specific pe perioada cIC-ului!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput