la ce varsta renuntam la canita de lapte?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Dorsilia ai mare dreptate!Nici eu nu vreau sa renunt la biberon,atata timp cat ei ii face mare placere.Apa o bea din orice,dar laptele asa il prefera,doar din biberon.
La fel si cu suzeta...offf,ca nu reusim sa scapam nicicum de ea...mie mi-e de dintisori,sa nu se deformeze...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 7+

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

pai asta era si intrabarea/intrebarile mele! nici eu nu vreau sa le scot laptele si canita, tocmai de aceea intrebam daca deformeaza gingia, forma maxilarului, eventualii dinti atunci cand se vor preschimba, daca se face cu adevarat carii de la biberon/suzeta sau sunt simple aberatii etc
eu am si explicat ca am avut o tentativa de a renunta prin aprilie la biberon, la fetita (fiind de nici 2 ani la vremea aceea) nu s-a putut si pace, am reintrodus bibe dupa 1-2 nopti de urlete si tipete, iar la baiat dupa 2 luni (pt ca nu l-am putut convinge sa mai bea lapte din altceva). si am incercat tot felul de variante si de combinatii de canite si pahare, de combinatii de lapte cu miere cu ciocolata, cu vanilie, cu caramel, doar-doar l-o tenta si pe el ceva. pana nu am introdus canitele alea cu cap de silicon nu a pus gura pe lapte. si amandoi prefera laptele simplu fara nimic in el. iar seara este placerea lor de a se rasfata in pat, inainte de nani, cu cana de lapte...
dar eu nu sunt contra pt o schimbare in mai bine. si nu judec pe nimeni daca procedeaza bine sau rau. daca cineva, avizat sau nu, imi demonstreaza ca e mai bine altfel decat cum facem noi sunt deschisa si pt alte variante! tocmai de aceea am si deschis acest subiect. sa vad cum procedeaza si alte mamici si sa aleg cum e mai bine pt noi: variante de la voi sau tot varianta noastra. ramane de vazut, deocamdata prospectez "piata".

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Da Mirela,asta e si singura mea teama...ca se vor strica dintisorii.Dar crede-ma ca vorbeam cu o vecina cu un bebe mic,si ma plangeam ca a mea la 3 ani inca are suzeta si imi spune,stai linistita ca eu n-am avut,si pentru asta tot am dinti strambi.Deci se pare ca nu influenteaza in toate cazurile.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 7+

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

nu cred ca suptul suzetei deformeaza gingia...suptul in exces da, al degetului, al suzetei...Copiii mei "scuipau" suzeta cand adormeau, asta dupa ce mi-am facut eu obiceiul de a le-o trage din gurita cand ii vedeam adormiti bine. Desigur noaptea daca se mai trezeau le-o dadeam. Si asa a venit vremea ca ei si-o scoteau din gurita singuri in somn, o aveau legata de marginea bluzitei cu lantic. Ziua NU le dadeam suzeta decat daca trebuiau consolati dupa vreo suparare de diverse cauze. Nu i-am obisnuit cu suzeta in gura peste tot. Asta mica a mea, se ducea singurica pe la 1 an si ceva si mai tzoscaia la ea cand avea chef ziua, o lua din patut si o lasa tot acolo dupa ce o sugea putin. Ii deschisesem fermoarul de la patut si intra-iesea singura cand dorea, se si culca singura cand ii era somn (acu si-a pierdut acest obicei de a se culca singurica, sunt sigura ca e doar o etapa)
Cu stricatul dintilor iarasi nu e nimic batut in cuie...eu nu am mai baut lapte noaptea de la 6 luni si totusi la 2 ani aveam deja carii fara sa fiu indopata cu dulciuri, ba ma mai spalau si pe dinti. Suzeta mi-a fost "confiscata" de la 1 an cand mi-au dat dintii si totusi am avut dintii strambi, cei de sus mai ales, dintii definitivi mi-au crescut incalecati desi mi se scosesera la timp cei de lapte...cu mari greutati mi-au fost aliniati cat de cat dintii. Deci ce sa zic...nici biberon noaptea, nici ziua, nici dulciuri, nici suzeta si totusi dintii vai de mama lor de la 2 ani...cred ca depinde de gene

asa ca fiecare sa faca dp intuitia materna si dupa cum isi observa fiecare copilul, moderatia e buna in toate, schimbarile sunt binevenite daca aduc un beneficiu vietii copilului

Raspuns final :) - din experienta mea de pana acum cu copiii mei vis a vis de biberon si suzeta am tras concluzia ca NU le-a provocat carii sau deformari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Intreba cineva de varsta la care renunta copilul la biberon. Depinde de fiecare si de ce vede in casa. Baiatul meu mai mare a renuntat la 3 ani la biberonul de seara si pe la 3 jumate la cel de dimineata (mai putin periculos pt dinti, pt ca se spala in urmatoarea ora). Mi-a fost greu sa-l conving sa renunte (nu l-am fortat) pt ca avea un frate mai mic, cu biberonul in gura . Cel mic a renuntat mai devreme, pe la 2 ani jumate pt ca vroia sa fie baiat mare ca si fratele sau.
Eu sunt un contra-exemplu. Am baut lapte cu biberonul pana la 6 ani si n-am avut carii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Buna ziua mamici,vreau sa va linistesc putin asupra a ceea ce va macina.EU am supt din biberon,cum era pe vremea mea adica sticla de pepsi si tetina aceea scarboasa care o gaseai foarte greu pana la 5 ani,nu cred ca mi-o schimba mama foarte des pt ca pe vremea lui ceausescu nu gaseai pe toate drumurile,si aveam o perna mica roz care o caram peste tot,mama nu m-a fortat,a spus ca nu a putut in ruptul capului sa ma faca sa renunt la biberon,mergeam pe strada si in luam gol dupa mine uneori cand mergeam la gradi sau in locuri care imi provocau emotii,pe mine ma ajuta ma calmam,am renuntat singura,acum am 30 de ani si credeti-ma nu am avut o carie in gura si dintii perfecti,medicul stomatolog s-a minunat,a zis ca rar a vazut asa o dantura perfecta la 30 de ani,dar ma spalam de trei ori pe zi si apoi frecam dintii cu bicarbonat si sare ca sa ii albeasca,am inceput sa fac carii dupa ce am nascut gaza,acum am o masea afectata,si doi dinti,si stau foarte bine a zis stomatoloaga.Deci eu nu cred epopeea cum ca de la biberon facem carii,da,facem de la dulciuri si de la lapte care dr mi-a zis ca lactatele afecteaza dintisorii dar daca se spala pe dinti nu e o problema,am postat acum ceva vreme un subiect ca fata mea are inceput de carii si bea la biberon si am fost cu ea la dr,mi-a zis clar ca nu e de la biberon ci de la faptul ca nu ma lasa sa o spal cum trebuie pe dinti dar sa nu o fortez ca se va redresa,deci in concluzie daca eu am baut din biberon pana la 5 ani si nu am avut nimic,iar altii care au renuntat la timp tot au probleme nu e din cauza biberonului,mai poate fi si gena si dulciurile si tot ce mancam dauneaza danturii,dar daca periajul se face corect,adica de sus in jos si circular pe masele e ok,dar nu e de la biberon sau latex,exista un site unde puteti intra sa va edificati,nu stiu acum sa vi-l scriu dar am sa-l caut si-l postez.va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mirela, fetele mare intr-adevar sunt mari, au 8 ani si jumatate si 5 ani.
Alta idee de ritual ar fi sa le citesti seara o poveste scurta, sau un fragment de poveste. Dupa ce s-au bagat in pat, spalati pe dinti.
La un moment dat trebuie sa se obisnuiasca cu asta, ca dupa ce ne spalam seara pe dinti nu mai bem decat apa.
Succes!

Mergi la inceput

clarmai, m-ai convins. o sa le las canitele de lapte atata timp cat vor ei si voi insista mai mult pe spalatul pe dinti.
rares nu este f incantat de spalatul pe dinti, dar cu putina convingere colaboreaza destul de bine. se spala el singur cum vrea si cum poate, apoi mai dau si eu o data. in schimb rebeca nu vrea ajutor deloc. vrea sa demonstreze ca ea e fata mare si se descurca f bine singura! nu prea ma lasa sa mai dau si eu o data la final, asa cum fac la rares. imi arata bucuroasa dintii ca ea si i-a spalat perfect!!! nu pot sa o critic pt ca nu vreau sa o dezamagesc sau sa o descurajez. pt ea este f important sa faca singura si bine lucruri de oameni mari, sa arate ca si ea poate. voi ce metode adoptati in aceasta privinta cu piticii? cum ii convingeti sa va lase sa mai spalati si voi dintisorii, nu numai ei?!?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lavi02
Alta idee de ritual ar fi sa le citesti seara o poveste scurta, sau un fragment de poveste. Dupa ce s-au bagat in pat, spalati pe dinti.

lavi metoda ta merge perfect pt copiii mari, care sunt obisnuiti sa faca nani singuri, pe care ii asezi in pat, in saruti de noapte buna si stii ca ei vor sta acolo linistiti. dar nu merge pt pitici asa mici ca ai mei, mai ales in situatia in care, am mai spus si repet, ei folosesc canita de lapte, nu in loc de mancare sau de apa, ci pe post de "calmant", se calmeaza si isi "cauta"/"cheama" singuri somnul in timp ce se gadila in par cu ochisorii inchisi si trag din canita. nu stiu cum sa ma exprim mai bine ca sa intelegeti exact "fenomenul" si ritualul lor.

Mergi la inceput

deci pana acum am tras concluzia ca nu afecteaza bibe/canita dintii in nici un fel. mai trebuie sa vad ce fac in privinta igienei dentare, cum sa fac sa-i spal pe dinti dupa ce beau lapte, sau cum sa ii adorm fara lapte, mai bine zis. sa le dau laptele inainte, sa ii spal apoi pe dinti si sa inventez/gasesc alt ritual de a-i adormi fara sa stau langa ei sa ii "pazesc" pana adorm.
faza cu povestea nu merge, pt ca ei au camere separate, iar noi, ca parinti, camera noastra. fiecare cu camera lui. asta a fost si motivul pt care am decis sa ne mutam la casa si sa nu mai stam la bloc. ce metoda as putea gasi sa ii adorm?!? ma puteti ajuta cumva?

Mergi la inceput