Pufuleti iubiti de ian-feb 2010 (154)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucia2000

Astazi sunt asa un pic melancolica.
Se implinesc 8 ani de la primul nostru sarut, care apropo a fost pe melodia directie 5- primul meu sarut.

Blogul lui bebe Teodor

Blogul lui mami

Mihaela, mami lu' tanar sagetator, Florin Cristian (prima lui ninsoare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Am vazut inca din cap trecut discutie despre administrare fier. Mie mi-au recomandat doctoritele administrare fier inca de la 5 luni chiar daca a mancat doar lapte praf si teoretic a capatat mai mult fier caci LP este imbogatit cu fier.
Asa ca ii dau 7 pic de fier pe zi impreuna cu vitamina C, si tot de la 5 luni 3 pic de vigantol si 10 zile/luna calciu. Tudor este si un copil ma mare, creste mai mult are nevoie penttru fontanela, dinti etc.

Acum niciuna nu mi-a spus sa nu-i dau fier in combinatie cu laptele sau lichide (si au fost mai multe doctorite caci la Medicover l-au vazut mai multe in functie de cum am gasit loc liber). Doar sa fie cu vitamina C si dupa masa adminsitrare (asa este la bebelusi fata de adulti cand trebuie administrat inainte de masa). Inclusiv la farmacie mi-au spus despre administrarea dupa masa si cu vitamina C.
De ce nu mi-or fi spus si de calciu? Ma duc azi la control de 9 luni si am sa intreb. Oricum, am sa-i dau fier doar dupa masa de pranz.

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia2000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Buna dimineata,

Am revenit, sunt din nou acasa. N-a fost plecare de vacanta ci de business (si nu ceva simplu). Asa ca n-a fost o placere calatoria (nici la propriu nici la figurat).

Am ceva de recuperat asa ca am sa incep cu urarile de LML pufilor de astazi si celor pe care i-am ratat:

Mara delfinutza si Dragos - astazi

Cei pe care i-am sarti
pe 22 Teo
pe 23 Yannis Andrei
pe 24 Alexandru de Livia1980
pe 25 Yannis pui de grec

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Multumim frumos tomaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Vad ca sunt discutii referitoare la ou. Oul nu e nici pe departe asa greu sau toxic cum se credea. Depinde f. mult de modul de preparare. La noi cel mai comun e oul ochi. Temperatura de preparare este mare, grasimile bune sunt transformate in grasimi rele, vitaminele sunt distruse, uleiul acela incins e absorbit de ou, deci oul devine f. greu ptr ficat, plin de colesterol, si fara mare valoare nutritiva. La oul fiert se schimba putin situatia, nu se foloseste ulei, temp e mult mai mica, oul isi pastreaza mare parte din proprietati.
Nu as da ou zilnic unui copil dar de 2-3 ori pe saptamana eu le dau fara retineri la ai mei. La un adult sunt indicate 5-6 oua pe saptaman deci cam zilnic, din pacate eu nu pot manca mai des de 1 data la 3 zile ou, ptr ca nu imi place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

mamici cu experienta!
Am una bucata copil care refuza orice masa de solide/semisolide. Adica cum vede linguritza intoarce capul, strange din buze, nimic, nici sa guste , daca insist si il fortzez plange. Ieri ultima amsa mancata a fost cea de ciuperci. In rest a refuzat tot: legumele de seara, ok, nu are chef de legume scoatem iaurt, nu!, ok ii dam d-ala de-i place de la Nestle NU! Ok, ieri toata dupa-masa si seara a stat pe lapte sau lapte cu cereale la biberon si pot spune ca a mancat copios. Azi dimineatza lapte, tot asa f mult, mai mult ca de obicei. I-am facut branzica cu banane (tot ce are banane papa f bine) si acelasi show, nici vorba sa pape la linguritza. I-am pus pasta de branza cu banane la bibe si am adaugat apa si a mancat-o asa... de ce nu vrea sa pape cu linguritza? Eu sunt racita cobza de vineri, tusesc, mucesc tot arsenalu. o fi luat ceva de la mine? poa sa refuze mancarea daca e racit? si daca e racit de unde imi dau seama? El oricum stranuta destul de des, tuseste mereu ca tzipa si se inneaca cand tzipa sau vorbeste pe limba lui. Nu am constatat stranuturi/tuse suplimentara, muci nu are....nu am idee...

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

mamici cu experienta!
Am una bucata copil care refuza orice masa de solide/semisolide. Adica cum vede linguritza intoarce capul, strange din buze, nimic, nici sa guste , daca insist si il fortzez plange. Ieri ultima amsa mancata a fost cea de ciuperci. In rest a refuzat tot: legumele de seara, ok, nu are chef de legume scoatem iaurt, nu!, ok ii dam d-ala de-i place de la Nestle NU! Ok, ieri toata dupa-masa si seara a stat pe lapte sau lapte cu cereale la biberon si pot spune ca a mancat copios. Azi dimineatza lapte, tot asa f mult, mai mult ca de obicei. I-am facut branzica cu banane (tot ce are banane papa f bine) si acelasi show, nici vorba sa pape la linguritza. I-am pus pasta de branza cu banane la bibe si am adaugat apa si a mancat-o asa... de ce nu vrea sa pape cu linguritza? Eu sunt racita cobza de vineri, tusesc, mucesc tot arsenalu. o fi luat ceva de la mine? poa sa refuze mancarea daca e racit? si daca e racit de unde imi dau seama? El oricum stranuta destul de des, tuseste mereu ca tzipa si se inneaca cand tzipa sau vorbeste pe limba lui. Nu am constatat stranuturi/tuse suplimentara, muci nu are....nu am idee...

de Yannis

Nu ma pricep, dar o fi de la ciuperci? Sau de la gat, de refuza solide/semisolide...Eu i-as da cu biberonul laptic si iaurtul (cu tetina cu gaura mai mare). Sa il hidratez, pt ca stiu ca e bine ca orice toxic din corp, ce da stare de indispozitie, iese mai usor daca e organismul bine hidradat.
Zic si eu...
Si un telefon, asa, preventiv la pediatru.

sa treaca repede si sa scapi si tu de raceala!

Mihaela, mami lu' tanar sagetator, Florin Cristian (prima lui ninsoare)

Mergi la inceput

adica? ce toxic sa iasa din corp? ca nu pricep? Lapte bea, bea intr-o fericire cred ca a baut mai mult de un litru de ieri dupa-masa pana acum.

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:

mamici cu experienta!

de Yannis

Neata!

Si noi ne descurcam destul de greu cu mesele solide....am descoperit ca fructele uneori vrea sa le manance de pe degetul meu, sau sa-i rup bucatele de fruct(nectarina, pruna, strugure, de-astea mai moi) si sa-i dau bucatele, nu cu lingurita. Am senzatia ca lingurita o respinge, nu mancarea. Incearca si tu sa-i administrezi altfel. Sau sa schimbi lingurita.
Am avut si noi 2 zile de lapte, n-a vrut nimic pana m-am apucat sa-i dau cu degetul fructe....
Si portiile au scazut drastic la 150-200ml rar. Se vede pe ea, nu voiam s-o cantaresc la 9 luni, dar cred ca dau o fuga la dr ca-s curioasa...

mami de fetita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui haircut

Citat:

mamici cu experienta!

de Yannis

Neata!

Si noi ne descurcam destul de greu cu mesele solide....am descoperit ca fructele uneori vrea sa le manance de pe degetul meu, sau sa-i rup bucatele de fruct(nectarina, pruna, strugure, de-astea mai moi) si sa-i dau bucatele, nu cu lingurita. Am senzatia ca lingurita o respinge, nu mancarea. Incearca si tu sa-i administrezi altfel. Sau sa schimbi lingurita.
Am avut si noi 2 zile de lapte, n-a vrut nimic pana m-am apucat sa-i dau cu degetul fructe....
Si portiile au scazut drastic la 150-200ml rar. Se vede pe ea, nu voiam s-o cantaresc la 9 luni, dar cred ca dau o fuga la dr ca-s curioasa...

mami de fetita

Intr-adevar, el respinge linguritza, o impinge cu mainile si ar trage castronul la el, se lupta sa ajunga la castron. Si-a bagat din greseala pumnu' in mancare si isi lingea de zor de pe degete...ce-o avea cu linguritza?

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Alexutza nu il dor gingiutele oare? Te poti uita daca sunt inflamate? Poate va viziteaza Zana Maseluta. Piticul refuza lingurita cand ii apare un dinte nou.

Mergi la inceput