Palatoschizis si formele sale (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Edi s-a invatat...cand vede tava cu dulce o ia razna...nici nju are rabdare sa se raceasca prajitura. Sa-i dau atunci...fiarta. Ce copil nu mananca dulce? Eu fac destul de des in casa...asa evit tentatiile din comert.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Ziua buna de la noi!
Cecilia, super vesti. Operatia este bine si va fi bine.
Flori, arunca si la mine o tavita mica, mica cu ceva dulce. Eu nu fac ,as manca cateodata dar nu sunt fan bucatarie. De gatit, gatesc aproape zilnic, dar nu-mi place sa fac dulciuri.Poate sunt un pic egoista, nu fac pentru ca eu nu prea mananc dulciuri si nici Vlad nu se omoara, dar cred ca Radu nu ar refuza. Poate imi dai cateva retete sa le incerc pe Radu
Asaaa, sa ma "laud" si eu cu nazdra al meu. Duminica, frumos afara, stat in curte toata ziua. Luni muci, albi, marti tuse, tusea din minut in minut. Ma tot gandesc cum mama ma-si au ajuns mucii aia in gat asaaaa dupa o zi pe alta.Deja ma sperie, a avut bronsita acum o luna. A debutat la fel, decat ca, a doua zi tusea era insotita de motorasul din piept.Ma bucur totusi ca se reface repede, nu este marait , mananca si este vioi.Dar s-a saturat mititelul de atatea pastile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Corina, , merci! Dea Domnul!

Mai, de prajiturit, ma bag io! Ma primesti? Eu asa am cunoscut bucataria, de pe la 10 ani, m-a impins curiozitatea sa fac clatite; au iesit ok; am continuat; deci, am inceput cu deserturile; cu gatitul abia pe la inceputurile relatiei cu sotul, cand am locuit impreuna; saracul, ce-a mai testat el ciorbe sarate potroaca si tocanite aiurite!! Eram la mare distanta de casa si nu putea fugi la neamuri sa haleasca; testa, avea bunavointa; dar, dupa cativa dumicati, isi cerea scuze si propunea o "mica iesire pe afara, prin oras" Am avut ceva iesiri pana mi-au iesit mancarurile; de atunci, de 10 ani tot experimentez; acu' zice si el ca gatesc mai bine decat multe din "neamurile" lui;
Sanatate multa puiului!
La faza cu luna si medicamentele, te inteleg, sunt sora ta cum se spune; la Adelina bronsiolita e pericol prin riscul de a avansa rapid la plamani; in rest, la ea, cand aud bronsiolita deja sunt calma, singurul stres mare e pneumonia...
Si eu una, asa operata cum e, am scos-o afara toate zilele astea, de duminica incoace, inclusiv azi; si maine o scot; chiar dc ploua; dc ploua, prind macar cateva minute si o scot, cand nu mai picura, sa ia in nas si mirosul si aerul de ploaie; am observat ca la ea nu e mit, din ce o tin in casa si o feresc, din aia face muci; din spital am venit cu muci si haraiala si febra si antibiotic; jur ca de luni dimineata are muci foarte putini spre deloc! Ok, admit, lucreaza antibioticul; l-a terminat ieri; dar cred ca si iesitul afara o ajuta oarecum; prea am patit sa o tin in casa, sa apara muci si ne chinuim si doua saptamani!
Mai scoate-l nitel pe afara! Eu asa as face!

A! Uite, cereai la Flori retete, eu iti dau idei de prajituri ok pt copii; testate pe Frusi: biscuiti simpli, prajitura cu visine, prajitura cu capsune; budinca de orez cu lapte; budinca de gris cu lapte; chec simplu, fara cacao sau ciocolata; tort sau prajitura cu mere; mere coapte cu un praf de scortisoara; cam astea sunt testate de ea deocamdata; recunosc, prajitura cu capsune i-am dat numai o data, recent, inaintea operatiei; dar a meeeers!!!

www.ajutopedenisa.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Pe langa ce a zis Cecilia mai adaug: briose (deliciu ), fursecuri fragede, clatite, foi de napolitane cu crema de zahar ars si nuca (pe asta nu prea pune Edi gura ) si de ziua lui edi am facut un tort cu blat din pandispan si crema de cioco (super bun).
Corina imi zici ce te tenteaza si-ti dau reteta.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna seara ...eu bintui doar noaptea pe aici ca deja sunt in faza in care nu ma mai ia somnul..........minunica mea are deja 2 saptamini de antibiotic si muci nui mai trece am incercat toate remediile si nici la scoala nu am duso si sa vedeti ce scandal am avut cu ea ca ma biziit toata saptamina ``ca ea nu vrea sa stea acasa si sa ramina repetenta ``..........ma terorizat si iam explicat ca ea e un copil numai de FB si ca nu are cum ,dar ea nu si nu ....iam luat temele de la doamna si le facea iar dimineata se trezea inainte de ora 7 si venea la mine si ma ruga sa o duc la scoala ..........offfffffffff mi se rupe sufletul cind o vad asa ............bagajul e facut si il mai verific si mine sa nu uit ceva .......faza e ca nu vrea sa mearga la operatie va dati seama sa duci un copil sanatos sa il vezi ca nu are nimic decit aceasta malfolmatie care cred ca mi-a mincat ceva ani din tinerete dar cu toate astea ma bucur ca e sanatoasa si ce are ea se repara dar trebuie sa mai duc munca de lamurire cu ea sa o fac sa inteleaga ca e pentru binele ei ........mi se rupe sufletul cind o vad ca ma roaga sa o duc doar ca sa o convinga pe doamna doctora ca nu trebuie sa o mai opereze ..............miine are petrecere la cursul de dans modern-modeling si actorie ...............vroiam sa nu o duc ca mie frica de microbii astia dar ma implorat si mine mergem de la 9-12 ,azi am unblat prin magazine sa-i iau tinuta de petrecere .........e mortala ce gusturi are la imbacat o sa fac poze si daca am timp le pun daca nu cind ne intoarcem de la spital.............va pup si fug si eu la somn ca miine am o zi incarcata ca am comanda la tort de sarlota si pizza si trebuie sa-i indeplinesc dorintele acum ca dupaia o sa se sature de terciuri .........offfffffffff....................

daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....

Mergi la inceput

tot eu sunt .....deabea astept sa ajung cu ea sa vad ce zice doamna doctora in legatura cu auzul...am observat ca nu aude asa de bine si ma pus pe ginduri ........se uita la buzele celui cu care vb iar daca e cu spatele si rostesti mai incet nu intelege cei spum si ma pus pe ginduri ca pina acum nu am vazut si nu am observat nimic........sper sa fie o inchipuire a mea sau sa fie din cauza racelii si a medicamentelor care am vazut ca scrie la prospect ca da surditate temporara .......sper sa fie asa si ma rog din tot sufletul ........

daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Buna ziua,fetelor!
Flori, Cecilia o sa vreau retetele de la voi!Multumesc mult si vorbim pe privat.
Cecilia, il scot zilnic afara, doar ca duminica a adiat vantul putinel si a fost de ajuns sa-l ia mucii. Si Vlad este la fel. Sa nu cumva sa bata putinel vantul ca-l vezi seara cu balauri in nas.Dar el ramane doar la stadiul de muci care trec in cateva ziele, pe cand Radu trage si doua saptamani. Poate i-am protejat eu excesiv. Sunt copii care sunt scosi pe vant, pe ploaie, ger de crapa pietrele si nu au nimic, nimic.
Iuliana, incearca pentru muci sa schimbi picaturile pentru nas. Eu le dau baietilor patru zile Vibrocil, patru zile Biorinil si daca nu trec inca patru zile de Pivalone. Si inca ceva, tinem pumnii, poate nu mai este nevoie de operatie. Si daca este, o sa fie mult mai usor decat la prima. Am vazut ca, toti copiii care au avut operatie de palat moale au reactionat foarte bine dupa operatie. Ma gadesc ca asa o sa fie si la faringoplastie. Va doresc tot binele din lume!
Aaa, Cecilia, poate ajung saptamana viitoare prin zona sa-ti aduc radacini. Vorbim.
Va pup, si va urez un frumos sfarsit de saptamana!

Mergi la inceput

buna seara !!!!!!Corina ....de operat o opereaza cu siguranta ca au vazuto suedezii data trecuta ,acum ne ducem la operat ,asa ca nu scapa ,doar ca eu am convinso cu ideea asta ca sa nu se puna pe bocit ca e foarte sensibila si acolo vedem noi .....offffffffff.........acum maduc ca am comanda speciala la pizza si tort si briose ,ca dupaia o sa se sature de terciuri ca nu va avea voie nici ea chiar daca e mai mare ,si inchipuitiva ce stres voi avea cind o sa vada terciurile si nu o sa vrea sa manince ca timp de o luna asa va minca.............pupici si nu stiu daca mai intru ..........multa sanatate va doresc

Mergi la inceput

multumesc CORINA pentru gindurile bune ...........usor nu o sa fie niciodatata chiar daca e mai usor sau mai greu ..........multumesc inca o data si pentru sfaturi dar eu picaturi sau sprei nu ii dau fiindca nu suporta

Mergi la inceput

buna seara pe aici nu mai e nimeni???????????noi am venit acasa fiinca am fost din nou aminate penru luna mai fiinca atunci vor veni suedezi sa opereze in premiera op de laringoplastie ,acum au vazut-o din nou si au zis ca op doar palatele iar pe micuta mea au spus ca trebuie sa mai faca parte din echipa si un alt medic (sper sa fi inteles bine)................pot sa va zic ca nu mia fost usor fiinca mi se rupea sufletul cind am vazut-o cum plingea aseara si ma ruga sa nu o operez a plins pina cind a obosit si a adormit iar dimineata am luat-o de la capat intr-un final am reusit sa o conving si sa inteleaga si am plecat la drum ........binenteles ca sa potolit ea si a adormit in masina si m-am pus eu pe bocit ca-mi curgeau lacrimile de nu se mai opreau (am profitat ca era intuneric si nu ma vedea decit sotul meu care tacea si nu zicea nimic se concentra la condus si cred ca se chinuia sa nui curga si lui vreo lacrima ,dupa atita tensiune cind am ajuns acolo am cedat dar m-am tinut tare pina in momentul cind ne-a dat verdictul final adica luna mai ,am luat la mine sacosa cu pilule dar nici ele nu-si mai faceau efectul ca tensiunea mea era mare palpitatii nu mai zic ........am ajuns acasa si sunt mai bine..... acum voi merge eu la medic sa ma tratez ca m-am cam neglijat si corasonul meu era sa-mi faca figura.... pina in mai am timp ...........am avut surpriza sa vad niste fete cunoscute de copilasi dar mia parut rau ,fiindca eu nu sunt asa o bagacioasa si nu am indraznit sa intru in vorba ,doar ne-am schimbat priviri si atit fiinca acolo fiecare era cu durerea lui pe care doar noi cei si cele care trecem prin asemenea momente putem intelege .........e foarte greu ,greu de tot ,asteptam fiecare sa scapam de aceasta povara care ne apasa ,dar de uitat nu vom uita niciodata momentele traite in spital si scenele care fara sa vrei se deruleaza in minte si durerea sufleteasca pentru copil si tot ,tot ,tot nu poti uita treci peste ...incercind sa dai deoparte tristetea inlocuindo cu momente fericite ,bucurindute de minunea de copil pe care o ai ..........o zic din nou cu toate ca ma repet.... SUNT NISTE SUPER MINUNI DE COPII ....as fii in stare sa ies pe strada sa strig in gura mare ca sunt cei mai frumosi ,inteligenti copii si as avea curajul sa contrazic pe oricine ca nu se pot compara ,toti sunt la fel doar ca ei au un avantaj sunt mai deosebiti.........nu mai continui ca nu vreau sa exagerez fiinca acum in momentul asta nu sut intr-o stare tocmai buna inca mai exista socul acela si pina cind nu vom rezolva va persista ...................miine vin cu detalii referitor la laringoplastie daca va intereseaza ,binenteles .....daca nu nui cu suparare plec la somn ca miine dimineata o duc la scoala ca deabea asteapta .........a plins destul ca vrea la scoala

Mergi la inceput