Palatoschizis si formele sale (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

:)))))))))))))))Cami hai k am murit de ras...as vrea tare mult sa o vad pe Alexandra cum keama indienii:)))))))))))))))scumpetea mik...

Ceci am invatat foarte multe de la tine....inlusiv pt educatia Karlei ...kestii care o sa le aplic cand o sa fie nevoie.Foarte multe....tot ce ai scris de-a lungul timpului si pt asta iti multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns henrietta spune:

LA MULTI ANI, ALEXANDRA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna dimi!

Raluca, chiar imi pare rau ca nu am idei sa te pot ajuta! La noi inca nu s-a ajuns la faze de care spui tu; dar nu ma culc pe-o ureche! Ma astept de la o zi la alta ca puiul meu ultra-mega-super cuminte sa se schimbe, sa inceapa faza nervilor tari, a razvratirii; asa cum e acum stiu ca e parfum; si-I multumesc Domnului seara de seara pt copilul pe care-l am!
Din ce am mai citit si eu, in jurul varstei de doi ani se schimba foaia. Incepe testarea limitelor personale, testarea limitelor parintilor. De-aia spun ca ma astept la schimbari si la Frusi.
Nici nu stiu ce sa spun......
A! Ca te admir ca esti mamica faina, "cool", ca nu disperi, ca arati rabdare si sustinere copilului tau! Ca te framanti in gasirea de solutii cat mai ok pt voi, ca nu "rezolvi" problemele cu nervi si cu tipete si cu "sfanta bataie" ( ). Asa da!

Camelia, merci de tort! Eu nu am dat Frusinii, am halit io tot! Miam-miam!
Tare de tot faza cu indienii!!! Am ras asa, de una singura, de mi-au dat lacrimile! Imi si imaginez o Alexandra sefa de trib tipand si dansand; si voi, "supusii" sefei de trib, ce fel reactionati la "incantatii"? Obtine ce doreste sau ba?
Stii ce ? Tu vino si ma contrazice aici, ca nu se stie cand va fi de folos vreo idee de la voi din "batatura"; eu nu spun ca e super ok "modul meu de operare", ma si adaptez "din mers"; ca la multe tre' sa fiu pe faza si sa stiu sa reactionez la timp si cu rezultate bune de ambele parti; e obositor al naiba! Dar eu cred ca "face"!
I-am stresat pe toti din jur cu anumite reguli; mi-am luat si muuuulte vorbe grele, ca-s nebuna, ca una, ca alta; cea mai cea regula este ca fiecare sa se gandeasca la consecinte pe termen lung, atunci cand au o reactie la adresa copilului; ca pe mine nu ma intereseaza ca potolesti copilul pe moment; ca odrasla e isteata si pe faza si retine tot; si sa te tii sa se repete intamplarea si sa nu reactionezi la fel ca inainte! Poftim! Exemplu: Adelina a descoperit ghivecele cu flori.....; ca de flori stia, le iubeste, le mangaie, le pupa; acuma la ghivece; a descoperit pamant acolo; i-am pus langa ea un ghiveci, a scormonit pamantul, a luat pamant in manute sa simta cum e, l-a mirosit, l-a intins pe jos; am participat si eu activ si cu povesti; a priceput ea cat a priceput, ca, dc e cu mine, nu mai umbla la ghivece decat foarte rar; buuuuun! Cand mai e cu mama, e teroare! Taman la ghivece! Mama da pe spate romaneste vorbind; degeaba i-am explicat eu mamei sa o lase, ca ii trece rapid dc o lasa nitel; nu si nu! Ca se murdareste (dar avem apa!), ca in pamant sunt microbi (si in aer sunt!), ca strica ghiveciul (fir-ar mama lui de ghiveci! Ca mari daune poate aduce!); si mama o tine intr-un vesnic "nu e voie"; ceea ce de la noi aude foarte rar; si copilul e ofticat; si insista; si mama nervoasa si obosita; si apoi mi se reproseaza ca o rasfat, ca ii cant in struna, ca ii dau orice vrea; si uite asa; dc discut cu mama si-i explic ce metode am eu si de ce le prefer cica sunt cu capu'; ca ce atata filosofie? Ca un copil "trebuie crescut cu limite"; ca are jucarii, sa se joace cu ele; ca are timp destul sa invete si de pamant;ca si ca
In fine!!!
Sau, dc vreau sa vina puiul la mine, dc o chem si nu vine, ma prefac ca nu stiu unde e:"Unde o fi Adeluta?" Vine imediat. Mama? Dc nu vine, ori se duce si o ia dintre "ale ei", ori o cheama "Hai vino sa vezi ce-ti dau!" MOR!Intreb ce-i da? "Nimic! Zic si eu asa, ca sa vina" Ii amintesc a mia oara regula nemintitului si a nepacalitului; tace si se supara; sau comenteaza ca iar incep cu filosofii...

Ma rog, diferente de conceptii, "lupta intre generatii", tot blablabla; aici adaug ca oarecum mi-e cumva, ca reiau munca si va ramane cu mama; dar sper sa fie pe termen scurt, sa ne iasa toate asa cum visam si sa plecam din tara; pana atunci......rabdare din partea mea si mult calm, ca tutun nu prestez; ma bucur ca am si program super, ca in cursul saptamanii va sta mult si cu mine; macar atat! Rad acuma si ma gandesc ca in zilele in care va sta cu mine, eu voi avea misiunea de a corecta ce se greseste in zilele precedente; rad acuma; las' ca vedeti voi la anu' pe vremea asta, cum vin aci si ma plang!

Poftim, iar ma intind! Ma scuzati!

www.ajutopedenisa.ro

Mergi la inceput

Roxa, Nu stiu ce sa spun, decat ca ma flateaza ce spui tu! Eu nu impun reguli; eu nu spun ca asa e perfect! Eu nu spun "faceti ca mine, ca e cel mai bine!"; eu spun doar cum e la noi; eu stiu ce vreau pt copilul meu; nu vreau sa fie crescut si educat cu bataie, cu cearta; vreau sa fie un copil echilibrat, istet, senin, "razacios", fericit; vreau sa fie un adult echilibrat, responsabil, sigur de deciziile luate, deschis, sufletist.
La asa rezultate nu se ajunge cu bataie, cu restrictii la orice miscare, cu "nu e voie". Eu cred ca ii pot impune limite si reguli dar cumva "ambalate" cu miere, cu bunatate; sa nu le simta ca pe restrictii; sa am si cooperarea ei; mai tarziu, visez NU sa o controlez, ci sa avem genul de relatie care sa-i spuna ca e simplu si de preferat sa discute cu mami, cu tati, ca mami si tati o inteleg si o sustin si nu o judeca.
Eiiiiii, uite asa, ne luam cu astea si va veni ziua in care ne vom privi copiii deja adulti si vom concluziona dc ne-a iesit sau nu "pasenta"; si vom realiza ca intre timp....am iesit la pensie!

www.ajutopedenisa.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

Salutare!

Am vb acum cu d-na doctor si ne-a kemat si pe noi marti la ora 9.sa o vada suedezii...mai vine cineva in ziua aia???16 noiembriie.

Mergi la inceput

Buna seara!

Zic rapid, ca-s cu sefa in brate

Venit de la control; s-a uitat dna doctor; e bine!!! Am apucat sa-i povestesc dnei doctor patania de alaltaieri pana sa o consulte si i-am dat emotii; s-a uitat foarte atenta; mi s-a parut; de fapt, ceva am observat eu; undeva anume vazusem si in spital un pic de fir si am zis ca e fisura; mi-a aratat si atunci dna doctor si am priceput ca era fir; ei, firul ala se resoarbe si eu la fractiunea de secunda cat am prins, pare fisura; asta vazusem eu alaltaieri; uuuufffffff!!!!!!!!!!
Omusorul nu aveam cum sa-l vad, e in spate; numai dna doctor l-a putut vedea in seara asta, la consult. E in regula.
Ramanem la mancarea pasata, ceea ce nu e tragedie, e invatata asa; era parte din strategia dinaintea operatiei, sa nu se invete cu papat normal ca sa nu avem inca o bataie de cap in plus.
Va las!

www.ajutopedenisa.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cecilia ma bucur mult pt voi! Super vesti de la dr! Mai aveti putin si o sa papati normal.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Neatza fetelor!

Eu ma simt f obosita, Edi doarme prost noaptea....Acum a capatat un obicei tare prost: se musca de degete/si le suge. Toate astea de cand au inceput sa-i iasa maselele. Acum maselele au iesit toate, dar a ramas cu obiceiul asta. Se musca asa rau ca isi lasa semne.

In rest, un mare nazdravan. Raluca din tot ce ai povestit despre puiul tau l-am recunoscut pe al meu. E f activ, face prostii fara numar, mancare fac numai cu el....eu in oala mea, el in oala lui. Cand fac prajituri eu nu ma pot atinge de mixer...bucatarul sef e la comanda. Sa-l vedeti cum tine de mixer, cum il misca el prin tot castronul. Cand oboseste mi-l paseaza. Cu aspiratorul nu pot da decat cu el agatat de mine....si exemplele pot continua. Daca nu l-as lasa sa faca toate astea ar fi scandal in permanenta la mine in casa. Asa isi satisface si el curiozitatea si sunt si eu linistita. Un lucru f important: nu se atinge de absolut nimic daca nu imi cere voie. Vine la mine, ma trage de mana si ma duce la obiectul pe care il vrea sau ma face sa inteleg ce activitate vrea sa faca. Deci tot e bine.
Asta nu inseamna ca nu avem si noi limitele noastre. Sunt multe lucruri la care nu are voie si stie acest lucru.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Flori, multumim!
Am iesit din perioada de risc maxim de 10 zile; atat; riscuri sunt in continuare; inca nu pot sta relaxata ca a trecut; asa cum a spus doamna doctor, nu toata suprafata operata e neteda; mai e pana acolo...
Speram, asteptam; de mancat pasat, cum spuneam aseara, oricum asa mananca; doar ca ea mai rontaia biscuiti facuti de mine sau de-aia pt bebe si asta ii lipseste, desertul ; apoi sunt spalaturile de dupa fiecare masa; pana aseara cand vedea ca ma apropii cu seringa, dadea automat din cap si facea si cu degetul aratator si mai si spunea "nuuuuu"; acuma, sta ca mielul; ba, aseara mi-a adus ea seringa si imi arata sticla; desi nu era nevoie, dar i-am facut.

Sa spun si ce am observat schimbat la ea in urma operatiei:
- pana la operatie mai incercam sa-i dau lichide cu canuta; esec de fiecare data: ori dadea pe nas, ori se inneca; acum bea din canuta foarte bine, nu da pe nas oricat de mult ar lua in gurita; doar ca, dc ia mai mult, are senzatia de innecat, ceea ce e normal la urma urmei;
- tot inainte de operatie, mai incercam sa-i dau lapte cu o anume lingurita, adanca; nu putea papa, dadea pe nas; dupa operatie, de cand a vrut sa reia papa, numai cu lingurita aia papa, fara probleme;
- de cand e ea, din cauza malformatiei (asa mi-au explicat pediatrii), avea reflux; de cand e ea, dc dupa fiecare masa nu o asteptam si nu o ajutam sa dea aerul afara, nu putea dormi, nici macar intinsa nu putea sta; mai mare fiind, nu mai plangea, doar ca avea disconfortul asta si nu o lua somnul; chiar dc ea saracuta incerca, pana nu se ridica sa dea aerul afara, nu dormea deloc bine; sau se foia, atipea, dadea sa vomite in somn, sau nu o lua somnul; ei......operata fiind, doarme acum bine-mersi si dc nu a dat aerul afara! Mi se pare incredibil! Mi s-a spus ca dupa operatie asta se va corecta de la sine, dar nu credeam; parca e alt copil; acum poate si ea sa doarma la putin timp dupa papa, chiar si fara aer dat afara!

Cam atat am observat; putine, dar schimbari mari! Mai observ io!

Sa aveti zi frumoasa!

www.ajutopedenisa.ro

Mergi la inceput

Flori, gand la gand!

Edut nazdravan! Pai dc nu pune mana pana nu are aprobare, e copil istet si cuminte!

Ii place sa prajitureasca? Buuun asa, Frusina vaz ca adora deserturile; ce i-am dat din joi in paste a halit extaziata!

www.ajutopedenisa.ro

Mergi la inceput