Aspirante optimiste!Felicitari Roxibarbu!!!(595)
Raspunsuri - Pagina 14
mamutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui SS-Tzuky mamutz, imi place ideea ta - de a pune pe prima pagina analize care ar trebui facute inainte de conceptie...te sustin. Cit despre nenorocita de trombofilie, asta e un dusman ascuns, la mine doctorul a putut doar sa imi spuna ca nu a fost defect cromozomial, problema a fost cu placenta, pur si simplu la un moment dat s-a desprins...din cite am citit s-ar parea ca tot trombofilia i-a dat la cap Deci banuiresc ca sunt si eu o "clienta" cu trombo. La analize sunt programata peste doua saptamani. Dar ma si vad halind Aspenter...Eu am luat aac acum vreo sapte ani, si atunci foar citeva luni (5-6luni), oare oi avea si magareatza asta de proteina S?? Lua-le-ar cineva de mutatii, ca incep sa ma simt ca un alien hahaha ![]() http://www.facebook.com/dana.zaharia |
La mine nenorocita de proteina S scade doar in timpul sarcinii si am aflat cand eram deja in 8 saptamani si am inceput tratamentul dar a fost prea tarziu. Dupa ce am pierdut sarcina iar a revenit la normal. Dar fac tratament preventiv, aspenter, vit C, acid folic, MgB6, Omega 3. Mergi la Dna dr Uscatescu la fundeni pt analize, vezi Trombofilia o cauza a infertilitatii, pe prima pg sunt toate infoirmatiile necesare. Dar Doamne fereste sa nu ai nevoie. Dar oricum e bine ca aceste analize sa fie facute si imediat ce se pozitiveaza testul de sarcina.
Eu m-am luptat 4 ani sa raman insarcinata si cand am rams, am pierdut-o din cauza acestei balarii. Si bine ca pana la urma am dat peste un dr f bun care mi-a dat sa fac tot ce trebuie, ca ma abureau sigur cu nepotriuvire cromozomiala, cum fac toti. Daca stiam din timp inghiteam tone de aspenter sau clexane, dar asta e..
mamutz spune:
Bebelu eu fac lista dar o pui tu pe prima pg ca eu nu stiu.
Si evident mai completeaza fiecare cu ce considera
bebelu86 spune:
da mamutz. stai fara grija. 
numai sa o faca cineva k eu nu stiu tot ce trebuie facut k nu am apucat sa fac doar cateva
Ralu si buburuza va 
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
29+ cu
Natalia Maria
Katy82 spune:
Am facut o hemoleucograma in iulie 2009 si era totul ok. Vad ca nu am probleme cu trombocitele. Iar la anticorpi antifosfolipidici e neg, deci bine.
Doamne te rugam da-ne si noua un
sanatos!
mamutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Katy82 Tromboza venoasa inseamna sa i se sparga venele sau ceva de genul? Tata are niste varice tare urate care i se si sparg. Si mi-au aparut si mie pe picioare, inca nu am avut probleme cu sangerarile. Iarasi ce-mi da de gandit e ca am CM cu cheaguri. "Vitamina E - vitamina fertilitatii" Doamne da-ne si noua un sanatos! |
La mine nu se manifesta in nicun fel, decat pe timpul sarcinii, nu am pe nimeni in familie si daca nu pierdeam o sarcina nu stiam. Ideea este ca nimeni sa nu fie nevoit sa piarda vreo sarcina ca sa afle, mai bine sa faci analizele degeaba, decat sa ai probleme si sa nu stii de ele.
Katy82 spune:
fetele, ma retrag! Un week-end placut cu minim 3 gravidute!![]()
Doamne te rugam da-ne si noua un
sanatos!
mamutz spune:
LISTA ANALIZE PRECONCEPTIE:
1. SPERMOGRAMA - prima analiza care se cere, avand in vedere ca analizele facute de femei sunt mai invazive
2. ANALIZELE HORMONALE
a) ZIUA 3 DE CM - pentru depistarea dereglarilor hormonale majore
- Estradiol
- FSH
- LH
- Prolactina
- TSH
b) ZIUA 14 - pentru a vedea daca se produce ovulatia
- FSH
- LH
- Estradiol
c) ZIUA 21 -pentru a vedea daca sarcina poate fi sustinuta
- Prolactina
- Estradiol
- Progesteron
3. VERIFICAREA TROMPELOR SI A UTERULUI
A) HISTEROSALPINGOGRAFIA
Aceasta combina histerografia (examen radiologic al uterului) cu salpingografia (examen radiologic al trompelor).
Evalueaza forma si structura uterului, permeabilitatea trompelor.
Este indicata in tulburari menstruale, menstruatie abundenta, metroragie, menoragie, dureri menstruale sau daca, chiar daca aveti ovulatie si sotul are o spermograma buna, nu ati ramas insarcinata.
ORICE PROBLEMA S+AR DESCOPERI LA HSG SE REYOLVA DOAR PRIN
B) LAPAROSCOPIE.
Instilatiile pentru desfundarea trompelor sunt pierdere de timp.
Avand in vedere ca in general HSG este dureroasa este indicat sa solicitati administrarea unui calmant. In mod obisnuit durerea nu persista dupa terminarea procedurii.
4. ALTE INVESTIGATII
- ECOGRAFIE TRANSVAGINALA
- COLPOSCOPIE
- HPV
- PAPANICOLAU
- SECRETIE VAGINALA
5)ANALIYE DE SANGE
A) HEMATOLOGIE
- VSH
- GRUP SANGUIN ABO
- GRUP SANGUIN Rh
B) HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
C) BIOCHIMIE
- Calciu total
- calciu ionic
- magneziu
- sideremie
-glicemie
- insulina
- colesterol
- trigliceride
- TGO (ASAT)
- TGP (ALAT)
- uree
- acid uric
- creatinina serica
- bilirubina indirecta
- bilirubina directa
- bilirubina totala (importante pt sustinerea sarcinii)
- vit. B12
- folat seric (acid folic)
- homocisteina (depinde formarea placentei)
6. IMUNOLOGIE
+ V.D.R.L.
- HIV
- HEPATITELE
7. SUMAR DE URINA
8. UROCULTURA
mamutz spune:
IN CONTINUARE:
IMUNOLOGIE
AC ANTI-CMV IgM SI IgG
AC ANTI-TOXOPLASMA IgM si IgG
AC ANTI-VIRUS RUBEOLOS IgG
Ag HBe
Ag HBs
AC ANTI+LYSTERIA
AC ANTI+HERPES1 SI 2
AC ANTI CHLAMIDIA TRACHOMATIS (nu se manifesta dar produce infertilitate ffff important de investigat)
ureoplasma
microplasma
COAGULARE
- ANTICOAGULANT LUPIC
- ANTITROMBINA III
- FIBRINOGEN
- PROTEINA S
- PROTEINA C
- APTT
- PT
- TIMP DE SANGERARE
-TIMP DE COAGULARE
AUTOIMUNITATE
AC ANTI+FOSFOLIPIDICI
CELULE LUPICE
AC ANTI-CARDIOLIPINICI
si acestea produc infertilitate
mamutz spune:
Mai completez maine
am uitat tostesteronul la hormonale
Ma uit sa vad ce mai trebuie adaugat si ceva explicatii cand o sa mai am timp
aper sa fie de ajutor
Parerea mea ca inainte sa se faca toate aceste investigatii nu trebuie trecut la IA sau FIV

Deci banuiresc ca sunt si eu o "clienta" cu trombo. La analize sunt programata peste doua saptamani. Dar ma si vad halind Aspenter...