Bune obiceiuri pentru somn
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Alecsa_V spune:
Am revenit, cum am promis, cu vesti despre cum merge antrenamentul cu dormitul. Sebi doarme la ora asta in patutul luidupa ce in prealabil l-am adormit in portbebe. Ce-i drept, nu sta foarte mult in patut...dupa ce il pun acolo adormit profund, mai doarme vreo 20-30 de minute si deschide ochii. Adoarme la loc daca il legan un pic in patut si mai trage un pui de somn de vreo juma de ora. De asta ma gandeam ca i-ar prinde bine un leganel din ala electronic in care sa-l pun dupa ce il alaptez. Acuma, nu stiu ce ar fi mai eficient ca si somnifer: un balansoar cu vibratii sau un leagan electronic "clasic"? Voi ce credeti?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Sincer, ambele mi se par niste prostii. Sa nu mai vorbim ca au fost destule cazuri cand bebelusii au cazut in cap cu tot cu balansoarul ala, nu ma intreba cum, ca nici mamele n-au apucat sa-si dea seama.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
Alecsa_V spune:
Ilinca_M, sincer iti spun ca nu am auzit despre astfel de accidente si nici nu mi-am imaginat ca s-ar putea intampla astfel de situatii. Am presupus ca balansoarele si leaganele astea trec si ele de niste inspectii si respecta anumite norme de siguranta. Chiar si asa, din ce am vazut eu pe la magazinele astea online, sunt unele leagane si balansoare foarte trainice si, cel putin aparent, stabile. Inca ma mai gandesc la avantaje-dezavantaje vis-a-vis de cat de viabila ar fi investitia intr-o astfel de traznaie. Oricum, momentan se pare ca lui Sebi ii place sa doarme in caruciornu stiu de ce nu ne-am gandit mai devreme la asta...pana acum cred ca am experimentat o multime de variante de adormit bebeii pana ne-am dat seama ce i se potriveste strumfului nostru
Mindy spune:
accidente in leagan sau balansoar se intampla de regula cand nu pui centura de siguranta sau un bebe mai energetic se misa pana cade din el tot daca nu are centura. mai cad daca e folosit de un bebe care a trecut de greutatea maxima recomandata.
eu la prima a folosit balansoar cu vibratii (cred ca de bouncer e vorba) a fost un bebe colic 4 luni, a doua prefera leagan. amandoua mi se par bune si te salveaza de la tinut bb in brate cand nu mai poti. si pt bb e placut. Nu ai ceva mamica in anturaj care ti-ar putea imprumuta asa ceva?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
De accidente au povestit mamicile care au trecut prin asa ceva, la odiseea noastra de pe forum; cred ca au fost 2 sau 3 cazuri. Unul dintre bebei era prins cu centurile, in balansoar, pe o bancheta din bucatarie; cata vreme mama a fost cu spatele, copilul a aterizat cu tot cu balansoar, in cap- din fericire n-a patit nimic. Cred ca avea vreo 4 luni (deci era si cu centuri si nicipeste greutatea admisa nu avea, in niciun caz),
Si eu pana a avut fata vreo 5-6 luni am folosit un fel de balansoar, si anume scoica auto. O puneam langa mine pe o masuta, cu o mana o leganam cu una tastam:))). Dar niciodata mai mult de 40 de minute, hai o ora, ca mi se parea ca nu e tocmai bine pentru spatele ei (si nici ea nu suporta sa stea mai mult; ma gandesc ca nici intr-un balansoar adevarat n-ar fi acceptat sa stea cu orele).
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata