Bune obiceiuri pentru somn
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Alecsa_V spune:
Dragi mamici, vreau in primul rand sa va multumesc pt raspunsuri, atat pt incurajari, cat si pt sfaturi. M-am regasit si eu in unele situatii prezentate de unele dintre voi: nici Sebi al meu nu vrea nici in ruptul capului sa doarma in patutul lui, parca ar avea ace salteluta aceea. Ce mi se pare interesant e ca simte aproape instantaneu cand, adormit fiind la mine in brate, dau sa-l pun in patut; nici nu apuc sa ma ridic cu el de pe pat ca s-a si trezit si mornaie a dezaprobare.
Primele 3 saptamani a dormit si el numai pe pieptul meu, de mi-am ridicat toata partea feminina a familiei in cap care insista ca am sa-l sufoc, ca am sa adorm prea profund si am sa-l strivesc...din fericire insa am somnul foarte usor si nici macar nu ma intorc de pe o parte pe alta cand dorm asa ca nu mi-a fost frica de treburile astea. Acuma Sebi doarme cu mine in pat, dar nu mai doarme pe burta mea, ci alaturi de mine. Noaptea e cat de cat bine asa cum dormim,il alaptez culcata pe o parte si asa reusesc sa ma odihnesc si eu cateva ore si el doarme foarte linistit de cele mai multe ori. Ziua insa e mai problematic...daca adoarme in brate, la san, oricat de profund ar dormi, in momentul cand vreau sa-l pun pe pat se trezeste. Trebuie sa stau numai lanaga el in pat sau cu el in brate si nu mai reusesc in consecinta sa mai fac nimic prin casa. Noroc de sotul meu ca ma hraneste si spala rufele ca altfel...Nu vreau sa se inteleaga ca nu imi doresc sa stau cu copilul meu sau ca nu inteleg ca e dependent de mine si vrea sa ma simta alaturi pt ca nu ar fi adevarat...imi place la nebunie sa ma uit la el cand doarme si sincer ma flateaza dorinta lui de a fi mereu cu mine. Dar sunt unele necesitati pe care nu mai reusesc sa le fac pt ca sunt practic legata de el toata ziua, parca am avea inca un cordon ombilical intre noi
Ma scuzati ca m-am lungit cu scrisulAstept cu interes alte opinii si metode de adormit strumfi.
Alecsa, cu Sebica in burtica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sanzi spune:
Alecsa, fetita mea si acum, la 8 luni, are momente cand vrea sa adorma doar la san. E ok, asa se linistesc ei, fii sigura ca nu suge prea mult, iar daca vomita putin o face, asa cum au spus si fetele, pentru ca are putin aer de scos. Vad ca noaptea ai gasit solutia potrivita si bine ai facut! Inainte sa am un copil si eu ma temeam ca o sa il strivesc in somn, dar acum imi dau seama ca e imposibil. Fetita mea doarme intre mine si sot si niciodata nu am avut probleme, asa ca sculta-ti instinctul, nu corul rudelor.
Eu ziua, ca sa nu mai fie nevoie sa o pun jos si sa o trezesc, ii dau sa suga culcata langa mine, nu in brate, iar dupa ce adoarme doar ii scot sanul, fara sa o mai misc. Nu stiu daca pozitia asta de alaptat e ok, eu am primit odata o parere potrivit careia ar favoriza infectiile urechiilor bebelusului, dar eu asa procedez si nu am avut neplaceri.
Multa sanatate puiutului!
Mindy spune:
exact asa a fost si prima mea fetita. 2 ani si 7 luni cat am alaptat tot asa a fost. eu noaptea eram pe post de suzeta in noptile agitate cand ii ieasea un dinte, dimineata ma trezeam cu dureri cumplite de spate. ziua era la fel, doar la san adormea si orice somn numai cu mine, exclus tatal. si sa nu plec de langa ea.
inteleg ca e tare obositor. in cazul asta trebuie sa iti dedici TOT timpul lor si vrand nevrand il excluzi pe tata din peisaj. Sunt momente dulci, e minunat dar fiind prea mult e epuizant. Esti tot timpul cu el cand e treaz si nu poti avea o pauza nici macar cand doarme.
eu ma mir de mine ca am rezistat atat.
a doua fetita adoarme in bouncer sau in leagan cu suzeta, e mult mai simplu. pur si simplu e un alt tip de copil, parca e plamadita din alt 'aluat'.
acum inteleg cum e in ambele tabere, copii care adorm singuri si copii care adorm numai cu san. cat poate fi de usor cu un copil care doarme bine, nici nu simt ca am bebelus in casa si fiind mai odihnita pot sa ma bucur mai mult de ea.
sora mea a renuntat la alaptat la un an din motivul asta: bebe care numai la san adoarmea, era epuizata.
nu are un ursulet de plus sau ceva obiect de iubit care il linisteste?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy nu are un ursulet de plus sau ceva obiect de iubit care il linisteste? |
E vorba e un bebe de 5 saptamani. Un ursuletz de plus cred ca ar fi un pericol de sufocare mai degraba decat un obiect de linistire. Peste cateva luni, e o idee buna, dar acum e mult prea mic.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Alecsa_V spune:
Deocamdata nu are nici un interes pt jucarii, nici pt plusuri, nici pt zornaitoare,deci nici sa vreau nu as avea cum sa-l adorm langa ursuleti, iepurasi sau alte oratanii de plus. Mai interesante sunt mainile lui tati si barba lui, parul meu si lantisorul de care se prinde cand sugeIn schimb sotul meu a observat ca atunci cand trebuie sa-l adoarma in lipsa mea, strumful se linisteste daca il inveleste cu un hanorac cu care stau eu in casa. Curios lucru insa, cand incerc si eu metoda asta nu merge...de ce sa se multumeasca cu un surogat cand are originalul la dspozitie
La fel si cu leganatul: la mine nu adoarme leganat oricatde obosit ar fi...il ia tati in brate si in cateva minute doarme tun. Simpatic motanelu' meu, nu-i asa?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Alecsa, e normal sa adoarma altfel cu tati, pt ca el nu miroase a lapte, ca tine. Si da, e o idee f, buna cand nu esti langa el sa foloseasca tati un obiect de imbracaminte de-al tau, impregnat cu mirosul tau.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Mindy spune:
scuze de intrebarea cu plusul, nu stiu cum am citit ca bebe are 5 luni nu 5 saptamani :) ar fi trebuit sa dau alt raspuns.
suzeta din cate stiu eu se recomanda dupa 6 saptamani cand bb a trecut cu bine de 'training-ul' cu alaptarea.
zgomotul de fond e o idee buna, ne-a ajutat si pe noi.
joklk spune:
Eu nu intaleg de ce vrei sa il dezobisnuiesti de ceea ce e normal pt el? Fetita mea a adormit la san pana la un an si noua luni cand ne-am intarcat. Faptul ca vomita nu are de a face cu adormitul la san. Asa cum au zis si fetele trebuie sa il ridici usor pe umarul tau pt cateva minute dupa ce mananaca.
Nu vrea suzeta nu il forta. Nici fiica mea nu a avut asa ceva.
Pur si simplu adapteaza-te nevoilor lui.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Alecsa, daca vrei sa ai mainile libere dupa ce adoarme incearca sa-l pui intr-un sling sau wrap. Are originalul la dispozitie si tu ai libertate de miscare.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Alecsa_V spune:
Am inercat azi o noua metoda de adormit piticu': dupa ce l-am alaptat, l-am pus repede pe masa de infasat si l-am imbracat cu inca o salopeta mai grosuta pe deasupra celei cu care statea in casa, dupa care repejor l-am pus in portbebe si am inceput sa ma plimb cu el prin casa. Initial, strumful a fost cam mirat de ce se intampla, a cascat niste ochi mari de am crezut ca i-a sarit somnu', dupa care a inceput sa caste si sa motaie; mai cu o melodie de leagan pe fundal, mai cu inca o repriza scurta de supt din portbebe...pana la urma a adormit Sper sa mearga smecheria si data viitoare si sa nu fi fost o minune "o data-n viata", desi am observat ca fecioru' meu de-mparat adoarme instantaneu cand il imbrac in hainele de iesit afara si il pun in landou...doarme la plimbare neintors cate 2 ore si ceva. De altfel de aici mi-a si venit ideea sa-l pacalesc ca mergem plimbare si se pare ca a mers. Am sa mai incerc si maine si va povestesc daca a mai functionat sau nu.
pentru toate mamicile care m-au ajutat cu sfaturi.