Bune obiceiuri pentru somn
![](images/user_woman.png)
Neata, dragi mamici! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi despre cum as putea sa-l dezvat pe bebelusul meu de 5 saptamani sa adoarma la san. E o mare problema pt amandoi de acum pt ca el si noaptea tot numai la san vrea sa stea si suge mai mult decat ii trebuie, adoarme si, evident, dupa vreo cateva minute se trezeste pt ca vomita. Suzeta nu vrea, adica nu se lasa amagit...stie foarte bine ca aia nu e sanul. Numai la san se linisteste si altfel nu pot sa-l adorm. Spre binele lui insa, ca sa nu mai vomite de fiecare data, as vrea sa stiu cum sa-l adorm si altfel...am incercat sa-l las sa se linisteasca singur dar nu a mers, l-am lasat sa planga vreo 10 minute dar s-a congestionat la fata si plangea cu sughituri si n-am mai rezistat sa il vad asa.
Imi dau seama ca eu sunt de vina daca isi formeaza obiceiuri proaste de adormit, dar nu stiu ce sa mai incerc ca sa il fac sa adoarma linistit fara sa planga.
Va multumesc pentru orice sfat pe care puteti sa mi-l dati.
Alecsa, cu Sebica in burtica
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Sa iti traiasca baietelul!
E foarte bine ca ai intrebat. Asa o sa afli ca ceea ce face copilul tau este ceva f, f.f. normal si asa fac marea majoritate a bebelusilor la varsta lui. Sa il lasi sa planga nu e in nici un caz o solutie. Este un bebe mic, mic total dependent de tine, care nu are cum sa inteleaga de ce el plange si tu nu ii dai ce are nevoie. Sper sa intre cat mai multe mame cu bebelushi mici, sa te linisteasca in primul rand ca nu e nimic in neregula in ceea ce face bebelushul tau.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Nu cred ca suge mai mult decat ii trebuie, doar ca adormind probabil ca nu-l mai ridici sa eructeze si din cauza asta vomita. La varsta asta ar trebui sa fie un somnoros, mai ales noaptea, asa ca nu cred ca face ochii cat cepele daca il ridici usurel pe umar pentru cateva minute pana eructeaza. Asta doar dupa ce simti tu ca mananca mai zdravan ca in rest cred ca mai mult vrea sa te simta langa el si sa tocaie.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LoraG76/LoraG76.jpg)
LoraG76 spune:
Alecsa, eu am doi copii - cea mica are 7 saptamani si asa adoarme in cea mai mare parte a timpului, la san si cea mare, la randul ei, tot asa adormea. Mie mi se pare ca e ceva f. normal si placut sa adoarma asa, atat pt. bebelusi cat si pt. mamici. Chiar daca adoarme, asa cum ti-a spus si Androix, ridica-l putin pe umarul tau sa scoata aerul, daca e cazul si apoi aseaza-l iar in patut. Nu e un obicei prost adormitul la san, mie mi se pare unul dintre cele mai frumoase momente mama-pui. Normal, exista si bebelusi care nu adorm la sanul mamei, dar e alegerea lor, fiecare bebe e unic si nu trebuie sa ne ghidam dupa carti si standarde. De asemenea, exista bebelusi care vomita usor si altii care nu vomita - nu cred ca adormitul la san e cauza si, de asemenea, nu cred ca mananca mai mult decat ii trebuie - poate sta cu sanul in gura pe post de suzeta dupa ce adoarme, mai tocaie, dar nu trage lapte. Asta e parerea mea, neavizata, ce-i drept. Oricum, la 5 saptamani e normal sa se trezeasca des noaptea si sa manance, e normal sa planga, e normal sa vomite. Linisteste-te tu si incearca sa-ti cunosti copilul si dorintele lui si-ai sa vezi ca in curand totul va intra in normal. Crestere usoara!
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
louisea spune:
Cam asa sunt majoritatea bebelusilor. La varsta asta nu-i dai obiceiuri proaste. Nevoia de a fi cu mami si de a suge e mai mare la unii bebelusi decat la altii
Incerca sa-l tin in pat cu tine noaptea si vezi daca e tot asa. Daca se trezeste desi nu ii e foame*, e pt ca te vrea aproape
* ei digera laptele destul de repede si la 5 saptamanii nu mananca cantitati impresionante sa-i tina de foame prea multe ore
Si bebelusa mea de 4 luni se mai trezeste noaptea (de obicei devreme dimineata), si nu vrea sa pape daca o pun la san, dar daca o iau in pat cu noi, adoarme la loc
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioana_Pos/Ioana_Pos.jpg)
Ioana_Pos spune:
Draga Alecsa_V,
Si bebitza mea tot asa adromea si nu am induram sa o ridic sa ragaie si... evident regurgita. Daca vrei neaparat sa il dezveti de acum, poti incerca sa insisti cu suzeta, pe care o va primi la un moment dat. Eu o adormeam pe fiica-mea astfel: san + zgomot de font monoton (fasait de TV dat pe post fara semnal = cu purici , pana am gasit o jucarie care are inregistrate zgomote cum ar fi ploaia sau valurile) + semi-infasat (era imbracata in hainute, dar o mai infasam intr-un pled de bumbac subtire; se pare ca le da un semntiment de confort sa stea mai adunati cand sunt mici). Dupa ce adormea, o puneam pe umar sa ragaie si apoi in patut, pastrand zgomotul cam inca 10-15 minute.
Recunosc insa ca reteta asta am aplicat-o de la 2.5 luni in sus.
Sper sa te ajute.
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
roli25 spune:
E normal sa adoarma la san, dar neaparat inainte sa-l pui in patut, tine-l pe umar si bate-l usor pe spate, pana eructeaza. Daca regurgiteza o cantitate mica de lapte e la fel de normal.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alecsa_V Neata, dragi mamici! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi despre cum as putea sa-l dezvat pe bebelusul meu de 5 saptamani sa adoarma la san. E o mare problema pt amandoi de acum pt ca el si noaptea tot numai la san vrea sa stea si suge mai mult decat ii trebuie, adoarme si, evident, dupa vreo cateva minute se trezeste pt ca vomita. Suzeta nu vrea, adica nu se lasa amagit...stie foarte bine ca aia nu e sanul. Numai la san se linisteste si altfel nu pot sa-l adorm. Spre binele lui insa, ca sa nu mai vomite de fiecare data, as vrea sa stiu cum sa-l adorm si altfel...am incercat sa-l las sa se linisteasca singur dar nu a mers, l-am lasat sa planga vreo 10 minute dar s-a congestionat la fata si plangea cu sughituri si n-am mai rezistat sa il vad asa. Imi dau seama ca eu sunt de vina daca isi formeaza obiceiuri proaste de adormit, dar nu stiu ce sa mai incerc ca sa il fac sa adoarma linistit fara sa planga. Va multumesc pentru orice sfat pe care puteti sa mi-l dati. Alecsa, cu Sebica in burtica |
Si baietelul meu de 4 saptamani la fel adoarme si foarte rar doarme in patut in rest la mine pe burta sau la taica-sau...e un ingeras de om fericit la noi in brate, daca il punem in patut incepe sa se agite tot, rad mereu cu sotul ca "patutul e defect, are colici".
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
si fi-mea a dormit la san pana la 8 luni - si peste, doar ca secase "sursa" - dar ea tot langa san dormea... ce vremuri minunate ... mie mi-a facut f bine psihic apropierea asta...
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anaemi/anaemi.jpg)
anaemi spune:
Anastasia a adormit la san pana la 2ani si 2 sapt ...cand s-a intarcat (ea singura)
(...daca nu ar fi facut asta probabil ca si acum tot asa adormea).
Acum adoarme singura la ea in patut, fara alte "stimulente"
p.s si ea vroia sanul mai toata noaptea si se trezea de multe ori pe noapte, dar am luat-o cu mine in pat si a fost f bine (pt amandoua)....suzeta/biberon nu a vrut niciodata.Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Alecsa, aia nu e vomat, e regurgitat, pur si simplu "relanseaza pe orbita" o mica parte din laptic, si fata mea a avut cateva saptamani in care a facut asa, nu e nimic neobisnuit sau periculos. E intr-adevar din cauza ca nu e pusa pe umar sa eructeze dupa ce suge, dar sa fim seriosi, ce mama are suflet sa tot ridice copilul adormit dupa fiecare masa de noapte (si a mea sugea si de 6-7 ori/noapte...cand cum)?
(de "incurajare": fiica mea si acum adoarme la san, la 18 luni. Daca te tine spatele poti schimba ritualul din nani la san in...nani leganat in bratze...eu nu recomand
)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata