Sezatoarea canadiana (196)
Raspunsuri - Pagina 9
zavalita spune:
opriti-va din scris, nu mai am timp sa va citesc!!! e vacanta si nu am aflat eu? hmmmmmmmmm.
azi am fost fericita ca odinioara, am fost la scoala si s-au amanat orele. yupiii! mi-am adus aminte de tinerete, ce frumos era cand chiuleam sau nu se facea vreo ora...
ce mai faceti alina, carmen,etc? cum va mai merg dosarele?
v-am zis ca am visat intr-o seara ca nu am luat viza de canada? mama ce nefericita eram in vis...apoi m-am sculat.
alina023 spune:
Bonsoir, mesdames!
Ca tot am citit si eu ultimul mesaj de aici..cel al Zavalitei ...Alina invata! Si e cu cearcanele cat farfuriile de friptura, cu inima cat un purece, cu nervii in pioneze si cu optimismul la maxim!
Sar'ne de intrebare, Zava! Printez, merg la meditatii, incerc sa citesc cat mai multe informatii... Abia astept sa treaca interviul! Cred ca niciodata nu am asteptat ceva cu atata nerabdare!
Nu am apucat sa mai citesc aici...doar sporadic cate un mesaj doua.. Am vazut ca aveti copilasi destepti si muncitori si va felicit! Bravo voua si bravo lor!
Acum ma retrag la citit despre Quebec, piata muncii de acolo si alte cele de genul!
Sa aveti o seara buna!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
ankalaura spune:
Bai Alina, e 12 noaptea! Vezi cum faci si cu odihna, ca una din cheile rezultatelor bune se afla intr-un cap odihnit
Eu fac azi dovlecei umpluti si ciorbita de periosoare.
Si am adunat intrebari:
De Craciun, care e regimul jucariilor, reducerilor si magazinelor? Eu ma gandeam sa incep sa studiez problema, nu imi place sa mi se acumuleze pe ultima suta, ca n-am nici timp si nici conditii sa pot atunci cauta.
Mos Nicolae aici nu exista, corect?
Ce le zic eu acum la fete, si asa m-a intrebat Eliza daca scrisoarea Mosului trebuie sa o scrie in romana sau in franceza...
Am revenit, ca uitasem a doua intrebare: stiu ca nu e voie cu bottes in scoala, si trebe pantofi de schimb. Dar am crezut ca e valabil pentru cand e zapada afara, si risti sa aduci mizerii in interior. Azi insa invatatoarea ne-a trimis comunicare scrisa, sa ii punem Elizei pantofii intr-un sac, pentru ca am incaltat-o cu niste ghete, dar nu cizme de-alea de iarna. Pana acum a fost in cizme de toamna si nu am avut biletel.
Cum e treaba asta? Tine de tipul de incaltaminte sau de conditiile meteo?
MIKI - scriu tot aici - super linkul cu scolile. Dar din cate inteleg, indicii aia sunt indici sociali si nu neaparat de performanta, corect? Dar in ideea ca parintii ar fi mai interesati de studiu, presupunem ca exista un mediu propice invatarii. Interesanta statistica scolilor din CS Laval, mai bine de jumate au intre 1 si 3, dupa cel de-al doilea indice.
mikiion spune:
Chiar daca o parte din copii au ajuns deja la secundara...... eu tot ma framant cu alegerea scolii lui Marc. Nu in viitorul imediat, pt. ca ne-am decis acuma...ci pt. cand o sa alegem un cartier sa ne stabilim definitiv.
Intrebati mai demult daca exista vreun clasament al scolilor primare de stat din Quebec. Mai demult Nelia ne-a dat un fisier cu o lista de scoli in functie de Indices de défavorisation
Noroc de o colega cu un bac in educatie care mi-a spus ca datele astea sunt si pe site-ul ministeurului.Le-am cautat si le-am gasit
Le puteti vedea aici.
http://www.mels.gouv.qc.ca/sections/publications/index.asp?page=commission_scol#06
Ele sunt pe regiuni si apoi pe comisii scolare. Notele bune sunt de 1 si cele rele de 10. Scolile de 9 si 10 sunt considerate f. defavorizate si primesc fonduri de la minister , in plus....
Exista doua coloane : Indice du seuil de faible revenu si Indice de milieu socio-économique. Acesta din urma tine cont de parintii in somaj si cei care nu au nici macar secundarul terminat, ceea ce poate spune despre calitatea mediului familial). Cele doua coloane pot fi diferite pt. ca exista zone in Mtl cu venit mic insa cu parinti cu studii superioare.....Asta e realitatea Quebecului....Dar copiii din mediile astea sunt f. motivati asa ca tot al doilea indice( cel cu nivelul de studii al parintilor) mi se pare mai relevant.
Le-am analizat putin si am ajuns la concluzia:
Ca comisia scolara de Montreal e f. saraca comparativ cu cea din vestul si nordul insulei(Commission scolaire Marguerite-Bourgeoys) . Nu exista decat maximum 4 pe cand in vestul insulei ( Commission scolaire Marguerite-Bourgeoys Bourgois) am vazut si de 1!!!!!
Nu mai vorbesc de Rive sud si Nord......
Si alta concluzie dupa ce am fost prin zona Acadie si Adonis...Stau la tara Cand am revenit in cartierul meu linistit dupa ce am traversat insula de la vest la est pe Cote vertu si apoi pe Sauve( ca autostrada era super blocata) mi s-a parut ca locuiesc intr-un cartier pustiu( nu mai spun ca aici sunt maximum 2 etaje la blocuri). Comparativ cu blocurile inalte din jurul lui Adonis.....Nu mai comentez de faptul rusinos ca am locuit deja mai mult de 4 ani la Montreal( ca scad anii de la Quebec ville) si eu nu intrasem pana azi la Adonis Superb magazinul, am vazut niste dulciuri grozave. Inclusiv savarine....
By
cellia78 spune:
Buna dimineata de aici, dintre stropi de ploaie!
Am zis sa mai intru si eu sa va mai salut!
Diana, Ange, imi pare rau pt bunicele voastre! Va doresc sa aveti multa putere si ma voi ruga si eu pt voi, pt bunicele voastre; treaba cu distanta...si eu experimentez acum acelasi lucru cu tataia meu (ca noi asa ii zicem); faptul ca-s mai aproape oricum nu ajuta, nu pot face mai nimic pt el; am si puiul mic, nu pot alerga prin spitale cu el ; bine ca are cine!
Sanatate multa!
Zavalita, pai situatia la noi sta cam asa: am trimis dosarul vineri dupa-masa, ieri la pranz a fost livrat, s-a semnat de primirea lui; de-acuma, Doamne-ajuta!
Oricum, nu am timp sa am emotii legate de dosar; maine ma internez cu fata, poimaine o opereaza; apoi urmeaza recuperarea; dupa care sper sa reusesc sa-mi fac timp sa ma apuc de invatat.
Alina, spor la invatat! Vorba AnkaiLaura, mai si dormi ca oboseala provoaca fel si fel de probleme si blocaje, Doamne-fereste!Incerc sa te sun azi!
Salut toate fetele minunate de aici si fug la pui!
www.ajutopedenisa.ro
CriPOD spune:
Numai voi p-aicea?
Diana, sa fie cum se poate mai bine bunicii tale!
Buey, voi iara va destrabalati si de craciun?? Ma in"gelos"ati acum.
A vazut cineva documentarul "Gipsy child thieves" de la passionate eye din seara asta la cbc newsworld? Bietii copii. Insa. Eu am picat pe spate de casoaiele tiganilor de prin Craiova!!! Multe s-au mai schimbat dom'le de 14 ani.
Si daca tot suntem la categoria shock, m-am amuzat si eu un pic cu ratingurile lui fraser de scoli (mai am vreo 4 ani, pana atunci cine stie, asa ca-mi permit sa ma amuz) si m-am uitat la fostul liceu al lui fiu-miu... cine-mi explica si mie cum poate fi average parent income 190k??? Cam ce muncesc aceia?
Scoala fie-mi nu e acolo, nici liceul de cartier vechi, asta imi pune niste semne serioase de intrebare...
Ma duc acu' (cine stie pentru cat timp si unde ) ca nu-s in toane prea bune: venit asigurarea pt la anul si mi-a mancat ceva jivina pestisorii mei aurii din iaz. Pe naiba, din galeata, ca i-am scos sa le fac culcusul pt la iarna si i-am uitat in galeata peste noapte. Am mai gasit un solz minuscul si portocaliu. Dragii de ei, nici mancare nu trebuia sa le dau si imi faceau curat acolo.
pepit
delphin spune:
MQQM tare-mi pare rau de pestisorii tai. Ceva doamna Matza ce umbla pe acolo? Sa mai treaca din suparare!
CECILIA sa Dea Domnul sa decurga totul bine la operatie, sa recuperati bine si apoi restul vine...
Lansez o intrebare...poate asa mai vin fetele. Cum e in St-Jerôme? e departe de Montreal? Se ajunge usor in masina. E safe? Nu intreb de scoli si restul ca e doar pt. vacanta.
Merci de raspunsuri. Pupez!
alina023 spune:
Ancule daca o lungesc prea mult seara (cand reusesc) ma trezesc dimineata mai tarziu (adica la 7 fara un sfert). Daca nu reusesc seara...ma trezesc dimineata la 5 (asta de vreo 4 zile incoace). Intr-un fel trebuie sa fac ca sa am ceva timp de citit si ascultat radio canada. N-o sa mor pana dupa interviu (sper ).
Mikiion tare bine-mi prinde listuta aceea! Multumesc!
Dar eu sunt tot in ceata, pt ca nu stiu cum sa gasesc scoala care este mai apropiata de zona unde cred ca vom locui (CDN. rue de savane). Am gasit ceva scoli din CDN, insa prost cotate. Din ce am mai citit am vazut ca in general scolile primare din zona asta nu sunt dintre cele mai bune...dar macar sa gasesc una mai rasarita!
Se pare ca zona apartine de comisia scolara Montreal, nu de Margarite Bourgeoys.
Mqqm, imi pare rau pentru pestisorii tai! Imi inchipui ca suferi... Am si eu un papagal pe care il voi lasa in tara si tare mi-e greu cand ma gandesc ca nu-l putem lua cu noi...si nici nu stiu cui sa-l las (mama sta la tara iar soacra are 3 pisici in casa!).
Ceci ma bucur de vestile bune! Bravo pentru dosar si bravo pentru programare! Minunica va fi bine, o sa vezi! Doamne ajuta!
Suna-ma cand vrei!
Sa aveti o zi frumoasa!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
Doloress spune:
Cellia ii tinem pumnii piticei, sa fie bine!!
Mikion interesant linkul... eu apartin de Margeurite Bourgeois, am vrea sa ne mutam tot in zona, am vrea West Island, insa daca nu gasim nimic convenabil - Rive Sud.
Fetele din Toronto, am auzit ca aveti un nou primar, ce parere aveti de el?
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
iselin spune:
Buna dimineata doamnelor!
Diana pentru bunicuta ta
Sunt momente apasatoare, eu le-am trait cam cu toti bunicii.
Mai mult chiar, se pare ca e o chestie generalizata in familia mea ACV-ul, deci la asta ma astept si eu
Doar ca una dintre bunicute a suferit mult si aiurea dupa ACV, 2 ani, dar ani grei pentru parintii mei, si pentru ea desigur, si ma bucur ca am si eu o fotografie cu trei generatii pe cand mai era in viata.
pentru bunicii pe care i-ati simtit ducandu-se.
Delphin, St Jerome e o localitate la 60 km de Montreal, normal ajungi cam intr-o ora din St J in Mtl, dar depinde mult de cum se ruleaza pe 15 nord. Zona e mai putin poluata- avantaj, se considera la tara - dezavantaj.
Miki, sanatoasa acum? Eu nu stiam ca pneumonia este infectioasa.
Merci pentru linkul cu scolile, al doilea indicator mi se pare mai important ca primul, cu ce ajuta venitul familiilor bogate o scoala de cartier? Va zic eu: vine copilul acasa si zice ca adidasii lui nu sunt buni la sport, pai de ce, mami, nu sunt buni? <<Pai n-au semnul ala care seamana cu v!>> (((http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nike(c).svg )))
Mie mi-a spus o profesoara acum 2 ani ca cel mai bun indicator pentru o scoala este sa ti se raspunda sincer la ce secondaires/colegii au plecat/ au intrat copiii absolventi.
MQQM, merci pentru recomandare.
Despre http://www.cbc.ca/documentaries/passionateeyeshowcase/2010/gypsychildthieves/
Reportajul aici in CBC arhive The passionate eye:
http://www.cbc.ca/video/#/Shows/1221254309/ID=1624601339
Nici eu nu l-am vazut inca, dar am urmarit in timp problemele sociale ale Ro, deci devine interesant de vazut. Reportajul o sa fie in reluare duminica seara la TV, dar o sa fim dupa bomboane, deci nici o sansa decat pe internet.
Anka, cu ghetele te-au tolerat pana acum Undeva in documenetele primite de la scoala scrie ca trebuie sa aiba pantofi de interior separat de perechea lor de acasa, separat de cizmulitele de ploaie, de ghetele de toamna sau iarna. Cred ca nu au observat copilul pana acum, iar acum fiind ploaie, a inceput vremea urata si au facut insepectie sau au observat urmele ude si negre ce raman dupa copil. Dar nu te stresa prea tare, remediaza si atat, nu ai fost singurul parinte vizat.