cele 10 porunci
Raspunsuri - Pagina 5
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Da dar devine deja penibil. |
un motiv in plus ca sa-ti respecti hotararea de ieri si sa nu mai pierzi vremea pe-aici. Ieri ziceai ca timpul tau e pretios .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
citat din mesajul lui patou dar am facut-o gandindu-ma ca daca eu am reusit sa vad adevarul dincolo de prejudecatile pe care le aveam acest lucru e posibil pentru fiecare dintre noi. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Patou, hai sa ne mai penibilim un pic noi doua :)).
Sunt foarte, foarte fericita pentru surpriza pe care mi-ai facut-o!!!!!!
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
ioanadara spune:
Nu crezi ca o alta solutie ar fi sa se scrie normal si la subiect?
Eu am spus ieri ca imi pierd timp pretios citind ideile tale si incercand sa deslusesc ce vrei sa spui , lucru ce ar fi fost foarte usor daca as fi stiut dinainte ca esti adventista.
Nu am spus ca nu o sa mai citesc in veci subiectul sau ca nu mai intru la sufletul credintei pentru ca presupuneam ca nu doar voi doua scrieti aici.
Poate se vede acum diferenta?
Am sperat ca voi citi si altceva decat ploconelile unui user in fata altui user.Poate e mai clar acum.
patou spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ioanadara
Asta este deja semnatura ta, presupun . |
sincer, nu ma deranjeaza remarca ta. imi pare rau daca am fost penibila, dar
sunt prea bucuroasa ca sa ma mai intereseze acest aspect. Am descoperit ca nu sunt singura care tine sabatul, si.. imi pare rau doar ca nu gasesc un emoticon care sare in sus de bucurie :)
va imbratisez pe toate
denizel spune:
citat din mesajul lui ioanadara Nu crezi ca o alta solutie ar fi sa se scrie normal si la subiect? Eu am spus ieri ca imi pierd timp pretios citind ideile tale si incercand sa deslusesc ce vrei sa spui , lucru ce ar fi fost foarte usor daca as fi stiut dinainte ca esti adventista. Nu am spus ca nu o sa mai citesc in veci subiectul sau ca nu mai intru la sufletul credintei pentru ca presupuneam ca nu doar voi doua scrieti aici. Poate se vede acum diferenta? Am sperat ca voi citi si altceva decat ploconelile unui user in fata altui user.Poate e mai clar acum. |
pai, vad ca stii ca-s adventista*, presupui ca nici Patou nu-i mai breaza , dar continui sa pierzi timp pretios citindu-ne doar pe noi doua si criticandu-ne.
* apropo, tu nu esti adventista? Adventistii sunt cei care asteapta a doua venire a lui Isus. Ce crezi, Isus o sa mai vina o data sau ne lasa pe-aicea sa ne scoatem la nesfarsit ochii unii altora?
ioanadara spune:
Denizel, vad ca nu te opresti.Tin minte ca si la discutii generale am avut cateva probleme mai demult cu tine dupa care m-am ales tot eu cu un avertisment pe care nici acum nu pricep de ce l-am luat.Nu tin minte insa cand as mai fi scris aici la subforumul asta ceva la acelasi subiect cu tine.De aceea nu stiam ca esti adventista. Daca as fi stiut, asta am subliniat in ultimele postari, nu m-as fi chinuit sa-mi pierd timpul intelegand ce vrei sa spui in postarile cu sabhatul.Dar nu am stiut si mi-am pierdut timpul tot crezand ca gasesc o logica .
Nu stiu ce e greu de priceput.
Exista anumite trasaturi definitorii clare ale unei persoane ce adera la o anumita religie.Daca sunt negat, eu personal cred ca acea persoana automat nu mai este "credincioasa" in sensul curat al religiei respective.Pe langa aceste trasaturi definitorii insa sunt o groaza de alte probleme ce pot fi discutate intre ei chiar de catre adepti ai unor religii diferite .
La voi, trasatura fundamentala este chestia cu sambata fata de toti ceilalti crestini ce nu dau atata importanta.(pentru mine de exemplu zilele Facerii nici macar nu sunt zile asa cum le intelegem noi acum-24 ore.In mintea mea de exemplu"ziua a doua"., "ziua a treia" pot fi secole si asta nu ma impiedica a fi ortodoxa ).Nu este o trasatura fundamentala a religiei mele. In consecinta, nu voi vorbi cu un adventist de ziua a saptea despre ziua a saptea pentru ca imi pierd timpul.Nu o va lasa pe a lui si nici eu nu voi fi convinsa de el.
De asemeni, nu vorbesc cu un catolic despre primatul papal.El nu o va lasa pe a lui si eu nu voi fi de acord bineinteles pentru ca asta contrazice o lege fundamentala a mea-ortodoxa.
Nu voi vorbi cu nimeni despre canoanele date de sinoadele ortodoxe de asemeni pentru ca daca le-as contesta in vreun fel sau as avea cea mai mica indoiala nu m-as mai numi cu adevarat ortodoxa.Nu discut de asemeni legile bisericii apostolice si continuitatea ei. La fel, sunt lucruri fundamentale pentru mine.
In schimb, pot vorbi cu oricine despre cresterea copilului crestin, despre ce inseamna " sa nu furi" in contextul zilelor noastre, despre faptul ca BOR nu plateste impozit la stat, despre faptul ca unii preoti te jupoaie de bani la un parastas, despre inovatiile pe care le fac altii in slujbe desi nu sunt admise,despre faptul ca in Romania HS se pare ca este monopol evanghelic , despre multe altele
dar NU despre diferentele fundamentale intre gruparile voastre si ortodoxie.
Aici imi pierd timpul sigur.De aceea as fi vrut sa stiu.Pentru ca postarile tale au fost foarte alambicate (despre oameni ce indreapta nu stiu ce greseli, etc...) si eu le-am citit cu buna credinta de n ori doar doar pricep ce vrei sa spui.
Daca nici acum nu s-a priceput, chiar nu stiu ce sa mai spun.
patou spune:
acum ca ne-am luat cu sabatul, am uitat de cea mai importanta porunca: iubeste-ti aproapele (chiar daca-i adventist )
edit ca am uitat sa precizez ca nu sunt adventista. merg duminica la biserica dar asta nu ma impiedica sa observ sabatul sau sa consider biblia ca sursa unica a invataturilor crestine.
valentinag spune:
De unde diferentele astea intre cele 10 porunci?
Am gasit aici,diferentele intre cele 10 porunci,asa cum au fost ele date lui Moise,asa cum cred vechii evrei si restul cultelor crestine.Vad ca cele ortodoxe se apropie cel mai mult de cele vechi iudaice.
De unde diferentele?
Multumesc.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Eu asta intrebam,de ce se dau interpretari diferite,chestie de traducere sau ce?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cele_zece_porunci
Edit iarasi,vad ca sunt asezate care cum a vrut,nu era normal sa fie asa cum au fost ele revelate,in acea ordine?
Nu ca ar fi una mai importanta si alta nu.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea