Viatza in Germania (cap. 64)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Sunt de aceeasi parere in ceea ce priveste fluorul am dat
Vigantoletten si asta numai lunile de iarna si asta la toti 3 copiii
si doar pana la 1 an. Salutari de la Augustiner am Platzl din
Muenchen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Aschiutza si eu ii dau tot Vigantoletten (deci Vit D fara fluor). Fluorul il preia el de la mine din lapte, pt ca iau mai departe vitaminele pe care le luam in sarcina (asa mi-a recomandat ginecologul, tocmai din cauza fluorului). Vitaminele se numes GynVital, iau o tableta pe zi.

Eu ii dau lui bebica Lefax, nu pot spune ca am remarcat neaparat o imbunatatire de la ele, caci de la picaturile BiGaia incepuse deja sa ii fie mai bine. Am intrerupt BiGaia la sfatul hebammei (cica sa nu ii dau ambele picaturi). Azi am fost insa la medic si mi-a zis ca pot sa ii dau ambele, ca oricum sunt doua preparate diferite.

Cat despre alinarea durerilor la bebica, ma gandesc sa incerci diverse variante.Pana la urma poate gasesti ceva care sa ii ajute cat de cat.Ieri de ex imi spunea o prietena ca ea ii punea un prosop cald pe burtica, prosop pe care il tinea tot timpul pe calorifer. Mi s-a parut practica ideea, e mai rapid decat sa incalzesc pernuta de samburi de cirese.
Ai incercat cu masaj de burtica intre mese? atunci cand nu are colici?Cica si statul pe burta le place, le alina cat de cat durerile (la noi metoda functioneaza f.rar). Vezi si pe youtube diverse filmulete cu baby bauchmassage. Oricum ar fi, eu m-am lamurit ca mai mult decat sa ii aduc alinare in astfel de momente, nu pot face.Durerile sunt acolo si pe alea nu le pot lua cu mana.
Exista cica o carte scoasa de un medic (cu titlul "Ein glückliches baby" sau asa ceva)in care se explica 5 metode ca sa potolesti un bebe din plans. O prietena mi-a povestit despre ele, enumar si eu ce imi amintesc: pucken, leganatul, saugen (aici intra alaptatul sau suzeta), sa ii spui shhhhhhh, purtatul in port-bebe. Cica cu cat tipa mai tare cu atat tb sa il legeni mai tare sau sa faci shhhhhh mai tare, ca sa te auda.
La mine functioneaza tinutul in brate cu leganat usor si mangaiat usor pe burtica in timp ce plange. Al meu bebe foloseste Beruhigungssauger, reflexul/nevoia de saugen l-a avut de la inceput si altfel nu am reusit sa il alin. Suzeta insa nu o vrea tot timpul, numai in momente de astea de agitatie.

hai pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Aschiutza, mi-au placut linkurile astea:

http://www.youtube.com/watch?v=WkR_e1L6zxI&feature=related
si
http://www.youtube.com/watch?v=QgFRfKx7jfA

eventual si asta:
http://www.youtube.com/watch?v=hi3zJRz6U1w&feature=fvw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Statul pe burtica trebuie sa le si placa la bebei. Aidan a urat statul pe burta, cred ca a stat asa 30 de minute adunate in toata infantia lui.Isabelle insa adora dormitul pe burtica si ziua o pot pune si sta o bucatica de timp.

Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Aschiutza, nu cred ca se poate compara Milchzucker care se baga intr-un medicament, cu ceea ce produce corpul tau. Adica, personal (deci poate gresesc!) n-am auzit inca de nici un BB care sa fie alergic la laptele de mama, insa cunosc destui care la sticla primesc lapte praf HA.
Tema fluourului e intr-adevar f dezbatuta, cred ca gasesti in internet destul de multe info. Eu am o brosura scoasa de BZgA: Stillen und Muttermilchernährung si mi se pare f f faina, atinge multe subiecte si inclusiv Fluorul.
Cu fluorul e in mare cam asa: in tarile care au suficient fluour in apa de baut, nu se da fluour sub forma de tablete, Germania nu are cantitatea suficienta, deci se primesc. Pana la un an stiam eu, in cartea asta scrie de doi ani (deci mai am o intrebare pt U6). In timpul asta folosesti pasta de dinti fara fluour, pentru a nu se ajunge la supradozare. Dupa ce copii nu mai inghit pasta de dinti, se poate trece la o pasta de dinti care are in continutul ei Fluour, respectiv la scolari se poate folosi pasta de dinti pt adulti. Iar recomandarile sunt sa folosesti de atunci (de cand nu mai inghit pasta) sare cu iod si fluour.
Doctorii si stomatologii stiu ca se cam "cearta" pe tema asta, primii zic ca trebuie ingurgitata, cei de-ai doilea ca mai bine in pasta de dinti.
Deci dupa cum vezi, adevarul absolut nu este, pana la urma tot noi ca parinti hotaram daca dam sau nu, iar igiena dentara si profilaxia contra cariilor nu se rezuma numai la luatul de fluour.
Dupa cum ti-am scris, noi ii dam pentru ca noi amandoi avem probleme nenumarate dentare (care probabil tin si de copilaria si hrana exceptionala ce se gasea in "alimentara" lui ceasca) si am considerat-o ca fiind ok in cazul nostru. Nu am observat insa nici un fel de reactii adverse.
Sper sa descoperi cat mai repede de la ce i se trage. Poate este doar o faza.

harnici la de 11 luni
Cresterea in greutate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Loreley de Celesta s-a nascut pe 18.11.2010 la 20:07 prin cezariana de urgenta
cu 4800 gr si 53 cm. Sa le dea Dumnezeu tot binele din lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Felicitari Celesta. Sa.tzi traiasca bb-ul (ce mare a fost) si sa va aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Felicitari Adina!
Sa-ti traiasca fetita si sa-ti aduca numai bucurii!Refacere usoara!

Cum o cheama?

Sunschine,colegul sotului meu primeste saptaminal analiza chimica a apei din zona noastra(stam in jurul Münchenului)si cantitatea de fluor e f ok.Poate sunt si zone cu apa saraca in fluor,poate e si strategie de market .Oricum,utilitatea fluorului inghitit e controversata,pina la urma fiecare parinte decide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Fetele, am nevoie de un sfat sau de o parere.
Azi am luat-o pe Aimee de la gradinita, avand un dinte cu o bucata rupta si miscat bine de la loc, gingiile din partea de sus-fata albastre de la lovitura, buza de jos sparta si umflata rau, julita pe barbita. Si educatoarea m-a intampinat pasiv,...cred ca ar trebui s-o duceti la un dentist. Nu am avut mobil-acte la mine si stand pe langa gradi, am luat-o rapid si am plecat urgent acasa, apoi si mai urgent la un dentist care inchisese, apoi la Galluswarte stiam ca este Notartzt, mi-au zis ca nu se ocupa de pb de dinti. Eram disperata!!!!!!
I-am zis sotului sa ma duca rapid la Kindergarten si sa le ceara de urgenta sa cheme salvarea. NU AU VRUT!!!!! Dar dupa ce s-a agitat sotu pe acolo au acceptat. Am ajuns cu salvarea la Uniklinik si acolo i-au facut mai multi medici controale, au zis ca dintisorul s-ar putea sa se innegreasca si sa cada.....iar restul va trece cu comprese.
Eu sunt asa de necajita...nu-mi vine sa cred ca nu poti avea o siguranta la gradi. Bineinteles ca nu-i prima oara cand imi vine vanata sau cu buza sparta, dar nici in halul asta sa fie desfigurata.
Trebuiau sa ma sune imediat sa iau eu decizia daca vreau s-o duc la medic sau nu!!!! Nu mai stiu ce sa cred....imi vine doar sa plang.
Oricum prin faptul ca am zis ca a fost la gradi cazatura(de fapt erau la Palmengarten si mi-a spus fetita ca a cazut in statia de tramvai, ca a impins-o o fetita si ca n-a tinut-o nimeni de mana, asa cum cred ca-i normal, mai ales intr-0 statie)o sa platesca ei orice este de platit. Si sper sa le faca cineva ancheta.
Sau sa-mi dati sfaturi ce sa-i pun pe rana sau cu ce ceaiuri sa-i fac gargara....orice primesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Liutzica, vai ce povesteti tu acolo!!!!! Iti voi da parerea mea dar vreau sa-ti spun ce ni s-a intamplat noua saptamana trecuta. Sotul l-a dus pe al mic la gradi. La dulapuri unde se schimba copiii vine o alta mama cu copilul. Kailan, fiul nostru, s-a schimbat la fata si fara sa spuna un cuvant, ceea ce e foarte neobisnuit pt el (ne pupa intotdeauna), si-a luat talpasita si a plecat la sala lui. Mama copilului ii spune dintr-o data la sot: vai va rog sa ma iertati ca T. iarasi la lovit pe Kailan. Vai, la lovit asa de tare, Kailan venea in bewegung raum si fara sa spuna ceva, primeste o palma peste fata'. Sotul meu a exploda cand a auzit. Cand a venit acasa, l-am vazut ca pune mana pe telefon si ii zice la sefa ca vrea sa depuna o reclamatie. Fierbea ca un taur, eu m-am speriat, nu l-am mai vazut asa niciodata. In fine, sefa ne-a invitat la un termin si a inceput un protocol, deci tot ce s-a discutat s-a scris si s-au pus semnaturi. Sotul a scris in protocol ca el nu e sigur de siguranta copilului sau in kindergarten. S-au cam sifonat doamnele de la kindergarten, ca nu a afost asa de grav, ca Kailan nu a plans, ca ele nu pot sa spuna la toti parintii ce fac 40 de copii, scuze, scuze. Ele nu au stiut ca acel copil T. l-a mai lovit pe Kailan, fara motiv. Kailan ne spunea acasa ca tanti nu a vazut si ca el nu-l loveste inapoi pt ca T. il loveste mai tare inapoi.

Sfatul meu e, suna la politie si depune o plangere, E inadmisibil ce s-a intamplat! Ele raspund in orice secunda de securitatea copilului tau. Depune o plangere la politie si spunele sa cerceteze cazul. Stii sigur ca s-a intamplat asa cum au spus ele? Pune politia sa faca cercetari. E inadmisibil cum au reactionat cand ai venit sa-ti iei copilul Trebuiau sa sune ei ambulanta, ce a fost in capul lor??? Nu lasa sa treaca de la tine, fa o plangere oficiala, data viitoare te cheama sa-ti iei copilul de la morga, doamne fereste!

Mergi la inceput