Viatza in Germania (cap. 64)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

aschiutza, daca vine cu avionul e mai bine sa aiba pasaport, la aeroport. Cu buletinul sa cam uita stramb. Nu are nevoie de nimic de la tine, doar de card de asigurare internationala din Ro. Daca merge la casa de asig. ii spun aia ce si cum. Nu stiu nici eu exact, ai mei se ocupa de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

fetelor dragi va salut cu drag si sper ca sunteti bine cu toatele.
Stiti cumva cum se spune pe germana la Procura? Si cum as putea sa specific atunci cand sun la un notar ca sa pot sa imi fac un termin cat mai urgent?
Sa va spun pe scurt despre ce e vorba...Pasaportul meu si al copiilor mei a expirat din august dar cum nu am avut cum sa merg in tara am cerut de la Consulat un termin sa depun actele pentru noi pasapoarte.Abia pe 17 noiembrie am reusit sa-mi faca termin sa pot depune pentru 3 pasapoarte simultan.Ok.Pana aici toate bune, numa ca am nevoie de prezenta tatalui sa depuna marturie ca e de acord sa fac pasapoarte copiilor, si cum stateam eu asa multumita ca saptamana viitoare merg sa depun pentru acte si in 2 luni sa am pasapoartele.
Dar cum nu se poate sa fie totul ok, il trimite pe al meu sot pentru o luna in India , de luni 15 noiembrie, asa ca pe 17 nu e aici sa poata merge cu noi la consulat.Asa ca ma vad acum sa alerg cu limba scoasa sa ma rog de notari sa imi faca o imputernicire si apoi sa o traduc si nu stiu daca trebuie sau nu si autentificata cu stampila aia de la Haga ca daca da alta alergare...
Si asta pana luni, sau marti saptamana viitoare cel tarziu.
Cum fac eu terminu la notar sa ma primeasca cat mai repede si nu cand au ei timp...?
Multumesc.

Mergi la inceput

in legatura cu acelasi cont la familie sau diferite, am si eu cont separat de al sotului, la aceeasi banca, asta pentru ca m-am izbit de multe ori cand am vrut sa-mi fac eu ceva si aveam nevoie de cont sa nu pot face pentru ca nu eram proprietara de cont.Asa ca am facut cont separat , si il alimentez din contul comun, dar cand am facut o asigurare pe numele meu am dat contul meu si nu a mai fost nevoiesa vina si sotul sa dea cu subsemnatul ca nu e contu meu si e el de acord sa scoata aia banii din cont.E mai practic asa, cel putin din punctu meu de vedere.

Mergi la inceput

roxy, neatza! hai ca eu sunt inca pe fir:)
La notar iti da termin imediat, ca nu dureaza mult EU am fost la unul deasupra la Betten Rid intre Marienplatz si Odeonsplatz. Apostila de la Haga nu e nici aia mare lucru, iti explica notarul unde tb sa mergi, adica la Karsplatz-Stacchus. Eu am fost dimineataza la 8 la notar si la 9 fara un sfert terminasem cu amandoua. singura chestie e ca Apostila o iei a doua zi, dar iarasi intri imediat. Eu tot dimineatza am fost si a doua zi ca e in drum spre servici.

Ah, uitam: Vollmacht se cheama, uite aici notarii din München:
http://maps.google.com/maps?hl=de&lr=&um=1&ie=UTF-8&q=notar+m%C3%BCnchen&fb=1&hq=notar&hnear=M%C3%BCnchen,+Deutschland&ei=L7jXTMnEIdfPjAf-vd3FCQ&sa=X&oi=local_group&ct=image&resnum=1&ved=0CBwQtgMwAA

Mergi la inceput

Multumesc tina -cristinadraguta si prompta ca intodeauna. Ce ma fac eu fara tine.
Am sa incerc sa sun acum pe la notari sa vad care ma primeste mai repede.Apoi sa-l car pe sot dupa mine sa declare sub amenintare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxy

Multumesc tina -draguta si prompta ca intodeauna. Ce ma fac eu fara tine.
Am sa incerc sa sun acum pe la notari sa vad care ma primeste mai repede.Apoi sa-l car pe sot dupa mine sa declare sub amenintare.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

cu placare voiam numa sa zic ca sotzul poate merge singur, si eu am fo singura cand am dat eu declaratie ca poate merge in Ro cu copiii fara mama lor. Numai daca vrei tu sa mergi asa sa-i tii de urat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Roxy, la noi la Radhaus exista notar si tot acolo itzi pune si apostila. Ideea e ca notarul de acolo te coste 5-10 Euro, pe cind unul din oras, pe la 25 Euro. Poate incerci intai la Radhaus

Mergi la inceput

cristina daca mai esti pe fir notarul iti face Vollmacht in germana logic nu? Ai spus ca ai mers direct si ai pus apostila in aceeasi zi si ai luat-o a doua zi, daca am inteles bine. Cand ai avut timp sa o si traduci asa repede? Ca trebuie tradusa.

Mergi la inceput

helbi (Andreia) buna ideea, multumesc.

Mergi la inceput

inca ceva si va las , la Rathaus trebuie programare la notar, sa sun inainte sa-mi faca termin sau poate merge direct?

Mergi la inceput