Cum tratam debutul unei raceli la copil....

Cum tratam debutul unei raceli la copil.... | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Am dus baietelul la gradi astazi, cu intarziere, nu am stiut ce sa fac. De dimineata a stranutat o data si parca are nasucul putin infundat. Am sunat doctorita si mi-a spus ca pot sa-l duc. Ok, cand am ajuns acolo, l-am schimbat si a mai stranutat de 2 ori.
Mi-e teama ca nu am facut bine ca l-am dus.
Acum, daca este debutul unei raceli (la el in grupa au fost multi raciti si au venit si tusind, dar cu acordul medicului), cum tratam raceala care este la inceput, si sa incercam sa nu faca si alte complicatii de-aici. Sa nu ajungem la antibiotic...
Eu i-am dat Aconitum, granule homeopate, dar poate voi stiti si alte "leacuri".
Multumesc,

Zina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

In primul rand, n-as considera un nas putin infundat si 3 stranuturi ca fiind debutul unei raceli. L-as urmari, dar medicamente nu i-as da. Daca nasul ar fi infundat mai multe zile la rand, i-as face aerosoli cu ser.
Depinde insa si de varsta copilului. La 4 ani, baiatelul meu nu prea ramanea la stadiul de nas infundat, de cele mai multe ori evolua, aparea tusea, poate si febra. La 6 ani, rareori il prinde raceala bine, dar nasul il are destul de des infundat, uneori si curge putin, fara a fi nevoie sa intervenim in vreun fel.

Nici nu stiu cum sa scriu ca sa nu ma intelegi gresit si sa para ca ridiculizez grija ta, dar mie mi-ar fi jena sa sun dr sa-i spun ca stranuta copilul. Adica mi s-ar parea ca-l deranjez pt ceva banal.

Sanatate si cat mai putine raceli!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Mie mi se pare ca exagerezi, dar tu iti cunosti mai bine copilul, tu stii cum incep racelile la el.
Eu am inceput in fiecare toamna cate o jumatate de doza de oscillococcinum odata pe saptamana, preventiv. In caz de raceala concreta, le dadeam cam un tub pe zi, plus nurofen.
Daca ma luam dupa nas infundat, ai mei nu ajungeau in veci la gradinita, mai ales micuta, amandoi avand polipi mari, si cam respira pe gura. Chestia cu stranutatul nu inseamna neaparat raceala. Mai stranutam si de la praf, si de la frig, si de la soare, etc...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Zina, totusi cred ca exagerezi si te panichezi prea rapid.Stranutul repetat nu e musai un debut de raceala, si chiar daca va fi o raceala, de ce crezi ca ajungi la un antibiotic?
O raceala, un virus nu il tratam cu antibiotic.
Cand ajunge acasa, ii poti administra niste osscilo, niste vit C sau echinaceea, asta ptr linistea ta. Daca apar mucii, si atat, lasa-l ...am mai discutat multttt pe aceasta tema, daca retin bine, si la un subiect mai vechi, asa se va imuniza.
Nu il indopa cu medicamente, mai grav cu antibiotice, atat timp cat nu apar complicatii de gen puroi in gat, etc. si medicul nu decide lucrul asta( aici depinde si de medic ).Febra nu este o complicatie care necesita antibiotic..cel putin nu primele 3 zile.
Hraneste-l cu lichide, legume si fructe azi, maine...

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Da, stiu ca sunt exagerata, dar nu ma pot abtine. Imi fac griji din orice, dar asta este alt subiect.
Gabi, la baietelul meu, care are 4 ani, ultima raceala tot asa a inceput, cu stranuturi si nas infundat, ca a doua zi sa faca si febra.
Am fost din nou la gradi, i-am dat a doua oara Aconitum, iar educatoarea mi-a spus ca a mai stranutat inca o data. Deci, este o raceala totusi. Mi-e teama sa nu inceapa sa faca si febra sau sa aibe ceva in gatut. Bine, n-am ce face pana la urma, dar as prefera (ca si toti de altfel) sa-i dau "in cap" bolii de pe-acum. Poate daca statea acasa era mai bine, statea in pat, se juca si nu mai era in contact si cu altceva...
Bertha draga, doctorita mea ma stie si eu imi permit sa o sun pentru orice, suntem prietene bune.
Gabi, eu stiam ca daca-i dai oscilococcinum nu mai este bine sa-i dai si nurofen, intercalat. Ori, ori. Asa mi-a explicat mie medicul homeopat, ca pe degeaba-i mai dau homeopate daca incep cu nurofen sau altele de acest gen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Lulu, nu-l indop cu medicamente, nu i-am dat nimic, in afara de granule homeopate (cate 3 bobite mici de 2 ori, la interval de o ora). Nu vreau nici eu sa-i dau nurofen, paracetamol si nici atat antibiotic.
Am sa-l tratez astazi cu homeopate si mancarica buna, sper sa-i treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

sa stii ca si eu ma agit, fiindca nici la al meu nu se ramane la un stranut. de obicei organismul lui reactioneaza cu febra (ceea ce nu e un lucru rau, inseamna ca reactioneaza), dar ptr mine febra si starea proasta a lui ma intorc "pe dos". si anul trecut si acum 2 ani, primele raceli de toamna au fost de la nas, la gat, la ureche (otita) si conjuctivita. dupa acestea am devenit precauta si prefer sa previn, decat sa o lungim cu boala.
concret: ii dau vitamina C cu echinaceea, cateodata Septilin, miere si granule de polen (le mananca ca pe bonbonele cip-cip), astea asa in general.
toamna trecuta, si am inceput si acum de pe 15 septembrie: Bronchovaxom pte copii 10zile/luna, 3 luni; Colostrum cu Prebiotice (de la Child Life) tot sezonul rece.
daca are si secretii nazale ii mai dau Sinupret si ACC sau Eurespal, ca sa dreneze secretiile si sa nu faca otita.
la febra: Nurofen alternativ cu Panadol baby, ii adaug si First Defense (tot de la Child Life).
ORL-istul mi-a mai zis ca daca se lungeste pe mai mult de 5-7 zile cu muceii, care sunt clari sau albi (dar nu cu puroi galben, verde) sa ii dau antialergice: Zyrtec si Ketof.
cu toate acestea date, nu am ajuns la antibiotic. majoritatea sunt virale si nu a facut suprainfectie bacteriana.

multa sanatate!

editez: anul acesta cand a inceput cu muceii (adica dupa 4 zile de gradinita) i-am dat si cateva doze de Osciloccoccinum. am luat si eu (ca si eu iau totul de la el) si boala si Osciloccoccinum si Bronhovaxom.

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Zina, f bine faci ca nu ii dai medicamente inutile.Lasa putin organismul sa lupte, sa fie pregatit ptr urmatoarele raceli
Daca febra nu sare de 38.5 nu vad rostul antitermicelor.
Mancare buna, lichide multe, odihna.

Daca incepe sa tuseasca, depinde fff mult de tipul tusei.
Daca are muci multi, aposi, ii poti da seara la culcare AERIUS 2.5 ml.
Ii mai poti da pe piept cu crema VAPO RUB, il ajuta sa respire.O baie calda (daca nu are febra).

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Cu rabdare
Nu ai ce face. Nici medicamente nu ai ce sa ii dai. Poate ceaiuri sa il incalzeasca.

Si poate nu e inceput de raceala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

I-as da niste vit C (nu neaparat pastila, poti sa-i faci o limonada, sau sa-i dai portocale, kiwi, etc) Sau ceai cu lamaie dar atentie, lamaia nu se pune in ceaiul fierbinte pt ca vitamina C moare la temperaturi ridicate; se pune in ceaiul usor caldut. La fel si mierea, isi pierde enzimele peste 40 de grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

La noi a functionat foarte bine amestecul de miere cu polen si laptisor de matca (brut) - se gaseste la magazine cu produse apicole gata preparat, sau daca nu poti amesteca singura acasa, in proportia 500g miere, 100 g polen, 2 g laptisor de matca.

Mergi la inceput