lapte de vaca inainte de un an?
Buna , am si eu nevoie de ajutor , sunt o gramada de retete pentru bebelusi in care se foloseste laptele , am voie daca bebelusul meu are 11 luni sa le gatesc , de ex spanac fiert in lapte sau mamaliguta fiarta in lapte ? ma refer la laptele pasteurizat la cutie , brenac de ex? ea mananca acum laptic formula aptamil? multumesc
Raspunsuri
mcoca spune:
Eu zic sa nu exageram totusi .... poti pune linistita lapte in spanac.
Fetitza mea are 2 ani, ii dau inca lapte de crestere, dar daca ii fac orez cu lapte de ex, il fac cu lapte de vaca ..., si asta de pe la 1 an.
Vicky si Printzesone
emanouela spune:
poti sa ii faci linistita....ideea e sa nu ii dai ca si masa lapte de vaca in biberon inainte de 1 an...dar poti sa ii faci linistita papica cu lapte...si branzica si iaurtel si lapte cu orez
danangie spune:
Imi puteti spune care ar fi explicatia sa nu le dam inainte de 1 an lapte de vaca (,) ca si masa? Multumesc
Mami de Alessio Michele(2 ani si 4luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
abramburika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danangie Imi puteti spune care ar fi explicatia sa nu le dam inainte de 1 an lapte de vaca (,) ca si masa? Multumesc Mami de Alessio Michele(2 ani si 4luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita. Pozici cu noi |
Laptele de vaca este interzis pâna la aceasta vârsta deoarece:
- contine putin fier si atunci copiii care sunt hraniti doar cu acest tip de lapte sunt predispusi sa faca deficit de fier;
- în cazul unor copiii poate sa produca hemoragii intestinale;
- contine de 3 ori mai multe proteine decât are nevoie un copil cu vârsta cuprinsa între 1-3 ani. Numarul ridicat de proteine aflate în laptele de vaca duce la o suprasolicitare a activitatii hepatice;
- este foarte bogat în grasimi, însa în acelea care dauneaza sanatatii; grasimile saturate aflate în laptele de vaca, din cauza faptului ca se gasesc în numar de 3 ori mai mare decât are nevoie un copil cu vârsta cuprinsa între 1-3 ani, produc blocaje arteriale si probleme legate de greutatea corporala pe masura ce copiii cresc; acizii graai esentiali care sunt necesari pentru dezvoltarea creierului se gasesc foarte putin în acest tip de lapte;
- contine foarte multe lipide încât asigura aportul lipidic mai mare decât chipsurile, cartofii prajiti sau hamburgerii
- este sarac în vitamine (vitamina E. D, C), fier si alte minerale si contine foarte mult sodiu si potasiu;
- contine multa sare care solicita rinichii;
- este unul dintre cele mai alergizante alimente;
- nu contine fibre alimentare si tranzitul intestinal este îngreunat.
Asta am gasit eu despre laptele d evaca pana intr-un an, de ce nu e recomandat.
mamma bis - o fetita si 30s de
la mare sau pe drumuri de munte ...
Pucku spune:
dar cel de capra? eu i-as introduce laptele de capra baoiatului si nu stiu....inca nu, ca-i depedent de tzitzi, dar mai incolo...fata nu vrea sa-l bea...zice ca are alt gust...ea face diferenta si intre cel de 2 % sau 3,25 de aici....si nu-l bea, dar na...
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
louisea spune:
Interesant subiect
Aici se recomanda de la 6 luni pana la 1 an lapte de vaca cu 3,5 % grasime si alte producte derivate din lapte cu 3,5 % grasime.. De la 1 pana la 3 ani lapte cu 1,5 % grasime, iar dupa 3 ani cele cu max 0,7 % grasime
Ce mi-a dat mie de gandit
- lipsa fierului- nu se da fier bebelusilor? La noi se recomanda aprox 8 mg incepand de la 6 luni pana la 1 an
- grasimile saturate - eu stiam ca ff multe mamici adauga unt in piureul etc. bebelusului. Tot grasime saturata e.. Iar grasimea e necesara pt babelusi (dezvoltarea creierului etc.)
- lipsa de fibre - oare toate alimentele trebuie sa contina?
Pe de alta parte:
- contine calciu, vitamina B2, B12, fosfor
- "numai" o mica parte din bebelusi fac alergie la laptele de vaca. la jumatate din ei dispare alergia in primul an, iar la 90 % pana au implinit 3 ani
A nu se intelege ca eu pledez pt laptele de vaca Departe de mine.. dimpotriva - beau f putin din "an-in-paste" la cafea si atat.. Doar ma intrebam si eu
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
danangie spune:
Pai da, ca si eu ma intrebam...dat fiind ca acum 2 sapt cand am fost la control pediatra mi-a dat "mana libera" la laptele de vaca.
Mami de Alessio Michele(2 ani si 4luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
andata spune:
Ai mmei au fost trecuti de la 10 luni pe lapte de vaca. Nu au nimic, desi baiatul are acum 18 ani.
Si eu am fost trecuta pe lapte de vaca de la 5 luni. Nu m-am ingrasat, nu am avut probleme arteriale sau cu rinichii niciodata. Am fost chiar un copil f slab si apoi un adult slab pana acum 2 ani, cand am ramas insarcinata cu mezina.
Si pe mine ma cam streseaza chestia cu lipsa fierului din lapte, mai ales cum e subliniata in reclama de la Milupa. Pai daca nu are suficient fier ii dau supliment si gata, ca doar si laptele praf e doar imbogatit cu fe.
Si mai mult decat atat, de cand am vazut si chestia cu aluminiul din laptele praf, sunt cu atat mai mult convinsa ca laptele de vaca le face mult mai bine bebelusilor decat laptele praf.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita