M-am hotarat.........adoptie(71)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Puffy cam 2 saptamani , maxim, dureaza pana se face si se depune dosarul pentru incredintare, iar termen ar trebui sa primiti rapid (maxim o luna) .

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulchen spune:

puffy 10 multumesc!este greu cu rabdarea dar nu avem incotro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Dragelor ori cat de grea pare asteptarea ,rasplata rabdarii e inzecit mai mare decat sunt asteptarile.
Gandul ca fiecare copil isi gaseste parintii la momentul potrivit trebuie sa va insoteasca mereu.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankflor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Manuelita

Ankflor, felicitari pentru demersuri, in curand sper sa te felicit pentru aducerea copiilor acasa :)
Cum de sunt de acord cei de la DPC sa desparta fratii si cum v-ati hotarat voi la 2 dintre ei?

Manuelita

Multumesc Manuelita,

A fost si este ffff greu, legea spune ca nu este recomandat sa se desparta fratii, dar ca se urmareste interesul superior al copilului.
Aici era vorba de 4 frati care nu au parinti, mama a murit, iar tatal nu i-a recunoscut pe nici unul,bunica materna nu are posibilitati si a zis clar ca nu ii va lua pe nici unul, deci nu se mai putea urmari reintegrarea in familie.

A fost lung drumul pana la a deveni adoptabili. Acum asteptam hotararea definitiva ca sa putem depune dosarul de incredintare.

Speram sa nu mai dureze asa mult, dar avem rabdare...

O zi buna tuturor,

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Anca, te admir pentru ca ati gasit puterea sa luptati pt ca cei 2 copilasi sa devina adoptabili(scuze daca am inteles gresit si au devenit adoptabili toti cei 4 frati).
E ff greu/imposibil ca si celelalte 2 fetite surori sa devina adoptabile cat mai curind? Cand vor pleca surioara mai mica si fratele lor, probabil ca nu le va fi usor! Devenind si ele adoptabile poate isi vor gasi mai repede calea spre o mamica si un tatic iubitori! Pentru ele nu se poate face nimic? Inteleg ca nu poate o familie sa ia dintr-o data 4 copii, departe de mine gandul ca as insinua ceva in directia asta dar, poate, vor gasi si ele o fam ce va dori 2 surioare.
Ce ciudata e legea!!! In cererea pentru atestat trebuie sa fie specificat daca fam doreste 1 copil sau 2!
Acum, nu stiu cum e in realitate, daca in atestat scrii ca doresti un copil si se gasesc 2 frati, se poate schimba doar cererea? sau trebuie re-atestat cuplul pt situatia noua?

In alta ordine de idei, nu stiu cat dureaza pana iese hotararea definitiva si irevocabila(v-au spus cumva ca "hotararea e in pronuntare"?, daca v-au zis asa, nu are cum sa dureze mult, probabil 15 zile legale in care se poate depune recurs(ceea ce nu e cazul, dar tb resp acest termen) + alte 15 zile(uzuale pentru scrierea/plimbarea hartiilor).
Din mom. iesirii hotararii, in maxim 30 de zile ar trebui sa aveti copiii acasa in "incredintare in vederea adoptiei", cf legii 273/2004 (Capitolul III - Procedura adoptiei interne/Sectiunea 3)
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_adoptiei.php.
Oricat ar fi DGASPC-Ploiesti de reticent si inert trebuie sa se supuna acestui termen!
SUCCES!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankflor spune:

Draga Madalina,

In primul rand multumesc.

Toti 4 au devenit adoptabili. Fetitele sunt foarte frumoase si dezghetate si au varste inca mici(aproape 4 ani si aproape 5 ani) si eu sunt convinsa ca se va gasi o familie care sa le ia si pe ele.

In atestat trebuie sa fie specificat 1 sau 2 copii, sau direct 2 copii si daca ai deja atestatul pentru 1 copil, trebuiesc date destule informatii suplimentare, si se da cu subsemnatul de ce vrei sa iti fie modificat atestatul pentru 2.
In ceea ce priveste hotararea suntem in perioada de 15 zile in care se poate face recurs, sau ma rog asa ni s-a comunicat si noua... acum asteptam sa vedem ce se intampla peste 2 saptamani :)

Sper sa va pot spune cat mai curand ca a iesit hotararea si ca pot depune dosarul de incredintare!!

O zi buna,

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Buna seara,

Maine se anunta o zi frumoasa, cu soare si cald.
Sabineta-mamica lui Rares a venit cu propunerea sa ne vedem intr-un parc din Bucuresti cu copiii.
Stiu ca este din scurt...dar poate reusim sa ne adunam mai multi. M-as bucura mult si eu si Sabina...

Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

uau! nu pot sa cred, am intrat la fix!
nu am mai intrat de foarte mult timp aici.... si ce vad ca se pregateste o intalnire
vreau si euuuuu. unde va vedeti si la ce ora?

de abia astept sa il revad pe Rares si sa o cunosc pe Sabina
daca tot am intrat nu pot sa nu o salut pe asi, manuelita, anca, misha

deasemenea felicitari pentru toate mamicile si viitoarele mamici, sa nu va pierdeti speranta, pentru ca undeva se afla puiul vostru, care va asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Salutare dragelor

ce ma bucur ac se pune de inca o intalneala . Vrem si noi, numai sa stim unde si la ce ora sa vedem de putem fi prezenti.

pt pitici si mamici.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Scuze ca am raspuns asa tarziu, poate multe din voi v-ati culcat deja, dar n-am avut ragaz.

Maine ne vedem, la ora 11.00, in Parcul Tineretului, la Palatului Copiilor in fata.

Va asteptam cu drag!!

Sper ca macar maine de dimineata sa cititi asta...

Mergi la inceput