Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 39 -
Raspunsuri - Pagina 21
alla76 spune:
Ramonella...doamne ce sperietura ai tras! Acuma e totul ok? s-a oprit sangerarea?
aristica! ai dreptate de 2 ori! si cu boc, da si cu mirarea despre felix!
eu ma tot intreb pe unde umbla! nu are nimeni numarul ei?
mrnscmnc, doamne ajuta! te asteptam cu vesti bune de la eco!!
pup fetele dragi mie
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
simonia spune:
mrn... e greu sa memorez numele tau
, dar ma bucur ca esti mai bine, ne gandim la tine-la voi
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit
floaredemac spune:
Mrnscmnc, ne gandim la tine si iti dorim sa treceti cu bine peste incercarea asta! 
Dangabriela, oscillococcinum e f util, ceaiuri calde cu miere, nu cred ca o felie, doua de lamaie pot sa dauneze. Mie imi ajuta mult laptele f cald cu multa miere, de multe ori m-a salvat dar acum nu l-am suportat. Si daca e neaparat nevoie merge si un paracetamol, daca observi ca iti creste temperatura.
Emma 
Anna_leah, sa va distrati pana dimineata daca e nunta de noapte! Daca nu... pana va dau afara!
15+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
aristica spune:
floricica mea a dat beleaua peste casa voastra!!! Eu is nascuta pe 13 aprilie, adica berbeaca d-aia capoasa...Doamne, pai daca nasti pe 15 aprilie mai dormi in 2012, ca faci tot un berbec plin de energie, autentic de va scoate peri albi si voua si vecinilor![]()
ruxi tu cat te mai duci la scoala? Pana pe 20 dec?
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
SARA_HS spune:
Neatza fetelor!
Mai bag si eu cate-un ochi, citesc in graba si incerc sa mai si raspund, ca la noi la serviciu e tambalau mare; de fapt,saptamana asta a fost groaznica, am ajuns acasa in fiecare seara cu ochii rosii si dureri de cap, am inceput sa am si insomnii. Stres, stres si iar stres! 

Dangabriela, eu am scapat de mico si urea cu doxiciclina, ca doar asta si josamicina erau recomandate de antibiograma. Am facut tratament in 2009 si nu am repetat analiza, ca asa imi spusese dr. ginecolog la vremea respectiva. In 2010, mi-a picat mie pata sa refac analize si uite ca balariile erau bine-merci. Asa ca am inceput iar tratamentul. Dupa peste 3 sapt. de groaza cu doxi, in sfarsit, le-am dat de cap.
Dar nu stiu daca in sarcina poti lua orice antibiotic...
MRN, sper sa te intorci acasa cat mai curand. Si sa nu mai ai nevoie de internari pana la 40s! 
Aristica, mare dreptate ai cu Boc.
Si chiar, Felix pe unde-o fi? Ati cautat-o la Odisee?
Denisa, si tu ai disparut.
Anna, drum bun si distractie maxima.
Floaredemac, weekend placut.
Va pup pe toate, Anna, Simonia, Ramonella, Emma.
Ma-ntorc la stres.
---------------------------------------------
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv
Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...
floaredemac spune:
Aristica...hehehe... stiu, iubito, ce ma asteapta! Vom fi asa: leu, varsator, varsator si berbec. Formatie completa! Sanatosi sa fim! Ce farmec ar mai avea viata daca nu ar exista si caracterele puternice?!
Berbecii sunt insa niste persoane carismatice, cu succes in viata, din ce am observat eu, asa ca... ma consolez cu asta.![]()
In alta ordine de idei, am reusit la ultima eco sa smulg doua valori de IR, dupa multe mutre si figuri de stil: AO-IR = 1,85 (aici cred totusi ca era scris AO-IP, este scris de mana) si IR = 0,88.
Dar eu ma asteptam sa fie doua IR, una pe stanga si alta pe dreapta. Sau se face o medie? Oricum, care ar fi valorile normale la varsta asta a sarcinii? Deja incep sa ma stresez pe tema asta, ma gandesc ca poate e prea tarziu daca incep clexane abia cand se intoarce d-na dr, parca zisese o fata ca lipseste o perioada. Miercuri merg la alt control, acum l-am abordat pe medicul cu care am nascut data trecuta, vreau sa merg la el de 2-3 ori pana la nastere ca sa am tupeu sa il solicit la cezariana. Sper sa fie mai cooperant.
15+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
maria81 spune:
buna fetelor va pup pe toate
eu din pacate va dau o veste proasta, nu am reusit sa fiu si eu o viitoare mamica
dar asta este, cu D-zeu inainte
va pup si va doresc un week-end placut
a......si apropo aristica ma bucur fffff mult ca in sf ai renuntat la tigari, nu sunt de acord cu slabitul, arati fff bine 
nici o sarcina, 3 IA
floaredemac spune:
Maria, ce-i al tau e pus deoparte! Vine ea si ziua aia cand o sa apara bebe in viata ta, sunt convinsa!
Restul pe unde ati disparut, sunteti deja in weekend????
15+ DPN 15 aprilie 2011 
aristica spune:
mariuca multam fain, dar eu consider ca ar trebui sa mai dau vreo 3 kg jos, de pe solduri. Ti-am scris dincolo, dar tu sti bine ca eu sunt de parere ca fiv-ul e doar o abatere de la viata normala, iar perioada asta prin care treci acum va ramane doar o amintire care te va motiva pentru fiv doi. Sper sa fie totul o.k. la munca
sara hai ca vine weekend-ul!
floricica dar tu ai facut cezariana si la prima sarcina? Daca ai nascut prima data prin cezariana, e musai ca urmatoarele nasteri sa se soldeze tot cu cezariana?
floaredemac spune:
Aristica
da, a fost o cezariana de urgenta, baiatului meu ii scadeau bataile inimii drastic in timpul contractiei. Si erau niste contractii infime, zic eu, le avusesem aproape toata sarcina. Inca nu intrasem in travaliu propriu-zis. Ma rog, asa a fost sa fie. Din cate m-am documentat eu, nu este obligatorie cezariana, si am tot oscilat intre a cere sa nasc natural sau a face cezariana iarasi. Sunt insa niste riscuri pe care ma tem sa mi le asum: daca se produce o ruptura de uter chiar atunci, e foarte periculos si pt mine si pt bebe. Daca patesc eu ceva si bebe scapa, raman doi copii orfani sau cu o mama cu tot felul de probleme medicale, care nu ar putea avea grija de ei cum se cuvine. Daca bebe este deja angajat si se impune cezariana, trebuie sa traga de el inapoi ca sa il scoata. Se mai poate intampla ca bebe sa stea fara oxigen din cauza asta si atunci...nu se stie cum ramane dupa. Asa povestise o fata pe forum ca a patit o cunostinta de a ei, bebe s-a nascut cu scor Apgar 1. Nu stiu mai departe cum a evoluat, sper ca s-a recuperat. Astea sunt motivele care m-au convins sa fac iarasi cezariana, desi in sufletul meu voi avea intotdeauna regretul ca am ratat experienta nasterii naturale. Mai am timp sa ma gandesc, dar in principiu hotararea mea e luata, avand in vedere binele copiilor mei. Daca va mai veni si bebe 3, asta e! O sa suport 3 operatii ca nu voi pati nimic, sunt care au si 5 sau mai multe. Poate daca eram in alta tara, cu tehnologie mai avansata si doctori mai experimentati, care sa sustina nasterea naturala dupa cezariana... era altceva. In alte tari sunt medici care sunt capabili sa intoarca un bebelus in burtica in pozitia buna pt a se naste normal, si asa sustine si mama unei prietene de-a mea ca s-a intamplat cand a nascut ea, dar nu am mai auzit inca niciun caz la noi. Poate in alta viata o sa nasc si eu normal,
cine stie...
15+ DPN 15 aprilie 2011