bebe si pozitia de somn
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor,
Am un baietel care doarme numai pe burta. Am incercat sa-l pun si pe spate dar in 30 de minute se trezeste. Chiar si atunci cand este obosit nu sta mai mult in aceasta pozitie. Cum as putea sa-l obisnuiesc si in aceasta pozitie fara sa-i stric somnul?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorikay/Lorikay.jpg)
Lorikay spune:
De ce vrei neaparat sa doarma in alta pozitie? Lasa-l sa doarma asa cum ii place. Fetita mea a dormit pe burta de la 1 luna jumate. De fapt, cand am pus-o sa doarma pe burta a fost prima data cand a dormit 4 ore legate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
louisea spune:
Cate luni are?
La noi nu se recomanda ca bebelusii (pana cand se pot intoarce ei singuri) sa doarma pe burta din cauza ca pot risca sa nu aibe aer. Numai pe spate. A mea bebelusa (3 luni jumate) a mai dormit si pe o parte (alternand), dar niciodata pe burtica.
Eu cred (parerea mea) ca e sa-l tot pui pe spate chiar daca in primele zile se va tot trezi si va fi nemultumit. Continua sa-l pui pe spate.. se va dezobisnui...
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
dana820 spune:
Si Rares al meu tot pe burta doarme. Toata noaptea. De pe la 1 an a inceput sa doarma asa. Acum are 1 an si jumatate. Si eu la inceput eram stresata, sa-l intorc pe o parte. El si noaptea daca se mai trezeste sa bea apa, se intoarce pe burta si adoarme imediat.
ralcat spune:
Noua ne-a recomandat neonatoloaga sa-l punem pe burtica din primele zile. Spunea ca, contrar parerii societatii americane de pediatrie care promoveaza somnul pe spate, atunci cand bebelusii dorm pe burtica isi preseaza burtica cu greutatea proprie si in felul acesta si gazutele ies mai usor si mai repede.
Evident cu conditica ca bebe sa doarma pe saltea fara perne si fara plusuri pe nasuc ca sa nu se sufoce.
Daca cupilu e mai mare si deja isi poate alege singur pozitia de somn, de ce i-ai schimba-o daca aia ii place?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
depinde cat are....dacapoate intoarce singur, nu-i nici o problema....eu si acum dorm pe burta, as putea zice ca altfel nu pot sa adorm. al meu pana pe la 4 luni si un pic nu a dormit deloc pe burta, dupa cand a inceput sa se intoarca singur, in 98% din cazuri, cand ma duc sa il verific, doar asa doarme.
moonchild spune:
Fetita mea doarme pe burta, cu capul in perinutza, din a 3-a zi de viata (de cand am adus-o de la spital). In majoritatea timpului a avut si suzeta care cred ca a avut un rol in protectia anti-sufocare..Acum are 1 an si 9 luni. E o pozitie odihnitoare pentru ei..si pentru tine ca nu stai sa ii intorci cand pe stanga cand pe dreapta cum zice medicul..(cel putin mie asa imi zicea, 15 min pe stanga, 15 pe dreapta..si eu cand mai dorm? )...
Eu mi-am facut curaj sa o pun pe burta dupa ce mi-a promis mama ca nu o sa pateasca nimic..si rationamentul meu a fost ca nu vrea sa isi omoare nepoate......
sanzi spune:
Ioana, depinde cat are bebe. Pana la 3-4 luni cand incepe sa-si mai intoarca singur capul sau chiar sa-si schimbe pozitia, noua ne-a recomandat medicul sa doarma cat mai mult pe burta, dar ziua, cand il putem supraveghea.
Dupa ce se face mai marisor, somn de voie, in orice pozitie!
mariana_alex spune:
Fetita mea pana la un 1 anisor nu adormit delco pe burta, cand o puneam pe burtica pentru ea insemna ca trebuie sa ridice capusorul sus...deci automat se trezea. In principiu se lasa copilul sa doarma in ce pozitie vrea, care ii este mai confortabila, daca este foarte mic bebele trebuie supravegheata ca sa nu se sufoce, daca e mai maricel si isi intoarce singur capul atunci nu exista riscul de sufocare.
Acum fetita mea cand doarme pe burtica are somnul mai linistit parca, o calmeaza somnul pe burtica...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anaemi/anaemi.jpg)
anaemi spune:
Anastasia a dormit pe burtica de la vreo 2 saptamani de viata. Era singura pozitie in care dormea linistita... si daca vroia sa-si intoarca ccc capul....il intorcea Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...