CCM si indemnizatia crestere copil

CCM si indemnizatia crestere copil | Autor: danutza76

Link direct la acest mesaj

Buna,
as dori va rog, daca stiti si ma puteti ajuta cu un raspuns. Nu stiu daca am postat unde trebuie. Am fost in somaj 9 luni, perioada in care am cautat un job. Somajul va inceta in 13 octombrie anul asta. Si din 20 oct voi fi angajata pe perioada determinata de un an la o firma (in sfarsit). Cele 7 zile de intrerupere nu imi vor mai permite sa beneficiezi de concediu maternal de 2 ani si de indemnizatia de crestere copil? Ne dorim ff mult un copil, am gasit foarte greu un job si acum chiar daca e pe perioada determinata, am dori sa incercam sa ne implinim visul incadrandu-ne, daca DD ne ajuta, in timpul asta. Va rog foarte mult daca stiti sigur sa imi raspundeti sau sa ma indrumati unde as putea obtine un raspuns.
Multumesc foarte mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai legea spune sa ai 12 luni lucrate in momentul nasterii copilului..fara intrerupere..daca nu esti insarcinata poti ramane insarcinata dupa 20 oct ca sa beneficiezi..ca oricum chiar daca lucrezi pe perioada determinata 1 an..dupa aia poti iar sa intri in somaj in caz de nu nasti..si prelungesti somajul pana intri in concediul prenatal.Nu stiu exact la ce te referi..fii mai explicita..esti insarcinata sau iti doresti sa ramai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza76 spune:

Nu sunt insarcinata, dar doresc sa raman si avand cele 5 zile de fapt lucratoare intrerupere in luna asta intre somaj si angajarea la noul loc de munca voiam sa stiu daca pierd indemnizatia pt cresterea copilului. Am fost azi dimineata la directia muncii si am intrebat. raspunsul a fost ca nu o pierd, chestia este sa nu ai intrerupere mai mare de 15 zile intre angajari sau intre somaj si angajare. Deci chiar daca luna asta in 13 mi se termina somajul si peste 5 zile lucratoare ale aceleasi luni ma angajez voi putea beneficia de CCM si de idemnizatie. Ma gandesc ca nu m-au informat gresit.
Multumesc Oana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Si eu stiam ca poti avea intrerupere intre angajari de 10-15 zile intr-un an ca sa poti beneficia de indemnizatie.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asa stiam si eu cu intreruperile. Asa ca nu vad sa fie probleme. Bine ca ai reusit sa-ti gasesti de lucru!
Bafta cu toate!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza76 spune:

Da, Moni, bine ca am gasit de munca, ca deja disperam.
Multumesc foarte mult pentru gandul bun.
Multumesc de raspunsuri si de ajutor.
Numai bine si voua fetelor.

Mergi la inceput