Sezatoarea canadiana (195)
Raspunsuri - Pagina 18
ailed15 spune:
Doloress mama, du sarcina pana la capat pana pe 15 februarie daca poti ca am fi 2 nascuti pe 15, eu si al tau bebe, e fetita nu ?! Pana la urma important e sa fiti amandoi sanatosi, sa va ajute Cel de Sus.
Sa stii ca mi-ai dai idei cu Esprit, sa dau o raita de abia saptamana viitoare, cine stie. E drept ca si eu sunt fana genti si am prea putine aici si mi-am lasat multe in Ro , de aici imi cumparam eu genti www.simar.ro.
Azi am avut o zi tare incurcata la lucru, trebuie sa fac ceva sa imi caut in alta parte, imi este tot mai greu, drumul si trag astia de mine, sunt niste profitori. Oricum imi pare rau ca nu am facut-o de mai demult . Saptamana trecuta am ajuns la lucru si am gasit mail cum ca ii dorim succes in proiectele saleviitoare unui coleg italian de origine. Initial am crezut ca demisionase, dar nu , fusese concediat, am inteles ca era suparat ca a lui blonda trebuie sa nasca si cu greu a ramas insarcinata. Uf si eu va obosesc cu ale mele.
ailed15 spune:
Ioi ca am uitat sa felicit fetele ai caror copii au intrat la scolile mult dorite, felicitari si un buchet de flori din partea mea; nu de alta dar trimitand mesajul ma gandeam sa trec la ale mele si ale mele sunt de vreo 2 zile cum mama zmeului scot radical de ordinul 3 din 30.
Ca sunt luminata cu cel de ordinul 2 , dar cel de ordinul 3 zau ca am un blanc dans la memoire ( expresie luat de la colegii mei ).
Daca cineva stie sa ma lumineze si pe mine.
Apropo, mi-a placut scenariul acela de iarna cu asteptarea autobuzului in statie, super radeam singura, am sa il citesc si sotului ca si el vrea o geaca impermeabila si am vazut la atmoshpere dar e vreo 500 si ceva si i-am zis ca la banii astia nu o ia nimeni asa ca o va gasi in ianurie cand sunt reduceri si mai merge.
Anul asta in ianurie i-am luat sora-mii o geaca de acolo dar m-am inselat in privinta marimii si bine ca i-a fost buna lui mama pana la urma. Insa era frumoasa rau de tot , redusa la 100 de la 180, maro si cu gluga, pana la genunchi si avea si fermoar pe lateral sa-i mai dai drumul daca te tinea.
Uite ca iar m-am luat cu cititul si scrisul in loc sa dorm, maine ma trezesc si incep tot cu voi sa vedem ce ati mai scris.
cge spune:
Alice si mama de Alice, felicitari !!
Ti-am zis eu sa nu iti faci probleme pentru examen !!
Ange, felicitari si tie si pentru Maia !!
Mai scrie-ne despre voi !!
Cum a fost examenul la College Laval ?
Lorelai, ma bucur sa te vad la Sezatoare.
Ailed15, mai scrie-ne despre voi.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Doloress spune:
Felicitari Maia! Ce de colegi de generatie aici!
Ailed nu e fetita, e tot baiat (100%). Nu stiu de ce toata lumea ma compatimeste cand aude ca mai avem un baiatel, oare chiar asa de imposibil sa fie, cu doi baieti? Vedem noi... Si eu il vreau Varsator, am numai Varsatori in familie si imi plac toti.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
cris1511 spune:
Ankalaura, la fel am patit si noi cu gecile. Din lipsa de spatiu, le-am lasat in Romania. Cand am vazut ce preturi sunt pe aici, am pus-o pe cumnata-mea sa ni le trimita in pachet, chit ca a costat vreo 100$, dar ne-a mai trimis si altele. A avut vreo 10 kg pachetul. Am considerat ca mai bine platesc transportul decat sa iau 2 geci pentru adulti.
Felicitari scolareilor si parintilor lor!
Eu am nervii prastie cand e vorba sa facem lectii. Nu stiu cum faceti voi, dar la mine e circ in casa in momentele alea. Si nu ne ajunge Eu eram constiincioasa, nu-mi aduc aminte sa fi facut mama lectiile cu mine sau sa traga de mina sa le fac. Dar ai mei copii, ma rog, cel mare, ca al mic e la gradi inca...Of, greu e sa fii parinte. Daca as avea bani, l-as duce, nene, sa faca altul lectii cu el, ca de mine nu asculta, ce spun altii e litera de lege.
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simi M-au sunat azi de la Beaubois. Alice a intrat a doua pe lista. Sint tare mindra si fericita! Miine voi primi si mail, acum parca plutesc, nu-mi vine sa cred pina nu citesc eu negru pe alb. In seara asta m-a intrebat daca mai are rost sa-si faca lectiile Am ridicat o sprinceana si s-a apucat totusi de ele... I embarrass my teenagers , they drive me nuts. We are even! |
Felicitari, pupam fata isteata
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
nelia spune:
Felicitari copiilor Alice, Radu, Maia pentru rezultatele frumoase de la examene si o parintilor care le-au fost alaturi! Si multa bafta celor care inca mai sustin examene, mici si mari!
Roxana, bafta multa sa-ti gasesti serviciul dorit!
Lorelaim si Ange, ma bucur mult ca ne-ati mai scris!
Venim si noi la intilnire daca nu apare ceva neprevazut, ce sa aduc?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
iselin spune:
Alice Bravo! Felicitari Simi, ti-ai facut datoria.
Maia Bravo!
Ce copii buni si inteligenti, sclipitori si docili, muncitori si invingatori avem noi aici!
E o onoare sa facem parte din acelasi grup!
Pentru parintii vizati: presupun ca dupa astfel de reusite frumoase urmeaza vacanta de rigoare, cadoul promis,...linistea de dupa furtuna...
Incurajam generatia tanara, ei or sa ne plateasca noua pensiile, nu?
iselin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonna S-a votat legea 103! S-au certat aia 20 de ore. Apa la moara nationalistilor. Concluzia e ca tre sa inscriem copiii de pe-acum in scoli private engleze, sa faca acolo 3 ani si pe urma poa' sa mearga in scoala publica... Priceput bine? Ce ma pot enerva, dau in gropi, frate! Eu nu vreau sa dau copilul la sc. engleza! Eu vreau sa invete engleza la scoala fraceza! Of! Sint curioasa cine contesta ce, acum ca au votat si e gata! S. |
Simonna, nu se poate contesta o decizie a Curtii Supreme. S-a decis un protest pasnic printr-un spectacol pur-laine suche qc.
Si sunt de acord cu tine, si eu vreau ca Anne sa invete engleza in scoala franceaza, mie mi se pare esentiala gramatica franceza, deci scoala franceza, dar si vocabularul in engleza, deci ore de engleza.
Doar ca orele de engleza sunt adesea sabotate, copilul meu are 4 ori pe saptamana sport + extra sport cand e nevoie de un ramplasant si o data pe saptamana engleza. Plus ca buletinul de note cu excelent in engleza nu e bine vazut de alte materii locale, nici discutiile cu alti allophoni in engleza pe coridoarele scolii. Sunt carcotasa, nu? Puteti zice, dar sunt constatarile mele la sfarsitul anului trecut.
101, 103, 115 = nationalistii inveterati zic ca e din vina lui Charest...nu e el un sfintisor, dar fara liberalii anglofoni am aclama: ``Vive le Quebec libre!''
Rasu'plansu'
Cer acceptul Roxanei sa pun si aici, mai ales pentru fetele noi, care nu au repere cate ceva de pe FB. Daca Roxana zice sa sterg pentru drepturi de autor, o fac, ok?
http://www.cyberpresse.ca/le-soleil/actualites/education/201010/19/01-4333918-ecoles-passerelles-la-loi-adoptee-apres-une-nuit-de-debat.php
Me: Eu am verificat pentru scolile admise de lege, sunt de genul 12-15000$ pe an. Dupa mine toate scolile ar trebui sa fie precum Ecole Vision, ei lucreaza in alea trei limbi straine de care uzezi tu Roxana.
Diana: <<Eu nu inteleg cum pot sa dea o lege pentru un acces "ocolit" la orice ar fi (cu atat mai mult cu cat e vorba de educatie). Statul ne invata de fapt cum sa pacalim sistemul, sau mai bine zis sa-l cumparam ? Si sa imbogatim scolile "admise d...e lege" ? care fac implicit concurenta neloiala celorlalte ?
Dupa mine ar fi alb sau negru, lasam legea asa cum e sau dam drumul la inscriere la toate scolile.
Sunt dezamagita ...>>
Me: Diana, se da o lege cu acces ''ocolit'' pentru ca este cerere pentru scolile anglofone intr-o anumita categorie sociala. Ai dreptate pentru concurenta neloiala, doar ca acele scoli admise de aceasta lege sunt in mare parte in fruntea clasam...entului Institutului Freser.
Si daca s-ar da liber acces la inscrierea la scoli, mare parte din scolile franco ar ramane goale.
Wikipedia: ''Au Québec, il existe un réseau scolaire francophone et un réseau scolaire anglophone. La langue d'enseignement demeure une question litigieuse. En vertu de la Charte de la langue française, adoptée en 1977, les étudiants doivent fréquenter l’école française''
Iar obiectivul este clar:
« résolue à faire du français la langue de l'État et de la Loi aussi bien que la langue normale et habituelle du travail, de l'enseignement, des communications, du commerce et des affaires »
Si nu se poate lasa legea asa cum este pentru ca este democratie ( = libertate de optiune pentru un drept fundamental: accesul al educatie)
Me: Si iata putina istorie pentru o buna intelegere a fenomenului:
''En 1984, la Cour supérieure du Québec invalide les dispositions de la Charte qui obligent l'affichage unilingue français dans les commerces. Ce jugement sera confirmé en 1988 p...ar la Cour suprême du Canada. Le gouvernement de Bourassa se voit donc obligé de déposer en urgence le projet de loi 178, modifiant la Charte de la langue française. Ce projet de loi utilise la clause nonobstant de la Charte canadienne des droits et libertés afin de confirmer l'obligation d'affichage unilingue français à l'extérieur, mais permet un affichage dans plusieurs langues à l'intérieur, si le français prédomine[2]. Ce projet de loi laissera insatisfaits autant les nationalistes québécois qui y voient un recul, que les anglophones et allophones du Québec qui constatent que le gouvernement réussit à déroger à la décision de la Cour suprême[3]. Trois ministres du gouvernement démissionneront quelques jours plus tard.''
Sursa: Wikipedia http://fr.wikipedia.org/wiki/Charte_de_la_langue_fran%C3%A7aise
va si scuzati lungimea, ma mananca degetelele pentru ca ma doare mintea cand gandesc la