La Dovlecelu' Vesel (8) La multi ani Hepi !!!
Raspunsuri - Pagina 6
biaz29 spune:
Hepi, si eu zic ca nu are cum sa fie febra asa de mare de la dinti. Unii medici chiar zic ca nu se face deloc febra de la dinti (si mie mi se pare oarecum logic). Cred ca stii deja toate ideile cu hidratarea, impachetarile etc. Medicul meu mi-a zis ca e mai eficient sa-i dam antitermice combinate la jumatate de doza. Adica in loc de 5ml de Nurofen, de exemplu, sa-i dau 2,5 de Panadol si 2,5 de Nurofen. Se pare ca asa e mai eficient. A mai spus ea ceva de efect combinat, sinergie etc, dar nu mai tin minte. Atat au incaput in cei 8 biti.
Pupam printesuca sa treaca repede fara sa-si dea seama macar.
_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
biaz29 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monis5
... pana vine taica-su . glumesc aia cu mucii era ceva cu 2 saptamani parca . oricum, sper sa treaca mai repede Biaz chiar ma gandeam azi la tine (m-oi fi gandit suficient de tare si m-ai "auzit" ) Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09) |
Asa deci? Acum e randul meu. Ia sa ma gandesc eu tare la tine, poate apari maine pe la targul de care ziceam sau prin vreun supermagazin si dam nas in nas.
_
mary_07 spune:
hepi ,multa sanatate ii doresc Maiei,sa treceti cu bine de noaptea asta .
Chiar mi-am amintit si eu de Iulika si gratarele ei,ce viata pe unii,domn'ne !
Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)
Alex & Razvi
_
"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."
monique02 spune:
Buna seara,
Hepi a mai avut reactii adverse pana cum la vaccinuri? Pediatra care imi face vaccinurile Andreei mi-a spus ca cel de un an este cel mai probabil sa dea reactii adverse cu febra destul de mare, chiar daca la celelalte vaccinuri a fost OK. O sa il facem si noi pe 19, sper sa fie bine. Tu ce i-ai facut, Infarix?
Biaz foarte interesant targul, locatia este cam departe de mine, nu stiu ce sa zic desi daca ploua as veni, dar tb sa o iau si pe Andreea dupa mine ca sunt singura cu ea.
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui biaz29 Hepi, si eu zic ca nu are cum sa fie febra asa de mare de la dinti. Unii medici chiar zic ca nu se face deloc febra de la dinti (si mie mi se pare oarecum logic). Cred ca stii deja toate ideile cu hidratarea, impachetarile etc. Medicul meu mi-a zis ca e mai eficient sa-i dam antitermice combinate la jumatate de doza. Adica in loc de 5ml de Nurofen, de exemplu, sa-i dau 2,5 de Panadol si 2,5 de Nurofen. Se pare ca asa e mai eficient. A mai spus ea ceva de efect combinat, sinergie etc, dar nu mai tin minte. Atat au incaput in cei 8 biti. Pupam printesuca sa treaca repede fara sa-si dea seama macar. _ Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009) |
bia, iti multumesc. stiam si eu de eficienta tratamentului combinat, insa aveam nevoie de o confirmare (stiam din auzite / citite) si doc nu imi raspunde la tel la ora asta. daca si tu stii de ea si daca ti-a fost recomandata, am incredere in tine.
insa, nu inteleg un lucru. cele 2 combinate tb sa aiba substante active diferite sau cum? adica eu am acum in casa nurofen si eferalgan si ambele au ca substanta principala paracetamol.
mai, am si niste supozitiare "novocalmin" pt copii. le aveam in casa cumparate dupa ce am iesit din maternitate. te doare capu' daca citesti prospectul. au niste reactii adverse infioratoare. eu stiu ca supozitoarele in general scad febra pt ca sunt asimilate rapid de organism...., dar la asa reactii...
in fine, o sa vorbesc maine cu doc. nu prea eram pregatita pt. asa ceva.
---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)
Multumesc lui DD.
monique02 spune:
Liliac merci pt pontul cu chinezii, acum se pune problema sa gasesc acesti chinezi pe undeva pe aproape ca in Bucuresti din cate stiu se localizeaza la periferie. Fetelor voi stiti ceva magazine de chinezi mai centrale?
biaz29 spune:
Stiu o mamica - o cheama Iulika
Isi poarta mandra in fiece zi burtica
Prin tara zapezilor de la nord
Din orasul cel mare si pana in fiord.
Intorc suedezii privirile a mirare
C-asa mama frumoasa e ca o raza de soare
In tara unde lumina e o comoara
Si iarna nu lasa decat o singura zi de vara.
Isi poarta comoara cu eleganta in pasi
Fiindca se trage - ca si mine - din Iasi
Fotografiile ei au aroma de scortisoara si mosc
Pot sa spun ca sunt mandra sa o cunosc.
_
biaz29 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui hepilica
bia, iti multumesc. stiam si eu de eficienta tratamentului combinat, insa aveam nevoie de o confirmare (stiam din auzite / citite) si doc nu imi raspunde la tel la ora asta. daca si tu stii de ea si daca ti-a fost recomandata, am incredere in tine. insa, nu inteleg un lucru. cele 2 combinate tb sa aiba substante active diferite sau cum? adica eu am acum in casa nurofen si eferalgan si ambele au ca substanta principala paracetamol. mai, am si niste supozitiare "novocalmin" pt copii. le aveam in casa cumparate dupa ce am iesit din maternitate. te doare capu' daca citesti prospectul. au niste reactii adverse infioratoare. eu stiu ca supozitoarele in general scad febra pt ca sunt asimilate rapid de organism...., dar la asa reactii... in fine, o sa vorbesc maine cu doc. nu prea eram pregatita pt. asa ceva. --- mami de minunata si cuminte (22.09.2009) Multumesc lui DD. |
Nurofenul e pa baza de ibuprofen si Eferalganul de paracetamol. Eu asa stiu. Ma duc sa verific inca o data daca e nevoie. Dar eu stiu ca Nurofen si Ibalgin au ibuprofen iar Panados si Eferalgan au paracetamol.
Novocalminul e pa baza de algocalmin si eu il cam evit.
Deci Nurofen si Eferalgan e super. Chiar mi-a spus o farmacista (care avea si doctorat in domeniu) ca eferalganul e foarte eficient pentru ca e mai bine dozat fata de restul paracetamoalelor.
_
biaz29 spune:
Sa nu ma mai lasati singura pa forum ca ma iau nabadaille si ma apuc de scris poezii si apoi e vai de voi! Mai stiti faza cu Habarnam cand s-a apucat sa scrie poezii?
_
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monique02 Buna seara, Hepi a mai avut reactii adverse pana cum la vaccinuri? Pediatra care imi face vaccinurile Andreei mi-a spus ca cel de un an este cel mai probabil sa dea reactii adverse cu febra destul de mare, chiar daca la celelalte vaccinuri a fost OK. O sa il facem si noi pe 19, sper sa fie bine. Tu ce i-ai facut, Infarix? |
monique, maia nu a mai avut niciodata reactii la vaccinuri. si pediatra maiei mi-a spus ca la vaccinul asta se intalnesc des reactii, dar am trecut destul de repede peste aceasta informatie tocmai pt ca stiam ca la restul vaccinurilor de pana acum totul a fost ok. imi cam reprosez chestia asta acum.
da, am facut infanrix IPV Hib (cel de GlaxoSmithkline).
---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)
Multumesc lui DD.