Bomboana Halls la copil de 15 luni
piciul meu de 15 luni tocmai a reusit sa inghita o bomboana Halls!
nu ma intrebati cum caci nici eu nu stiu, mai ales ca a inghitit-o intreaga cu tot cu hartie... 
pediatrul nu raspunde la telefon...
fac rau aceste bomboane la copii asa mici? sa merg cu el la urgenta?
Raspunsuri
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buburuza1979 piciul meu de 15 luni tocmai a reusit sa inghita o bomboana Halls! nu ma intrebati cum caci nici eu nu stiu, mai ales ca a inghitit-o intreaga cu tot cu hartie... ![]() pediatrul nu raspunde la telefon... fac rau aceste bomboane la copii asa mici? sa merg cu el la urgenta? |
Nu stiu bomboana, cat hartia!
Dar cum se manifesta? Tuseste, vomitta? face ceva diferit? Il doare undeva?
daca nu, e posibil sa nu aiba nimic, probabil ca se va dizolva si va elimina hartia prin kk
sau s-ar putea sa se deranjeze la stomac atunci cand se v dizolva.
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
buburuza1979 spune:
nu il doare nimic, rade si alearga "as usual"...
acum abia ce l-am adormit ca inca avea chef de joaca.
intre timp am gasit sa citesc si continutul bomboanelor respective si eucaliptul, mierea si lamaia nu prea ar avea ce sa ii faca... eventual E-urile care mai sunt pe acolo...
o sa il urmaresc sa vad cum decurge treaba!
oricum multumesc mult pt raspuns... intre timp m-am linistit si eu asa ca moderatorii sunt liberi sa inchida subiectul.
_
mami de
pic
Being a full-time mother is one of the highest salaried jobs in my field, since the payment is pure love. ~ Mildred B. Vermont
marami spune:
Nu stiu bomboana dar de la hartie nu pateste nimic. Fie`mea, in timp ce noi dormeam ca butucii a spart un pahar iar la gurita avea cateva zgarieturi, am crezut ca a inghitit ciobulete, recomandarea doctritei a fost sa-i dau hartie sa inghita pentru ca eventualele cioburi sa se infiga in hartie pentru a nu zgaria intestinul in timp ce sunt eliminate.
I miss u, sis!
Before you judge me, try hard to love me. MJ
o stea logostea...
roxy spune:
buna ideea cu hartia, da acum cum faci sainghita hartia.
Acum la subiect, in legatura cu bomboana nu cred sa-i faca vreun rau, eventual ii face bine la gat , sau stomac
ca se dizolva in stomac acum.Dar mare grija pe viitor, nu ca nu ai avea dar zic si eu, asa cum si altii imi zic mie
, cu pastilele, unde le pui.Acum a fost o bomboana, dar doamne ferste de pastile.Partea proasta e ca tot ce tine de medicamentele copiilor sunt asa bune la gust , si seamana cu siropurile si bomboanele, ca ii fac sa le caute.Al meu pici vrea pastile, ca pe bomboane, ca sunt dulci.Si tare suparat e ca nu e racit sa-i dau.
Ei nu stiu sa faca diferenta intre ceva periculos si ceva bun, la ei gustu conteaza...si aiai e cu adevarat periculos.
Scuza-mi divagatia.
buburuza1979 spune:
va multumesc fetelor pentru raspunsuri! 
medicamentele sunt puse bine intr-o cutie pe dulap... acolo chiar ca nu are cum sa ajunga!
bine teoretic, dupa mintea mea nici la halls-urile astea nu ar fi trebuit sa ajunga, dar probabil ca nici nu mi-am dat seama ca nu mai am un bebelus si a inceput sa se "descurce"... erau urcate in biblioteca si si-a gasit o cutie mai mare pe care sa si-o transforme in "scarita"... 
_
mami de
pic
Being a full-time mother is one of the highest salaried jobs in my field, since the payment is pure love. ~ Mildred B. Vermont
roxy spune:
vezi ca inventivitatea lor este mult mai mare decat a noastra, nici nu stii ce le trece prin cap, si in secunda 2 au si pus in practica.Niciodata nu esti destul de prevazator.Asa e deacum cu miscaretii prin casa.Eu de multe ori zic, ce bine era cand unde il puneam acolo il gaseam, adica vreo 4-5 luni ![]()
clarmai spune:
Vreau sa-ti povestesc si eu ceva legat de hartie ca sa te mai linisteti,la 1 an a mea copila a mancat plicurile de la cd-uri,vreo doua,taicasu nu afost atent si le-a lasat langa patut unde se juca,eu am plecat sa-i fac mancare si cand m-am intors am gasit minunea era la al treilea plic,mi-am dat seama pentru ca am vazut bucatele pe jos,am reconstituit bucatele sa vad cat a mancat,iar ea era cu gura plina si foarte incantata,speriata am sunat dr de familie,care mi-a zis sa nu imi fac griji ca le va elimina,asa a fost,am gasit in treaba mea bucatele de hartie,acum are 2 ani,si nu a patit nimic atunci,dar sperietura a fost mare,alta data a deschis usa la wc si mancat gelul de curatat din vasul de toaleta,am fost la urgente cu ea pentru ca m-am speriat ingrozitor,era albastra pe la gura si scotea sunete ca e bun,ajunsa la urgente m-a intrebat daca a varsat sau ceva,si ia dat un medicament nici nu mai tin minte ce era,dar nu avut nimic,eu sunt singura cu ea acasa toata ziua,si o mai scap din ochi uneori,dar acum o tin mereu dupa mine,dupa patania aia,cu vasul de toaleta.Deci stai linistita cu hartia,ai grija cu altele toxice ex nostru.te pup
roxy spune:
clarmai, imi inchipui ce tare te-ai speriat cand ai vazut ca a mancat substanta de aceea toxica, brr, groaznic.Dar acum ca a trecut , nu te superi daca spun asta, nu degeaba eram eu revoltata ca fac astia medicamentele asa bune la gust pentru copii(nu cum erau pe vremea mea, cand doar injectii si amarali primeam)dar mai fac si detergentii de wc, bun la gust
.Cum sa nu fie tentati copiii sa manance, si asta mai ceva decat mancarea pe care te chinui sa le-o faci sanatoasa si buna , facand adevarate lucrari artistice si ei ti-o arunca pe jos intr-o secunda.
Si pentru mamica cu subiectul, nu te mai stresa cu hartia, nu e nimic grav , iar bomboana nu e ceva toxic.Adevaratul motiv de ingrijorare , pe care din fericire l-a trecut cu bine, ar fi fost sa-i stea bomboana in gat si tu sa nu fi fost pe faza, cum nu ai stiut cand a mancat bomboana.Eu am patit asa ceva la dentist, eram eu la dentist pentru mine, si asistenta, incercand sa capteze atentia baiatului meu cel mic,avea 2 ani atunci, care statea uminte de altfel, i-a dat o bomboana ce se suge, deci tare.Asta fara sa ma intrebe daca copilul poate primi asa ceva.Al meu nu era obisnuit cu din astea, decat cu ursuleti din aceea de gelatina care nu sunt periculosi in caz de inghitire.Urmarea a fost ca al meu in loc sa o suga, a inghitit-o si s-a albastrit imediat ca i-a ramas in gat si el se chinuia sa o inghita si sa planga in acelasi timp.Nu stiu ce forta am avut sa-l iau invers , cu picioarele in sus si sa-l scutur, si a scuipat bomboana.Nu i-a mai trebuit asistentei sa-i dea nimic fara sa intrebe, dar si spaima mea a fost mai mare decat spaima de dentist.Asa ca daca mergeti cu cei mici undeva spuneti de la inceput sa nu le ofere nimic fara sa va intrebe , chiar daca pareti paranoice .E mai sigur.Eu m-am invatat minte.
clarmai spune:
Nu inteleg roxy unde bati,ce vrei sa spui,ca fabulez,jur ca chai asa s-a intamplat era foarte mandra "de mancarea" care o depistase chiar ea,si nu am crezut ca are atata putere cat sa deschida usa la baie,pana atunci nu mai incercase manevra asta,nu a avut nici o reactie,chiar ia placut,acum dr la urgente ma intreba daca sunt sigura ca a inghitit nu eram sigura nu aveam cum,doar am vazut ca e albastra pe la gura si venea la mine cu o bucatica de gel pe degetel sa-mi arate isprava ,acum e mare si se tine dupa mine peste tot,chiar si la baie daca intru ma asteapta la usa si trebuie sa-i bat in usa si sa vb cu ea(noroc ca vasul de toaleta e chiar langa usaa),merge cu mine si sa intind rufe,si efoarte mandra cand imi da rufe la mana si eu zic mersi,si trebuie sa zic mersi dupa fiecare rufa
,dar imi place e simpatica foc,si asa ceva nu mi s-a mai intamplat sa inghita ceva nelalocul lui.Te rog sa-mi spui la ce te-ai referit sau nu am eu "toti boii acasa" la ora asta si mi se nazare,sunt un pic suparata cand sscriu acum si citesc intr-adevar