Copil cuminte = copil timid = copil nestiutor ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Daria,sunt sigura ca deja Giulia stie ca atunci cand are o problema sa vina sa-ti zica. Ca atunci cand s-a intamplat ceva ce a debusolat-o sa vina sa-ti zica.

exemplul cu copilul ala nu l-a inregistrat ca fiind problema.

Stii, exista doua feluri de copii: cei care se plang de absolut orice :´´mamaaaaa, david m-a impiiiiinnssssssssss´´ , si cei care nu fac asta.
Cei care vorbesc mult si orice si cei care nu fac asta. No, mai simplu de atat n-am cum sa zic.

Intreaba-o pe Giulia: ´´Giulic,imi vei spune cand ceva te supara tare sau cand ai o problema? Uite, de copilul ala care te-a strans de gat nu mi-ai spus, de ce?´´

Si vezi ce raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Raspunsul a fost "nu stiu".
Pt ca exact cum mi-ai scris, asa am facut. Si i-am explicat inca o data foarte frumos ce stia deja.

Relatia asta cu increderea e ceva de genul ce spun eu e ok, pt ca stie ca niciodata nu as minti-o si ce spun asa e. Stie ca sunt acolo la nevoie.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Stii Daria, de cele mai multe ori problema sta in abordarea parinteasca, poate Giulia a inteles ca tu oricum esti acolo permanent pentru ea asa ca ea nu iti mai zice nimic, ´´afli´´ tu. Intelegi ce zic?

Oricum, sunt chiar curioasa sa o cunosc pe Giulia. Sa vorbesc si eu un pic cu ea, sunt convinsa ca imi va vorbi multicel daca vom aborda o tema interesanta:))

Daca voi avea drum pe la voi va invit la un ou kinder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Stie ca esti acolo si are incredere in tine.

Probabil ca nu comunica faptele "intermediare", considerandu-le lipsite de importanta, ci numai pe cele care chiar au suparat-o.

Varul fi-mii e un copil cam ca Giulia.
Anul trecut la ziua fi-mii nu prea a socializat cu colegii ei si a stat la mine in dormitor, trantit in pat, uitandu-se la desene animate.
Un alt copil a venit si s-a asezat in fata lui. El nu a facut altceva decat sa-si schimbe pozitia.
L-am intrebat de ce nu i-a spus acelui copil ca il deranjeaza asa cum s-a sezat chiar in fata lui.
Mi-a raspuns: "El trebuia sa-i dea seama ca a gresit nu sa-i atrag eu atentia. De ce as face-o?"
Baietelul e mai mare, e de varsta fi-mii si anul trecut avea 11 ani.

Uite un punct de vedere.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

ce mi-ar placea sa vii, Lady, ciukalata nu o prea refuza depinde care e costul
Viviana, da, recunosc ce-mi spui. De aici si mirarea ei si starea aia de stana de piatra, pt ca nu se asteapta ca ceilalti sa nu stie.

Eu ma gandesc foarte serios ca atitudinea mea nu o fi ok, ca de fapt eu nu stiu sa o iau. Eu si restu` lumii, da ?
Oircum grav e ca eu nu stiu, de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

S-ar putea sa ma insel, caci nu sunt psiholog, dar ma regasesc extraordinar de mult in comportamentul Giuliei.
Cum imi aduc destul de bine aminte ce gandeam si ce simteam in anii copilariei, pot sa-ti zic ca s-ar putea ca Giuliei sa-i fie pur si simplu lene sa vorbeasca mai mult. Sau considera, mai precis, ca daca lucrurile sunt evidente n-are rost sa vorbesti prea mult despre ele. Nu cred ca-i plac tare mult copiii, e nitel mai inteligenta decat altii de varsta ei si poate considera ca nu prea are ce vorbi cu ei.
Intelege perfect toate lectiile si le rezolva in minte inainte sa fie intrebata. Probabil si retine rapid ce i se spune, din cauza asta nu pune prea multe intrebari.
Eu mi-aduc perfect aminte de momentul in care am fost dusa la evaluarea in vederea inscrierii la scoala, la 6 ani. Mi s-au aratat desene cu animale (porc, vaca, oaie, cal etc.) si am fost intrebata ce sunt alea. N-am scos niciun cuvant la inceput, pentru ca am fost convinsa ca raspunsul nu poate fi atat de evident, atat de simplu. A fost cat pe ce sa ma considere inapoiata mintal, pana m-a rugat mama sa citesc ceva . La scoala nu ridicam niciodata mana sa raspund, desi stiam aproape totdeauna raspunsul, din timiditate, dar si dintr-un fel de lene.

Giulia sta mereu cuminte pentru ca se gandeste mereu la ceva si observa tot ce se intampla in jurul ei. Cred ca absoarbe in permanenta cunostinte, dar nu-i place sa le reproduca la cerere, ca sa zic asa.

Eu cred ca fetita ta are o inteligenta deasupra mediei, dar este timida si introvertita. In nici un caz nu va avea probleme la scoala, probabil va fi printre primii in clasa. S-ar putea insa sa aiba probleme de adaptare sociala (prin probleme intelegand ca nu va fi cea mai populara fata din scoala, nu altceva mai grav). Dar cine stie cum va evolua si cum se va dezvolta personalitatea ei in timp.
Sfatul meu (din proprie experienta): fa tot posibilul sa-i cresti increderea in sine.

Bedrosmart

PS Mie si acuma, la 38 de ani, mi-e lene sa vorbesc, prefer sa scriu .Editez ca sa adaug: mi-e in continuare greu sa vorbesc cu ceilalti despre lucruri care mie mi se par evidente.

Mergi la inceput

Nu stiu ce sa spun, chiar acum am raspuns la un pm exact pe aceasta tema.
Nu cred ca e neaparat un semn al inteligentei, tacerea asta. Sincer. Asta e de fapt temerea mea. Ca in spatele ei, nu e nimic contrar lamuririlor.
Despre viata sociala, Giulia e dependenta de ea Daca nu dam petrecere in pijamale, atunci mergem sau vine cineva la noi sau ne reunim in parc sau se merge la teatru sau acum socializeaza la sporturi.
Intr-adevar cand tace si tace mult, sigur se gandeste la ceva, cel putin are mutra aia ganditoare care nu tradeaza nimic despre ceea ce ar putea gandi Dar ce n-as da sa stiu ce-i trece prin cap orele alea

In concluzie, nu stiu ce sa va spun. Voi continua "lectiile" si voi incerca sa o fac sa vorbeasca cu voce tare
Ma gandeam sa caut - desi nu am mai vazut publicitate - curs de teatru. Era anul trecut dar am ales pictura. Mai bine alegeam teatrul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

dansurile schimba mult copilasii...dansul cu partener nu dansul modern!
stiu cateva mamici care si-au dus baietii timizi si timorati la dansuri si acuma sa-i vezi:-) sociabili, iubareti, deschisi

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Si eu sunt categoric pro sport, de orice fel, atata timp cat copilul merge cu drag Pana acum fi`mea alearga cand vine vorba de mers la ce si-a ales

Ce am mai vrut sa adaug despre felul fi`mi: nu este o mare afectuoasa sau lipicioasa. Pur si simplu nu simte nevoia. De aici si impresia aia de stare "zen" Cand ma mai imbratiseaza asa sec fara sa-i fi dat vreo veste extra-mega, ma si sperie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheorghita spune:

mamagiuliei, am doua intrebari:
1. giulia este empatica?
2. are curiozitati legate de oameni, de prietenii ei, de rudele voastre? pune intrebari despre acestia?

Mergi la inceput