Copil cuminte = copil timid = copil nestiutor ?
Raspunsuri - Pagina 4

betiana spune:
Pentru mamagiuliei : nesiguranta impletita cu timiditatea poate duce la un fel de elipsism verbal. Va recomand sa va adresati unui logoped pentru evaluare ( logopedul se ocupa si de diferite tulburari de comunicare )

szivarvany spune:
Asa voi face. Astept o luna in care ne punem sa exersam si apoi vedem.
Inafara de citit si povestit, ce alte exercitii se mai pot face ?
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

viviana spune:
Ha,ha, ha, am facut un experiment! I-am aratat fi-mii poza Giuliei si am intrebat-o ce ii inspira:
- simpatica
- prietenoasa
- buna la suflet
- iubitoare
- ii ajuta mereu pe ceilalti
- inteligenta (dupa ochi)
- calma (dupa gura)
Ai un copil minunat si deosebit.
Ai sa vezi ce frumos o sa se dezvolte!
PS. fi-mea se lalaie ca se uita pe pereti.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

maru spune:
draga mama de giulia, asa copil am si eu, numai ca el social nu se incadreaza/acomodeaza de loc.
L-am dus la gradi, n-am avut nici o zi de plans. S-a dus vesel, a venit obosit si atat. La scoala in Romania la fel, mai mult, nu ii placea cand apaream la el in clasa (geanta si-a facut-o singur din prima zi).
In Canada, a mers SINGUR la scoala, ceea ce nici in visele mele cele mai roz nu am crezut.
timid, cuminte. Ii trebuia cam un an sa convinga educatoarea/invatatoarea/teacherul ca el e "mobilat" la etaj Cand a intrat in a 8-a i-am zis sa accelereze un pic ritmul, ca depinde enorm in ce program va fi primit la liceu. L-a accelerat, un pic impulsionat financiar sa zic asa ( platit note bune, dat inapoi la note rele).
La liceu s-a mentinut la academic. Cand am mers la prima intalnire cu profesorii, si cand am auzit ce fel vorbesc de el, am plans de fericire. In sfarsit asta e copilul pe care il stiu eu de acasa.
Acu 2 veri am avut in vizita fetita nasilor, cu un an si mai mica decat al meu. Ohohohoho, ce diferenta! Isi exprima vointa cu voce tare, fara probleme. Radea cu lacrimi si se bucura de fiecare lucru nou pe care il experimenta. Il intorcea pe al meu copil la 360 de grade si faceau prostii in gasca!
Mi-a facut capul calendar, dar un calendar de ala care iti face placere. De fapt asta a fost conditia cand am invitat-o: sa se exprime, sa imi spuna ce are nevoie, sa nu taca si sa sufere. Ei bine, nu a tacut deloc!
M-a facut sa ma gandesc ce a pierdut Andrei neavand o sora/frate mai mic.

ralcat spune:
E cuminte tare fata ta, si cuminte si frumoasa, e de poveste.
Cred ca teama ta ca Giulia va putea avea probleme in a tine pasul cu restul copiilor la scoala e perfect justificata. Aceeasi teama m-a facut si pe mine ca anul trecut cand fiu-meu jelea si se ruga sa nu-l ducem la gradi ... totusi s-o facem desi am fi avut o alternativa. Teama ca la scoala, o calitate a Giuliei ii va fi mai degraba inamic decat aliat, o cunosc tare bine. Desi, eu cred ca in lumea asta de o superficialitate totala si perfectionismul si "Zen"-ul ei sunt niste calitati uriase. Dar ... iti trebuie timp sa le descoperi si sa le apreciezi si nu intotdeauna profesorii au timpul sau dispozitia necesare.
Poate daca ai incerca sa "tragi" de ea sa-ti povesteasca mai mult...pune-i multe intrebari "deschise" la care sa nu scape usor cu da sau nu. Cere-i detalii, in felul asta poate reusesti sa o faci sa verbalizeze mai mult.
Grabeste-o in cand simti tu ca e destul de stapana pe ce face, dar ... grabeste-o incet. Si eu ma plang ca al meu termina desenul de azi a doua zi, si se lalaie, si incepe sa faca o chestie ca dupa 3 minute sa se piarda in detalii si privitul pe fereastra ... am vorbit cu actuala educatoare (mai ales despre lentoarea lui) si a fost super tare raspunsul ei "copiii nu au notiunea grabei, a timpului care trece, nu au notiunea ca te preseaza timpul. ei traiesc clipa, copilul simte ca acum ii place si vrea ca acum sa mai dureze. lasati copilul sa se bucure de timpul lui". M-a emotionat raspunsul ei si mi-a placut dintr-un punct de vedere, dar ... la anu vom fi boboci si nu stiu daca va mai avea timpul sa se bucure de timpul acesta.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu

elaga spune:
Mie, copilul tau mi se pare perfect, dar tu stii mai bine. Si daca consideri ca are o prblema sunt convinsa ca vei gasi o solutie. Ai crescut-o frumos pana acum. Eu m-as bucura sa nu se grabeasca copilul meu. Eu sunt o repezita si de multe ori gresec din aceasta cauza.

Adrianaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Ai un copil minunat si deosebit. Ai sa vezi ce frumos o sa se dezvolte! ![]() |
Mamagiuliei, ai o fata minunata!

Despre tacerea care vorbeste - "Chiar daca tace, omul tot comunica", scrie David Le Breton.
(este si un material audio, merita ascultat).

szivarvany spune:
Aseara, dupa ora de gimnastica a rezolvat fi`mea cele 3 "lectii" in 7 minute (e vorba de cele 3 caiete speciale pt grupa pregatitoare) de nu-i venea nici ei sa creada.
In loc de povestit povesti a ales sa ne jucam de-a caseritele asa ca am vorbit mult, amandoo.
De dimineata dadaca m-a intampinat cu ceva ce stiam deja copilu` nu vorbeste, haha. Si cand i se pune pata e in silenzio stampa 5 ore.
Stiu ca ziceti/credeti ca sunt complet nebuna, ca cine stie ce asteptari am. Ei bine, nu am. Imi e teama de aceasta tacere pt ca in caz ca se intampla ceva-orice, nu imi va spune, din obisnuita, inertie.
Si nu stiu cate dintre voi ati surprins acele priviri intrebatoare sau ati fost intrebate sec "ce are copilul".
Asta nu schimba evident parerea mea despre copilul meu, dar nici nu as vrea sa ma culc pe o ureche si sa stau bine merci bucurandu-ma de ce copil cuminte si docil si intelegator am. Pt care ma bucur, evident, dar totusi ma preocup pt ea si pt integrarea ei la scoala, si vrem-nu vrem, scoala e importanta in urmatorii minim 12 ani !
Sela

ladyJ spune:
Daria, dar tu nu STII cu certitudine ca Giulia va avea probleme la scoala! Tu presupui doar si asta din cauza ca bona sau nu mai stiu cine iti zice ca copilul nu vorbeste.
N-are dom´le nimic de zis bonei! care e problema? Copilul VORBESTE, cand are ceva de zis! Copilul NU E MUT.
Iar la scoala, se va adapta, sau tu crezi ca toti scolarii merg gata adaptati acolo? Uni-s mai rapizi, in sensul ca scriu mai repede(si mai urat) Altii scriu mai incet, si? Nu suntem la concurs aici, care e mai rapid.
Daca tu ai o relatie de incredere cu fetita ta, aceasta iti va spune cand ceva rau i s-a intamplat! ia gandeste-te, nu ti-a spus niciodata nimic ce o deranja? Niciodata?

szivarvany spune:
Lady, imi spune cand insist.
Sa dau un exemplu recent ?>
Loc de joaca. Intra cu prietenii. Ies toti, reintra, de vreo 20 de ori. Iese Giulia rosie pe gat. O vad si nu zic nimic. Astept, da ? Si apoi o intreb ce a patit. A strans-o "oleaca" de gat un copil mai mic. Dar daca eu nu intreb direct ce ai patit mama de esti rosie pe gat, NU mi zice.
O fi si asta normal, nu stiu. Eu la asta ma refer cu nevorbitul absolut. Adica sa facem diferenta intre da, e musai sa vorbesti si nu, nu e musai sa stie toata lumea totul despre noi.
Si da, as vrea sa-i fie usor tranzitul la scoala, exact pt ca este un suflet mare
Sela