Sezatoarea canadiana (193)
Raspunsuri - Pagina 9
Mona_B spune:
Salut tuturor. Intru un pic sa va mai "vad" ca altfel de-abia apuc sa gasesc un pic de timp doar pentru mine, si cand o fac, ba am o vizita la coafor, ba la shopping, ba la gym, de care ma stradui sa ma tin cat pot.
Mihaela,-mimitete- bine te-am regasit aici, si iti multumesc de gandurile bune. N-am apucat sa-ti spun cat apreciez jurnalul tau de vacanta pe care l-am citit cu foarte mult interes.
Ce sa zic despre job, il ador, in ciuda greutatilor.
Mi se pare cool sa predai educatie fizica- jumatate din norma mea anul asta e PhysED. In prezent, ma ocup de un unit foarte lung dedicat exclusiv fitnessului, si fac cardio zilnic cu elevii. Ma gandeam ce noroc am sa pot avea grija de conditia mea fizica, sa fiu si platita pentru asta, pe langa fun cu elevii.Pai numai despre asta as vorbi, afara jucam soccer ori fotbal american, care nici elevilor nici mie nu-mi prea place, dar alternam jocurile.
Predau cu placere si drama si dance, geografia e mai putin interesanta pentru elevi fiind si in franceza, insa incerc sa simplific notiunile si sa diversific activitatile in clasa, integrand mult din franceza si geografie in dramatic arts.
Am avut si curriculum night sapt.asta, a fost o zi lunga si obositoare rau, acum incerc sa ma refac cat pot si sa ma rasfat la salon si spa un pic.
Baietilor mei le merge bine tare, cresc ca din apa, Vlad adora sa citeasca,-mai putin sa scrie- science activities si soccer, Aidan-Vic a inceput sa foloseasca potty si invata tot mai multe cuvinte de la o saptamana la alta. Cu Vladut mai am probleme, ca-l mai impinge-cica in joacasi-i ia jucariile pe motiv ca le strica, dar sper sa treaca in curand si fazele asta.
La noi e acum o vreme de sa nu dai un caine afara:( cred ca o sa vizionam niste dvduri seara asta, ma gandeam la cateva favorite, top of the tops, Some like it hot, cu Marilyn Monroe, Jack Lemmon si Tony Curtis si seria Nightmare on Elm Street care inca imi starneste fiori, dar din cele mai bune filme de groaza IMO.
Un weekend super tuturor si plein de bisous,
Mona
Mona_B spune:
se-ntampla ceva ciudat cu forumul, c-am facut niste modificari la mesaj fara succes si nici nu pot sa "ies" de pe forum.
pitilache spune:
Un articol interesant: www.theglobeandmail.com/news/national/time-to-lead/multiculturalism/when-multiculturalism-doesnt-work/article1737375/" target="_blank">When multiculturalism doesn't work.
delphin spune:
CELLIA bine ai venit la "Terapie de grup"! Sunt super sympa fetele! Curaj in toate
Fuse-i sa alerg organizat! Nu sunt multumita de timpul scos, caci cu vantul din fata nu fu super de tot, dar sunt multumita ca am facut-o. Si nu am alergat de cel putin o luna!
Na ca mi-au murit laudatorii!
Cam atat de la noi! Noua ocupatie, deco jardin. Azi am achizitionat o roaba din lemn, en fet mini roaba, 70CM si o mini caruta, ca sa pun flori in ele.Salonul pt. terasa l-am comandat, din teck desi cele din "resine tressé" sunt tare chic, dar nu merg cu casa noastra.
zavalita spune:
Ce chestie Cellia! Eu pe 1 oct anul trecut am obtinut CSQ, cred ca am scris in aceeasi zi.
daca ai intrebari sa nu te sfiesti sa mi le pui, aici sau pe privat. Nu e cazul sa-ti pui viata on hold ca sa iei interviul, eu asa am facut si mi s-a parut banal de usor sa-l iau...dar am pierdut multe bai la mare vara aia! acum regret.
iubitorilor de franceza cu sentimente patriotice le recomand sa inchida bine ochii la urmatoarele, pt ca le va irita amorul propriu . eu stiu cat de anti franca am fost toata viata si acum ma minunez...ca sa nu mai spun ce reactii au cunoscutii mei cand aud unde sunt si ce limba se vorbeste pe aici,ceva de genu'.asa ca se poate, macar pt interviu anyway.
_carmen spune:
cellia78, ma bucur ca ai aparut! Si noi pregatim dosarul, daca te pot ajuta cu vreo inforamtie, nu ezita! De pe forum, eu mi-am salvat 2 documente: unul cu respunsurile la intrebarile adresate mie, altul cu diverse informatii, utile mai curand sau mai tarziu.
Ce ziceti, punem si noi de o intalnire in 3? Ce, numai canadiencele sa se intalneasca? Alina, ce zici? Dai o strigare cand faci o pauza la franceza?
oanagabriela, merci, orice informatie, orice vorba buna sunt apreciate la adevarata valoare!
Mona_B, eu ma tot straduiesc sa inteleg: in Ro, te pregatesti 4 ani pe o specialitate, fie ea istorie, geografie, fizica, sport... de unde stii ce trebuie sa le predai? Programa despre care vb e doar orientativa, ca la noi, gen: obiective, tipuri de activitati, sau exista materiale pt profesori?
delphin spune:
He he ZAVA, la capitolul franceza eu sunt cel mai de cacao. Acum vreo 12 ani am accepat un contract fara sa stiu franceza, adica nu suportam gandul sa vb asa ceva, nu suportam francezii, ii tratam de infumurati. Intelegeam fr, mi se adresau la munca in fr si raspundeam in engleza.
Nu trebuie sa amintesc unde traiesc acum, ce limba vorbesc 99,9% din timp, ce cetatenie am,si mai ales unde numesc acasa, nu?
delphin spune:
Si fiindca va consider prietene, va cer parerea:
Merge asta:
http://cgi.ebay.com/White-Mohair-and-Silk-Fox-Fur-Cape-Wrap-Shawl-64-x-27-/300474220579?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f5a8c023#ht_8633wt_1139
cu asta?
http://storage.canalblog.com/35/14/483827/51946669.jpg
bijou si cercei inclu'
zavalita spune:
ma predau delphin !u are the boss! ma cutremur numai cand ma gandesc.brrrrrrr.
o rochie ca asta avea parca jennifer lopez. a purtat-o cu o capa alba de blana.
ralu80 spune:
delphin uite imi dau si eu cu parerea, neavizata ce-i drept, legat de tinuta..sa nu te superi, te rog..nu mi se pare ca merg impreuna, pentru ca sunt amandoua largi in partea de jos..luate separat sunt frumoase. Dau daca te-am necajit.
Am editat ca incurcasem negatiile.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)