Sezatoarea canadiana (193)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Carmen, am presupus ca tu esti cea care a spus Alinei mai in urma ca scrii acolo, dar cu alt nume; mi-a picat fisa ca tu esti, cand ai spus de mutare (ca ai zis de mutare si dincolo); si noi ne-am mutat la mama, in ianuarie. Ce chestie!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

cellia am fiert zacusta de dimineata buna buna a iesit, exact ca la mamica
ankalaura nu si da. numele vine de acolo, dar pe carcasa filmul asa se cheama

am bagat toate florile in casa..Widespread frost tonight.. of.
am cules si leusteanul sa-l pun la congelator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Carmen, referitor la evaluarea si echivalarea studiilor, programe de teacher training, trimite-mi daca doresti o adresa de e-mail ca am destul de multe de comunicat.
In caz ca n-am realizat inca, voi in Ontario vreti sa va stabiliti?
Ca procesul difera de la provincie la provincie.
Vorbeati de blanuri adineaori, cand eram in Ro mai purtam si eu si mama haine din blanita de nurca/nutrie, in timp insa au ajuns sa-mi displaca, nu stiu de ce, asa incat nu mai port deloc, nici macar faux fur. La mantourile si jachetele scurte din piele veritabila insa nu pot renunta.
Anka, piscotelul meu (Aidan ori Victoras-cum il numesc bunicii) are aproape 18 luni. Pishu inca nu face la potty, restul a inceput incet-incet,mai are scapari, dar e pe drumul cel bun. Vlad, baietelul meu cel mare, la 3 ani nu mai purta scutec nici noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ione81, eu iti recomand biserica din Lachine, "Sfintii Martiri Brancoveanu". Slujba se tine in capela din spate a bisericii "St Ange Gardien" de pe malul fluviului. Zona este foarte frumoasa, sunt locuri de parcare din belsug. Slujba incepe la ora 11, duminica.
O sa fie slujba si sambata, pe 6 noiembrie, pentru pomenirea celor raposati.

Adresa este:

Biserica "Sfintii Martiri Brancoveanu"
Preot paroh: Codrut Ion
1400 boul St. Joseph, Lachine, Qc., H8S 2M8 tel: 514 486 6341

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Nelia, ce frumoasa e Ritza He-he-he, ia sa vedem cand vor cere si ai tai (precum Diana) o a doua pisicuta (vezi-Doamne sa aiba si Sophia una), sau un catelus

Cellia, bine ai venit la Sezatoare! Sanatate fetitei!

Anka, referitor la olita, eu am fost poate prea relaxata cu Diana: am lasat-o in ritmul ei. Am incercat cu olita de pe la 2 ani. Cand facea in olita, cand in "trainig pants". Abia la 3 ani jumatate, dintr-o data, a vrut ea la toaleta mare, fara reductor. Si atunci am renuntat complet la diapers.

Pucku, cum mai e baiatul? A scazut temperatura?

Sanatate la toti bolnaviorii!

Diana, prin ce ai trecut si tu! Bine ca sunteti voi bine si ca a intrat insurance-ul pe linie. Bafta la interviuri!
Nu cred ca v-am povestit, dar noi la o saptamana dupa ce ne-am mutat in townhome-ul unde locuim acum (wheelchair accesible, casa proaspat zugravita, cutii cu lucruri nedespachetate in mijlocul casei), ne-am trezit intr-o dimineata la 5 cu apa pana la glezne si in urcare in bucatarie, living, hol, baie si in dormitorul Dianei. Se sparsese o teava sub casa, apa iesea la noi pe undeva prin bucatarie. Noroc ca ne-am trezit inainte sa ajunga apa la prizele si prelungitoarele cu aparatura medicala a Dianei, si noroc ca pentru prima data de cand suntem in Canada, cu doua luni inainte de incident am facut o asigurare pentru casa si pentru bunurile din casa. Pe noi ne-au si mutat pentru 2 luni, cat s-a uscat prin casa, au facut teste ca nu exista mold in pereti, au schimbat mocheta, dulapurile din bucatarie si au rezugravit. Cand mai veneam pe acasa sa luam una-alta, am vazut ca pe holul care urca la etaj au pus un plastic mare de la tavan pana la scara, care sa izoleze etajele- banuiesc ca si voi aveti ceva similar, mai ales ca inteleg ca locuiti in continuare in casa.

Apropo de Kurtos Kolacs: dupa 8 ani de Canada am gasit un magazin aici care ii face si vinde. Minunati! Doar ca sunt la regim acum si voi ocoli hotarat pentru luni bune atat cofetaria Transilvania, cat si "Le Petit Paris" care are niste prajituri de-men-ti-a-le!

Si eu am facut ieri pentru prima data zacusca pentru la iarna, in cantitate mai mare adica. Dupa ce ani de zile am pastrat borcane de sticla, le-am si mutat de la o casa la alta, acum cateva luni am facut "curat" in bucatarie si le-am aruncat. Asa ca acum am cumparat si borcane goale de sticla, Bernadin. Mamaana, tu cum sterilizezi/inchizi borcanele?

O intrebare: pune cineva foi de varza la murat? As avea o intrebare tehnica...

Eu nu ma pricep la blanuri, asa ca nu ma bag in discutie. Bine, pe la noi iernile sunt si ceva mai blande decat in est...

_

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ione81 spune:

merci Cassandra - am fost azi pe upper lachine, mi-a placut slujba preotului, dar se cam falsa cand se canta; si nu e un cor unde sa se canta la unison, e cor cu vedete; o s-o incerc si pe cealalta.

fetelor, am fost astazi singura cu masina, am condus pana la jean talon si inapoi, j'en suis tres fiere!!! :)

Simo,
trece-ma si pe mine pe lista de intalnire, la ultimele 2 din luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Buna seara fetelor!

Diana, dar ce intimplari la voi acolo! Bravo tie ca stii sa-ti pastrezi capul! Mult succes si in gasirea stagiului dorit! Dar nu-mi fac griji pentru tine, stiu ce hotarita esti si stii ce vrei! Cum sint puisorii mici? Am vazut si poze de la taierea motului Soniei. Ce mare si frumoasa e! Iar Victor a crescut mult m-i se pare.

Laura B imi amintesc si de inundatia voastra, imi dau seama prin ce stres treci in momentele astea. Ne-a ferit al de sus de-asa ceva.

Si eu am avut o saptamina... buna s-o uit! Miercuri am constatat ca in loc sa platesc 130$ la Hydro platisem 1300$ si asta se intimplase cam cu 10 zile inainte, dar am costatat abia miercuri cind mi-am verificat contul. Eu fac platile pe internet si din greseala am bagat un zero-n plus. Am sunat la banca, m-au rambursat, dar mi-a stat inima vazind ca-mi lipsesc 1000 si ceva de dolari din cont
A doua zi am aflat ca mi-a murit bunica Era batrina saracuta, avea 91 de ani dar tot m-i s-a rupt inima! Am plins toata noaptea.
Si ca sa termin saptamina bine, vineri am avut o zi la servici de-mi venea sa pleeeeec, sa-mi iau cimpii si sa nu ma mai opresc!
Speram ca saptamina asta sa fie mai "soft" ca mi-a ajuns.

Simo as veni si eu la intilnire, dar cum stii, dupa 16 octobrie, asa ca trece-ma acolo pe lista.

Nelia, noi azi am fost la St. Eustache sa luam o pisicuta dar nu mai aveau, asa ca ne ducem saptamina viitoare ca "baga" iar. Asa ca sa-mi spui cum va descurcati. Noi sintem la a doua tentativa de pisica, la prima Alice avea vreo 3 ani, dupa doua saptamini pisicuta era timorata complet, iar eu eram cu nervii-n batista... Acum sper sa fie bine.

Delphin ce rochita superba! La blanuri nu ma bag ca nu ma pricep, dar rochia e un vis!

mamaana zacusca zici? Mmmm! Nu-i spun lui Sorin ca-i vin idei

Va urez o saptamina buna tuturor!
Bun venit noilor fete si mult succes in procesul de emigrare!

Multa sanatate la copilasii bolnaviori!
Va doresc o saptamina buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed15 spune:

Buna seara,

Am revenit si eu pe la voi, am fost cam ocupata in ultima vreme si de abia am reusit sa tin pasul cu voi sa va mai citesc. Mi-am terminat analizele medicale cu chiu cu vai si de abia pe la sfarsitul lui noimebrie o sa am rendez-vous cu doctorul sa vedem cum stau cu bebei, de ce nu vin rusii in fiecare luna.

Azi am fost si am vazut o mogaldeata de fetita de nici 2 saptamani si nu ma mai dadeam dusa de acolo, atata era de scumpa, micuta si finuta. Cred ca tare implinite trebuie sa va mai simtiti voi, cu toate probleme ce apar si cat ar fi de greu cred ca oricarei mame ii trec toate cele cand isi vad copiii.

Am vazut pe aici o reteta de zacusca si cred ca in weekend-ul ce vine am sa incerc sa pregatesc si eu ca imi este tare pofta.
Leustean eu am luat de la piata Jean Talon si l-am pus intr-un ghiveci mai mare pentru ca era tare anemic la un moment dat si am luat pamant si l-am transferat intr-un ghiveci mai mare, l-am scos in curte si si-a revenit. Acuma nu stiu ce oi face la iarna cu el pentru ca am vreo 5-6 radacini si daca ii merge bine la primavara am de dat, aviz amatoarelor.

Fetelor va las ca in seara asta vrem sa facem aplicatie pentru viza in state si ne minunam de numai de ce fel de intrebari pun acolo pe site de genul daca facem parte dintr-un trib, cunostinte de arme de foc etc. Pana la cetatenie mai este asa ca incercam sa mergem mai devreme.

Pupici, numai bine si o saptamana usoara voua si cititoarelor de pe acest topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Cellia, bine ai venit la Sezatoare. ma bucur ca ai iesit din birlog. Mult succes in continuare si sa ne vedem aici la anul. Multa sanatate si Adelinei.

Iselin, te-ai oferit sa ne aduci mici pachete din Kitchener? Chiar as avea nevoie de ajutorul tau, prietena mea din K vrea sa-i trimita ceva Denisei. Te rog zi-mi daca se poate si-ti dau pm cu telefonul ei. Merci

Acum 15 ani pe vremea asta imi vedeam mogildetele iesite din burtica...acum ma uit la ei si nu-mi vine sa cred unde a trecut timpul. Am profitat si eu de ocazia asta ca altfel fii-miu nu ma lasa sa-l (mai)pup.

Colegii de la noua scoala le-au facut surpriza vineri, i-au invitat la resto ptr alt pretext, ca apoi sa incepe sa le cinte "Bonne fete".Au fost f placut impresionati (si eu la fel cind am auzit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

La multi ani "puiutilor" tai, Dana!
te inteleg f bine cu pupatul

Sa aiba numai bucurii, sa fie sanatosi, norocosi si iubiti!

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Cellia, bine ai venit la Sezatoare. ma bucur ca ai iesit din birlog. Mult succes in continuare si sa ne vedem aici la anul. Multa sanatate si Adelinei.

Iselin, te-ai oferit sa ne aduci mici pachete din Kitchener? Chiar as avea nevoie de ajutorul tau, prietena mea din K vrea sa-i trimita ceva Denisei. Te rog zi-mi daca se poate si-ti dau pm cu telefonul ei. Merci

Acum 15 ani pe vremea asta imi vedeam mogildetele iesite din burtica...acum ma uit la ei si nu-mi vine sa cred unde a trecut timpul. Am profitat si eu de ocazia asta ca altfel fii-miu nu ma lasa sa-l (mai)pup.

Colegii de la noua scoala le-au facut surpriza vineri, i-au invitat la resto ptr alt pretext, ca apoi sa incepe sa le cinte "Bonne fete".Au fost f placut impresionati (si eu la fel cind am auzit).

Born to shop, forced to work.

Mergi la inceput