Dragoste mare fara copil

Dragoste mare fara copil | Autor: claram

Link direct la acest mesaj

Si au trait fericiti si cu multa iubire pana la adanci batraneti...dar fara mostenitor.Nu asa se termina povestile,nu?Cand auzeam inainte de cupluri fara copii,nu intelegeam.Si mai ales aveam parerea ca dintr-o dragoste mare,cand iti intalnesti sufletul pereche,copilul vine natural.Mi se parea o mare pierdere ca o iubire mare din asta sa nu aiba continuitate pentru ca acel copil ar fii fost asa de mult iubit daca venea din o mare dragoste,nu?

Am decis impreuna cu sotul meu sa nu avem copii,eu avand deja 2 baieti cu ex-ul.Stiu ca este un forum de copii,stiu ca poate parea egoist dar ne-am dat seama ca ne suntem suficienti unul altuiaca nu ne saturam unul de celalalt,abia asteptam sa fim singuri cand dorm copiii.In parc suntem singurii care se tin de mana,imi saruta mana,cateodata ma simt si jenata cum se uita lumea.Eh,toate astea pana cand el a venit cu ideea sa-si faca vasectomie,ca sa nu riscam nimic.Nu imi place ideea pentru ca e prea...definitiva.

Poate ati cunoscut astfel de cupluri fara copii,nu pentru ca nu puteau ci pentru ca nu si-au dorit.Din ce motive nu si-au dorit?Le-a parut rau mai tarziu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sau poate ca-i considera pe baietii tai, si ai lui si atunci chiar nu-si doreste alti copii, "mai" ai lui .

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, eu stiu un astfel de cuplu. tot din aceleasi motive nu au vrut copii.
insa povestea e cam trista. ea s-a imbolnavit destul de rau si a trebuit sa faca histerctomie totala. evident ca acum si-ar dori foarte mult un copil al lor. si ca regreta ca nu l-au facut cind puteau.

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vasectomia poate fi reversibila. Insa pentru a nu risca puteti merge la o banca de sperma unde sotul sa doneze o mostra si sa o pastrati in caz ca va razganditi.

In rest eu nu vad de ce nu ati fi fericiti. Aveti copii (mai ales tu ca femeie esti implinita, ca femeia e cea cu ceasul biologic), ce sens are sa o luati de la capat daca sunteti fericiti asa?

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu stiu doua asemenea cupluri. au "ales" sa nu aiba copii din frica, din comoditate, din prea multa munca. sper ca totusi povestea sa nu se termine la fel de trist, macar pentru unii.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claram spune:

Daria,sigur ca el ii considera copiii lui dar motivul principal este ca a avut o copilarie traumatizanta si de accea nu vrea,ii e frica ca nu l-ar putea iubi pe bebe.A venit cu ideea cand m-a vazut o data frustrata de ceva ce a facut baiatul cel mare,el nesuportand sa ma vada trista.Deci,pe langa ca pare atat de definitiva vasectomia,nu vreau sa o faca doar pentru mine,ca dupa aceea sa aiba resentimente fata de mine,chiar daca m-a asigurat ca niciodata nu ar putea avea.

Luna1,a propus si el o banca de sperma da nu imi place,mi se pare atat de impersonal chiar daca e sperma lui.Eu sunt mai de moda veche asa,daca fac un bebe,vreau sa-l fac cand facem dragoste.Stiu ca am fii fericiti si fara bebe,eu nu simt ceasul biologic,doar cand ma gandesc la pampers si nopti nedormite,mi se duce pofta de bebe.Doar ma gandesc daca mai incolo nu mai pot face copii?Si,repet,vasectomia asta mi se pare atat de definitiva,nu stiu de ce nu ma simt comfortabil cu ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui claram

Daria,sigur ca el ii considera copiii lui dar motivul principal este ca a avut o copilarie traumatizanta si de accea nu vrea,ii e frica ca nu l-ar putea iubi pe bebe.A venit cu ideea cand m-a vazut o data frustrata de ceva ce a facut baiatul cel mare,el nesuportand sa ma vada trista.Deci,pe langa ca pare atat de definitiva vasectomia,nu vreau sa o faca doar pentru mine,ca dupa aceea sa aiba resentimente fata de mine,chiar daca m-a asigurat ca niciodata nu ar putea avea.

Scuza-mi indiscretia, ce fel de tata e pentru copiii tai? Adica nu inteleg cum vine aia ca nu suporta sa te vada trista ( sau nervoasa sau preocupata ... presupun) din cauza copiiilor ... eu cred ca nu ar trebui sa accepti un astfel de argument, de altfel mi se pare chiar periculos acest rationament; ok, nu vrea sa te vada trista si s-a gandit sa elimine viitori posibili copii; insa cum se poarta cu copiii deja existenti atunci cand nu suporta sa te vada trista din cauza lor?

Vasectomia ar trebui sa o faca doar pt ca nu isi mai doreste alti copii. PUNCT. Nu pt ca nu-i place cand esti tu preocupata de copii tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Claram Motivele pentru care el a luat decizia asta, nu sunt corecte. Convinge-l sa o amane. Va puteti proteja si altfel deocamdata.
Nu e momentul sa ia decizii definitive, fiindca ceea ce simte el acum vis-a-vis de copii nu e definitiv. S-ar putea schimba odata cu tratarea traumelor si recuperarea personala.
Eu sunt convinsa ca daca tu esti ferma, te va asculta. Nu-si permite - emotional vorbind - sa te supere.
Numai bine

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

clara, ar trebui sa-l pui pe sotul tau sa citeasca toate capitolele subiectului "Copilul captiv", de aici, de pe DC.

faptul ca a avut o copilarie traumatizanta nu inseamna automat ca nu va fi in stare sa-si iubeasca propriul copil, ba chiar s-ar putea sa-si doreasca foarte mult sa-l creasca fara a repeta greselile parintilor lui.

citind printre randurile scrise de tine, tu nu esti categoric impotriva ideii de a avea un copil cu omul pe care il iubesti, se pare ca el este mai hotarat decat tine de a nu avea urmasi, drept pentru care decide ca vrea vasectomie, doar ca sa-ti reteze tie si ultimele sanse de a ramane insarcinata in mod accidental sau chiar impotriva vointei si dorintei lui...hmmm, mie mi se pare ceva in neregula in aceasta hotarare a sotului tau, cu atat mai mult cu cat se stie ca barbatii sunt in general niste copii mai mari, le e frica de durere, injectii, operatii, etc.

o fi genul de barbat care vrea sa aiba o femeie langa el, doar pentru el, sa nu fie lasat pe un plan secund/neglijat in momentul aparitiei copilasului.

nu ai scris de cat timp sunteti impreuna, insa crede-ma ca rare sunt casniciile unde tinutul de mana in parc, sarutatul mainii, samd. se pastreaza pana la adanci batraneti...

si nu inteleg ceva din postarile tale : ai doi copii din prima casnicie, locuiesc cu voi sau nu ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Cred ca un copil este incununarea unei relatii. Am un coleg, care a decis ca nu vrea copil, isi vroia sotia doar a lui, perfecta ca forme, fara sa-l lase cu ochii in soare cand urla "ala micu" si a facut vasectomie. Ghinion, dupa cateva luni sotia a ramas insarcinata. Soc, uimire, desi medicii i-au spus lui ca da, este extrem de posibil. Dupa nastere, a cerut test adn, si ce sa vezi, baiatul este chiar al lui.
Dar stii ce e "frumos"? Ca si-a manifestat socul si uimirea atat de original, incat sotia a divortat, fiind ranita de acuzatiile si suspiciunile lui, a lipsei suportului in timpul sarcinii.
Si acum se bat ca chiorii pe baiat, pentru ca el a descoperit ca il iubeste pe pitic.
Si mai stii ce ? Sunt impreuna cu tatal fiului meu de 17 ani, in octombrie ne serbam 12 ani de cand suntem ... oficial in "randul lumii". Mergem toti 3 in parc, noi doi ne tinem de mana, si kinderu e pe troti sau pe bicla, ne pupam si ne imbratisam toata ziua.
Si fiu-meu sper ca va copia in viata modelul tatalui sau.
Si am mai invatat ceva, o decizie definitiva, sau care se vrea definitiva ... va ajunge sa fie regretata candva.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

De ce nu iei tu contraceptive si asa decizia se amina pt. citiva ani?

Nu stiu citi ani ai, dar daca nu simti ceasul biologic si ai deja doi copii... nu vad unde e problema. Eu am o fetita de un an, nascuta 10 ani mai tirziu dupa primul copil, e minunat, mi-am dorit-o mult, dar E GREU.
Ea e un bebe usor de crescut si tot mi-e greu. Devine usor pentru ca mi-am dorit-o. Nu stiu cit de usor ar fi fost daca n-as fi avut ceasul biologic in functiune cind am facut-o...

Iar relatiile de cuplu... evolueaza. Azi te pupi in parc, peste cinci ani iti dai cu cratitele in cap. Sau nu, peste cinci ani te pupi in parc mai cu foc decit la inceput. Nu stii.

Concluzie: daca nu va doriti un copil, aminati-l pentru moment. Si mai vedeti voi daca se schimba ceva.

Cu titlu informativ: NICIODATA n-am zis ca vreau doi copii. NICIODATA. Cind avea fiu-meu in jur de sase ani m-a pleznit dintr-o data. Brusc si fara precedente a venit nevoia de a avea un al doilea copil. De-aia n-as face lucruri "definitive" ca sa impiedic o eventuala sarcina.

Simonna

Mergi la inceput