cine are dreptate?

buna ziua
nici nu stiu unde as putea aseza aceasta intrebare,dar oricum incerc aici pt ca sunt ff indignata si ma gandesc ca poate sunt un pic "sisi"
deci,am fost invitati la ziua nepotelului unor vecini cu care nu suntem fff buni prieteni dar ne-am mai vazut la o aniversare,la o nunta,etc,eu ,cu sotul si copii fetita de 1 an si baietelul de 5 ani,nepotul vecinilor facea 1 anisor
toate bune si frumoase pana la un moment dat cand baietelul meu se ducea spre baie si nepotelul sarbatorit busilea pe jos,baietelul meu a trecut pe langa manuta lui dar nnu am vazut exact daca l-a calcat pe manuta sau nu(eu eram in apropiere)dar l-am vazut pe bunicul sarbatoritului cum se repede la baietelul meu,il strange de mana ridicandu-l in sus,pur si simplu l-a bruscat si l-a strans de mana destul de rau ,eu atunci m-am ingalbenit de nervi,am inceput sa tip ca el nu are dreptul sa se apropie de copilul meu si ca daca nu ii convenea ceva trebuia sa imi spuna mie,el sustinea sus si tare ca de ce l-a calcat fi-miu pe manuta pe cel mic,iar sotia lui amplifica cu ceva de genul"noroc ca nu am vazut eu sau mama copiluli"
binenteles ca fi-miu a inceput sa planga ca el nu l-a calcat si tot asa,eu m-am ridicat in picioare si am plecat impreuna cu sotul si copii
acum problema este ca toti imi zic ca eu sunt prea impulsiva si nu trebuia sa reactionez chiar asa ,sa plec si sa ma iau de vecinul,eu asa am simtit si asa am facut,acum va rog pe voi sa imi spune-ti este normal ca un adult sa bruscheze un copil de 5 ani in felul asta,sau ce fel de comportament ar trebui sa am eu in astfel de situatii?
pt ca anumite persoane imi spun ca eu trebuia sa cert copilul,de ce nu a fost atent nu sa ma cert cu vecinul,voi ce parere aveti?
va roooog mult de tot spuneti-mi si mie daca sunt eu "sisi" sau oamenii sunt rai?
va multumesc mult
Raspunsuri

szivarvany spune:
Pana la minim 14 ani, eu sunt responsabila pt fi`mea in orice situatie.
Eu una as fi plecat fix asa cum ai facut tu. Era una sa-ti fi spus tie, sa fi facut scandal si tot ce vor, dar nu sa puna mana pe copilul meu.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

kariguld spune:
sunt atatea subiecte aici cam cu aceasi tematica....
daca cineva mi-ar fi agresat copilul sigur as fi plecat. si crezi ca stim noi daca acei oameni sunt rai? ca n-am fost acolo. ce vrei de fapt?
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

MIRCLAU spune:
ai putea te rog sa ma indrumi spre niste subiecte cu aceeasi tematica?
nu am vrut sa creez polemici sau discutii,ci pur si simplu am cerut parerea daca era normal sa imi cert copilul de ce nu a fost atent sau am procedat corespunzator
DARIA,multumesc
si totusi mai astept raspunsuri,cine doreste sa am ajute sa ma luminez,va multumesc

Laura25 spune:
Mirclau, chiar daca l-a calcat, a fost un accident. Copilul tau nu avea de unde sa stie ca trebuie sa mearga cu ochii in 4, atent la manutele celui mic. Era treaba adultilor sa il supravegheze pe cel mic pe unde patruleaza, daca ii afecteaza atat de tare un mic incident de acest fel. Daca eram in locul tau, faceam la fel (certat cu vecinul, luat apararea copilului, plecat de acolo). Nu a fost vina copilului tau, nu aveai de ce sa il certi. Plus ca adultul trebuia sa iti spuna tie daca avea ceva de comentat, nu sa il agreseze pe cel mic.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me

andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Pana la minim 14 ani, eu sunt responsabila pt fi`mea in orice situatie. Daria & felina fioroasa ![]() ![]() _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
De ce pina la 14 ani doar?Nu pina la 18?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

szivarvany spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
De ce pina la 14 ani doar?Nu pina la 18? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
d`aia am zis minim

Daria & felina fioroasa

laura_dimitris spune:
Din ce ai povestit.... concluzia mea este ca nu esti "sisi"! si eu as fi facut la fel! Ba, mai mult... cred ca nu le-qas mai da nici buna ziua dupa modul in care au reactionat...
si eu m-am certat cu o bunica in parc... anul trecut in vara, vine al meu baiat ( 7 ani are acum) la mine plangand rau ca o doamna l-a certat. ma duc la respectiva si o intreb ce s-a intamplat si de cxe a tipat la copilul meu...
iar doamna imi raspunde... ca baiatul meu se batea cu niste alti baieti ...( fara nicio legatura cu nepotica ei pentru care era in parc la "supraveghere" !) si ea mi-a certat destul de dur copilul meu ca sa nu se mai bata cu acei copii mai mari ca aia sunt mai mari ... DECI: nu le-a spus alora mai mari sa nu-l bata pe copilul meu mai mic....
niciunul dintre copii nu avea vreo legatura cu ea... Era ok daca aplana un conflict intre copii si ii detrmina sa nu se mai bata dar nu in modul in care a facut-o... tipand si vorbind urat cu copilul mai mic din poveste...
eu i-am spus atunci pe un ton jos dar raspicat ca o rog ca de acum incolo sa nu se mai lege de copilul meu si daca acesta va face vreodata vreo boroboata care sa o afecteze pe nepotica ei va trebui sa vina la mine, sa-mi spuna iar eu voi gasi pedeapsa potrivita pentru copil - daca il voi gasi eu vinovat !!!!
Din fericire... nu toti parintii/bunicii sunt si gandesc la fel cu femeia de care am povestit sau cu vecinii tai....
aseara, tot baiatul meu...
a fost lovit de un baietel de 9 ani cu niste castane in cap, apoi, pentru ca el s-a indepartat de baiatul respectiv, acesta s-a dus dupa el si i-a dat si cu un pet in cap...( eu l-am invatat in cateva randuri cu privire la anumiti copii din parc pe care i-am "identificat" ca fiind "provocatori" sa-i numesc )
atunci, al meu s-a enervat si a dat si el in baietel cu batul pe care il avea in mana....
nici el nici fiu-meu nu au venit la mine iar eu nu am vazut "faza" pentru ca alergam prin alt colt de parc dupa pitica mea de 2 ani jumate....
dar aflu de patanie de la alti copii...
ma duc la baietelul lovit, ii vad ochiul lovit ( avea mititelul deja o echimoza in coltul ochiului ) il iau de mana, il strig si pe fiu-meu sa mergem la mama copilului acasa....
ma prezint la usa doamnei si imi cer scuze in numele copilului meu ( imi venea sa plang in primul rand de mila lui cu ochisorul lovit si apoi de ciudaca baiatul meu a provocat asta, mai ales ca a fost prima data cand mi se intampla sa fiu in "postura" asta )
in timpul acesta, fiu-meu, ii spune doamnei ca-i pare rau pentru ochiul lui alex dar ca.... si ii povesteste cum a fost provocat.
alex.... recunoaste tot si ca un barbatel ii spune maica-sii ca nu-l doare...
le-am tinut amandoua o teorie la amandoi cu privire la lovituri si batati in parc, la urmarile lor si ne-am luat la revedere nu inainte ca doamna sa-mi spuna ca situatia putea sa stea si invers... adica al meu sa fi avut ochiul vanat si al ei sa fi fost vinovatul... in fata reactiei ei!!!
si sper din suflet ca asta a fost o lectie si pentru fiu-meu si pentru baietelul ei si sa nu se mai loveasca de acum incolo...
eu cred ca reactiile in fata unor astfel de "intamplari" cum a fost a ta sau au fost ale mele... depind mult de educatia fiecaruia, de modul in care reusim sa ne transpunem si in pielea celuilalt...
so, cel mai bine este sa nu ai de a face cu astfel de oameni...
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
2010

andacos spune:
Stai mamagiuliei ca tot nu intzeleg!(te intrebam doar "nu te luam la rost"!)
Esti rapunzator pentru prunc pina implineste 18 ani sau...?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

viviana spune:
Ati gresit amandoi.
In primul rand copiii trebuiau supravegheati pentru a se preintampina astfel de accidente.
Bunicul NU AVEA dreptul sa-l admonesteze pe baietelul tau.
Tu erai in vizita si nu a fost frumos ca ai tipat, intr-o casa straina, mai ales ca erai la sarbatorirea unui copil de 1 an, care sincer nu avea nicio vina in prestatia bunicului.
Trebuia sa-ti iei familia si sa pleci. Atat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Stai mamagiuliei ca tot nu intzeleg!(te intrebam doar "nu te luam la rost"! ![]() Esti rapunzator pentru prunc pina implineste 18 ani sau...? ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
categoric, da

Daria & felina fioroasa