Intrebare- preparare si pastrare alimente
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Decongelarea alimentelor preparate pentru bebelusi si congelate se face cat mai rapid...cea mai buna metoda este bain-marie (pui recipientul inghetat in alt recipient cu apa care fierbe incet), se dezgheata imediat si mancarea isi pastreaza mai bine proprietatile + ca metodele de inghetare si dezghetare rapida omoara bacteriile.
Dezghetarea aceea in frigider peste noapte nu mi se pare decloc sanatoasa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dayanara spune:
ralukuta da, din pct asta de vedere, asa fac, dupa ce fac piureul, il congelez imediat , cald fiind, nu-l las sa se raceasca el de la sine, apoi cand il incalzesc , il incalzesc direct congelat, adica nu-l las peste noapte, cum il scot din congelator direct la incalzit
roxana si silvana aroa (2.04.2010)
ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 cristina nu inteleg legatura dintre carne si legume. asta e pct 1. pct 2. cum poate o leguma din piata sa aiba mai putine vitamine decat aceeasi leguma congelata. nu cred ca prin congelare creste numarul vitaminelor dintr-o leguma. sau prin procesare rapida in general. de unde ar aparea vitamine in plus? pct 3. ai citit tot topicul? intrebarea principala era: ce face cu 3 piepti de curcan congelati impreuna, adica intr-un singur pachet!!! daca poate decongela si apoi recongela carnea dupa ce o imparte in cantitati mai mici, eventual o pregateste termic! mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Theo nu stiu daca ti s-a raspuns:
1. legumele congelate au mai multe vitamine decat cele "proaspete" din piata pentru ca din momentul in care sun culese legumele/fructele vitaminele parasesc acea leguma/fruct. In concluzie daca legumele sunt inghetate imediat dupa cules sau la scurt timp isi pastreaza proprietatile mai mult fata de legumele de pe taraba care poate stau acolo si o sapt.
Ca sa raspund la subiect: eu foloseam tavita pentru cuburi de gheata si congelam legumele individual. Astfel ca le scoteam inainte de masa (un cub de morcov, un cub de cartof dulce, un cub de...) le dezghetam in bain marie si le amestecam.
Despre carne cred ca se face o concluzie. Da, e adevarat ca o data carnea dezghetata (si orice alt produs) nu se mai ingheata inapoi NEPREPARATA. Daca insa a fost procesata termic se poate recongela.
Eu insa ii fierbeam pe loc putin piept de pui si il faramitam in piure.
theo_2004 spune:
Luna, mi s-a raspuns multumesc.
Am zis ca nu ma mai bag la acest subiect dar chiar mi-ar place sa aflu si parerea ta: e normal sa congelezi carne - decongelezi carne - prepari termic carne + legume (eventual) - congelezi piuereul rezultat - decongelezi piureul pt a fi servit unui copil mic, bebelus la inceput de diversificare?
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Luna1 spune:
Theo parerea mea personala? Eu am zis ce scrie la carte, insa iti pot zice ca eu, desi am congelat initial legumele (separat cum ziceam, facute la steamer apoi la blender) pentru ca manca doar un cub de leguma (cantitativ) si nu puteam prepara la steamer atat doar, totusi in timp nu am mai folosit metoda pentru ca, prin inghetare, alimentele isi pierd aroma, isi schimba gustul. Plus carnea o faceam pe loc (carnea de pui) ca nu lua mult timp.
Stand acasa am considerat ca pot sa-i prepar ceva pe loc, aveam timp. Dar recunosc ca nu is perfecta, mai dadeam iama si prin borcanele Hipp ca nu prea stateam pe acasa si e mai igienic sa deschizi borcanelul in parc (plus ca nu se strica asa repede).
theo_2004 spune:
Luna multumesc. Nici eu n-am zis ca-s perfecta. Si eu am folosit si voi folosi si la bb 2 borcanasele. da, in deplasari, plimbari lungi si cazuri extreme borcanasele sunt salvatoare.
eu nelamurirea am avut-o cu acceptarea de catre unii a lantului congelare-decongelare de mai multe ori descris mai sus.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bebe Beca/Bebe Beca.jpg)
Bebe Beca spune:
Delsim, u nu as mai congela carnea o data decongelata. Daca nu ma insel, avertismente de genul nu mai congelati nu stu ce produs dupa ce a fost decongelat, am tot citit si pe diverse pachete cu produse congelate, insa nu mai stiu care...
In ceea ce priveste gatitul pentru copil pentru mai multe zile, eu nu as practica chestia asta. Daca nu ii pot face mancare in fiecare zi, mai bine ii dau sa manace din borcanas. Pentru noi mai fac exceptii, insa. Iar legumele am citit ca este bine sa fie consumate in maxim 2-3 ore de la preparare, nu mai tin minte explicatia completa, ii apartine dlui Mencinicopschi.
Noi am mai cumparat carne de pe la tara, insa, de cele mai multe ori, din supermarket.
Ioana, Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
elaga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delsim cate zile? Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
Nu precizeaza. Spune doar ca poate fi congelata. Citez " Nu este indicat sa-i dam o supa fiarta cu o zi inainte. Puteti, in schimb, sa faceti supa pentru mai multe zile si s-o congelati" Anne Bacus, Cresterea copilului dela o zi la 6 ani.