***** Sezatoarea canadiana (192) *****
Raspunsuri - Pagina 20
delphin spune:
DANA vin cu ea cand ma intalnesc cu voi la resto, cand mergem la teatru, etc.
Inca stau in dubii si mai am multe mantouri, dar nu de blanaE drept ca pretul e super, o iau o port unde imi trebuie acum si in ceilalti ani pana plecam si vad eu daca o aduc cu mine sau o vand. Caci acolo schimbam de mediu sigur.
Si eu stiu ca evreii trateaza fain nevestele, dar mai stiu si ca nu se jeneaza sa le insele. INA, tu acum sa nu asculti tot ce spun eu, da?
Ca pana la urma, daca e sa insele, nu se tine cont de religie.
Ai tu dreptate, numai fata sa nu sufere.
Apropos de asta. A avut frate-miu o blonda (ca sa vb in vocabular qc), a rupt relatia cu el in momentul in care era tare jos cu moralul. Picase la examenul de la magistratura al treilea pe lista, si fatuca asta, prima blonda din viata lui alege acel moment sa-i spuna ca ar trebui sa ia o pauza, ca nu e ea buna pt. el, etc. Baliverne de genul.
Nu va spun ca de cand si-a luat postul de jude la Valeni, tot ii trimite vorbe prin cunoscuti, daca e singur.
Si e mic, nu are inca 26 de ani!
Fug sa spal copii, sunt home alone asta seara!
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Podeanu Nelia, uite ce mi-a scris fiimea... désolé de toujours répondre à ce que tu dis..mais c'est que les ados doivent se revolter parfois...*je te montrerai des articles! et c'est tout a fait normale..dans le fond, si ton enfant est au stade d'adolescent et ne se revolte pas, tu ne devrais pas te contenter mais bien t'inquièter (car ceci n'est pas normale)! Ai mei stiu tot si vor sa aibe ultimul cuvint in discutie! |
Felicitari, Denisei! Este o adolescenta cu o gindire profunda. Chestia asta cu daca nu s-ar revolta, ar trebui sa fii mai degraba ingrijorata decit multumita, pentru ca normala e revolta la virsta asta... arata cit de bine este crescuta si formata si cita libertate i-ati dat ca sa exprime ceea ce simte. Si acel parfois arata cit de bine gindeste, acesta spune ca intelege ca nu are rost sa te revolti numai de dragul revoltei, asa cum gresit inteleg unii adolescenta, exista si momente cind mai bine asculti si ce spun parintii astia ai tai, ca poate au dreptate. Vino-ncoa sa te pup, Denisa! Iar in locul tau, cred ca nu mi-as face prea multe probleme in ceea ce-i priveste.
Si eu i-am spus pe la 17 ani cam asa ceva mamei mele si m-am trezit cu o palma peste gura de m-am si speriat, ca eu eram sincera si nu stiam ce m-a lovit. In vacanta asta am ris de ea si de modul ei profund de a intelege adolescentii, si a avut patru, dar atunci m-a afectat cam jumatate de an. Mi-a spus acum ca i s-a parut maximul obraznicieisi a fost pe jumatate convinsa ca in ziua de astazi ar fi curajul sa spui mamei ceea ce te doare, iar ea sa te inteleaga... si din aceata intelegere sa ajungi la un consens.
Si in acest sens, faza de la mare, cu adolescenta mea in devenire, Agata (care deja isi da aerele de rigoare):
Ii spun ca ne intilnim cu o doamna si un domn, fosti colegi de ai mei, de moda veche si ca o rog sa se poarte civilizat (stie tare bine ce inseamna asta, in teorie). Ajungem la masa, facem cunostinta si o vad pe Agata mea toata numai o politete si civilizatie. Stiti, ca in filmele alea, in care copiii se poarta dintr-o data suprinzator de bine, spre surpriza adultilor care ii cunosc foarte bine. Vorbea frumos, minca ca o domnisoara din lumea buna, ba chiar i-a ajutat si pe cei mici cu cite ceva... ce mai, au ramas colegii mei placut impresionati si m-au felicitat pentru felul in care am crescut-o. La un moment dat, cind doamna a intrebat-o cine a invatat-o sa manince atit de frumos la virsta asta, ea s-a uitat la mine, si cu subinteles si ironic a zis mama mi-a c... m-a invatat.
Dupa ce ne-a despartit de fostii mei colegi, s-a uitat la mine si m-a intrebat: ai fost mindra de mine, hai? I-am spus sincer ca da. E greu sa te porti asa, macar in public? Nu, dar nu sint eu si acum sint trista ca esti mindra de mine doar cind nu sint eu, nu si cind ma port cum simt. Si acum de ce ai facut-o? Ca doar te-am mai rugat si alte dati... Pai, am simtit ca trebuie, ca ai fost foarte serioasa cind mi-ai cerut-o. Si am vrut sa-ti arat ca atunci cind trebuie, stiu ca stiu si pot sa o fac, pentru ca voi m-ati invatat. Cind voi fi suficient de mare, probabil ca o voi face mai mereu, dar acum sint inca mica si-mi place sa ma port cum sint eu, desi nu-mi palce cind te superi pe mine. Mai spune ceva... ca eu nu am stiut ce sa-i spun.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
zavalita spune:
Alina, daca folosesti ceaiuri sau alte naturiste, iati-le de acasa.
aici am dat ieri 8 CAD fara taxe pe un ceai de coada soricelului de 50gr...e biologic si varsat.Ceaiul e din Croatia, are gustul pe care il cunosc.
Cele la plicuri sunt f. proaste si sunt cam 3 Cad.Mi-am luat unul de coada calului, care daca folosesti stii ce gust are..asta la plic poate fi f. bine si musetel, si eu pun doza tripla .O tinctura ajunge la 20 de CAD.
nelia spune:
Zavalita, pentru tine ma intorsesem: mi-a facut mare placere sa te cunosc, daca ati sti ce copil cuminte este in realitate!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
alina023 spune:
Multumesc pentru sfat, Zavalita. O sa retin si sigur o sa aduc ceva plante pentru ceaiuri (ne plac foarte mult teiul si menta). Ce preturi neneeee!!! Stiu ca pliculetele nu sunt bune nici aici. Eu folosesc numai plante de la ai mei, de la tara.
Doloress, multumesc pentru raspuns. E clar acum! Si la cat sunt eu de trilulilu cu medicamentele (am farmacie in casa, dupa principiul "nu se stie cand ai nevoie" si multe din ele ajung sa le arunc cand expira) sigur o sa-mi aduc si ceva siropuri de imunitate.
Hai mai Ancule... Asa de scumpe!!? Pai o sa fie numai bine! O sa fac eu spectacol de teatru stradal si rezolvam problema. E si fain si e si gratis. Numai sa nu cereti Malaele ca orisicat as incerca nu-mi va iesi veci! (si eu il ador!!!).
Pana la urma mergi la Dawson?
Ina, v-am admirat si eu. Sunteti o familie s u p e r b a! Ai doua fete si tu arati de parca le esti sora!
Nelia, eu sunt de principiul ca (,) copiii se nasc perfecti, iar noi adultii le stricam perfectiunea. De foarte multe ori, in foarte multe privinte, le dau libertate copiilor sa se poarte si sa vorbeasca asa cum vor, in limitele decentei, desigur. Sunt catalogata de intreaga familie ca fiind foarte permisiva. Poate ca sunt...dar de ce nu as fi? Atat timp cat le vorbesc ca de la suflet la suflet, merge totul excelent, si ei sunt fericiti si eu la fel. Cu toate astea am observat, mai ales la Luca, schimbari majore in felul de a fi. Pana pe la 3-4 ani era un copil extrem de vesel. Dar cand spun extrem ma refer la un copil care radea in hohote care se imprastiau peste tot in jurul lui si toata lumea devenea vesela si ea. Pe masura ce a crescut s-au schimbat lucrurile.. Rade, se joaca si se comporta ca un copil, dar nu mai este la fel de "extrem de vesel".
Este alta treaba la adolescenti, dar cred ca nici adolescenta nu trebuie grabita in nici un fel. Copilaria cu inocenta ei trebuie pastrata cat mai mult....daca se poate toata viata (ce frumos ar fi!).
Dana, nu stiam ca ai gemeni. Ce frumos!! Sa-ti traiasca!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia ... Agata vrea pirat si Tudora vrea-ceva-dar-nu-stie-sa-spuna-ce. |
Am costumat-o pe D. in pirat in iunie, cand au avut o "Zi a piratilor" in scoala. Am incarcat cateva poze de atunci, poate gasesti vreo idee interesanta, chiar daca costumul e improvizat - am folosit ce am avut deja in casa (bandana pe care scrie "Pirate" si papusica pirat era a asistentei, vaporul si sabia de carton au fost facute in clasa).
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
delphin spune:
AM lasat-o sa se duca caci devenise prea scumpa pt. la ce-mi trebuia.
Acum intrebare intrebatoare, eu ce-mi pun pe umeri la bal?
Fiecare cu ce-l doare, nu?
Ma bucur pt. tine NELIA! Tare frumos iti cresti copii.
Eu se pare ca am facut doar des "têtes des moules". au un caracter copii astia ai mei! Unul a luat de la mine si celalalt de la tac'su si pana cresc si invata sa faca concesii si sa fie "diplomati" sar scantei grav.
In public,lumea zice ca sunt crescuti frumos, dar...
Tei eu mai cumpar de la piata, mai gasesc la tarani, sunt bautoare de ceaiuri, dar de ceai verde in toate declinatiile, mai ales cel pur, in frunze rasucite.
Idee de bussines...inchiriere de tinute de ocazie cu un colt ceainarie, adica in acelasi boutique. Si sa vand des "macarons" cu ceai. Culmea chic-ului !
Doloress spune:
Bravo Denisa si Agata imi place cum ganditi! Si noi suntem la prima adolescenta, adica 2 ani. Cand tot asa, trebuie sa se opuna la orice, deja stim ca orice e NU, Lasa-ma-n pace, asa din principiu. Nu-i nimic, asa isi castiga independenta si asa invata sa gadeasca de unul singur, nu ma sperii.
Ca tot ziceati de iesiri culturale cu copii, uitati aici un link interesant :
http://pdajunior.com/
Eu ma uit cu jind, toate sunt pentru copii peste 3 ani, astept varsta asta de 3 ani ca pe altceva, ca si activitatile sunt toate peste 3 ani (majoritatea). Desi e normal, el nu are rabdare nici la desene animate sa se uite inca.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
inacanada2005 spune:
Multumesc pentru...incurajari. Iar referitor la religie...noi n-avem nici o obiectie. Chiar mi-ar place o nunta...evreiasca . Iar tu, Dana, ai fost mortala cu nunta interprovinciala . Da...o idee buna...numai ca e de asteptat dupa cum spuneam mai inainte...Chiar, stau si ma gandesc, asa peste vreo 10-12 ani (cand ar avea de gand Sinzi sa se marite...) o mai exista forumul asta, o mai exista Sezatoarea noastra?
ankalaura spune:
Delphin - hm,... cam asa se intampla la licitatii. Pacat. Nu stiu cate grade sunt la voi in perioada cu balul, dar presupun ca sunt binisor peste zero - eu mi-am lua o capa tot de blanita.
Laura - excelenta Diana pirat! Tu ai clar un talent, eu n-as fi in stare sa asamblez ceva nici macar cu ideile in fata!
Zavalita / Alina - si noi ne-am uitat azi la ceaiuri si am zis pass. Ne face mama pachetel si ne trimite prin cineva si basta - la plic sau nu, tot sunt ok.
Alina - vezi ca mie plantele de la soacra-mea mi-au facut gargarite la un moment dat! Nu stiu de ce naiba, dar am preferat (ulterior) sa iau mai putin si mai des de la plafar, decat sa am o traista de la soacra-mea. Daca esti curioasa, vezi ca la DM au niste ceaiuri bio excelente.
Doloress - da, la clinica fara rv am fost. Au mai fost 2 persoane in fata noastra. Cred insa ca explicatia este alta... Centrul e unul din ala de "milionari" , cu mai multe clinici in interior, inclusiv chirurgie estetica si tot felul de masaje la sprancene (glumesc cu sprancenele), si din afara nu te prea prinzi ce e... Mai avem langa noi o clinica fara rv - acolo e mereu aglomerat, dar nu cred ca pentru servicii mai bune.
Gataaa am fugit la scoala!!!
Aaa, Alina - da, ma duc SI la Dawson, si m-am dus si la john abbott si ma mai duc si maine la john Abbott. Si o sa fac un plan pe termen lung cu profa (desi era suficient sa asist la o singura ora, si sa predau inca una), dar i-am cerut sa ma primeasca tot trimestrul, ca sa imi fac o idee clara si completa despre sistem. Cam asta fac eu