Pentru fetele care folosesc henna
Buna tuturor,
Am decis sa-mi vopsesc parul cu Henna ! Deci daca sint fete familiare cu acest produs, am nevoie de niste informatii, anume :
- Cit timp trebuie lasat pe par ?
- Daca pot sa-l amestec cu putin ulei pentru a facilita aplicarea sa pe par (mentionez ca folosesc versiunea originala, frunze verzi, fara adaos)
- Face bine parului ?
- Cum pot evita ca acesta sa devina uscat ?
Orice informatie e binevenita !
Adina
Raspunsuri
CriPOD spune:
N-am folosit frunze, dar am folosit asta vreo 3 ani, varianta uscata. Din experienta mea...
1. Cu cat mai mult cu atat mai bine. Desi zice ca o ora, sau asa ceva, eu il lasam si 4 ore.
2. Pentru ca se aplica pe parul spalat tocmai sa nu fie uleios, nu cred ca-i o idee buna. Henna se depoziteaza pe firul de par, nu intra in el ca vopselele celelalte.
4. Face bine si numai ca nu iti mai pui toate chimicalele in cap :), efectul imediat este de ingrosare a firului de par, datorita explicatiei anterioare.
5. Nu stiu de ce ar deveni uscat...
Eu dupa 3 ani m-am saturat. :D
pepit
Oana MC spune:
Eu folosesc hena praf de mult timp - vreo 15 ani. Amestecul il fac cu apa calduta si balsam de par. Il las cam vreo doua ore ca nu prea am mai mult timp la dispozitie de obicei. mQQm a explicat foarte bine cum functioneaza henna. Poate ca la prima spalare parul va parea mai uscat/incarcat - dar asta se intimpla doar la momentul acela. Apoi parul are aspectul normal, probabil pentru ca se elimina surplusul.
Culoarea nu se degradeaza de la soare si de fiecare data iese la fel - deci nu ai surprize.
Paul meu arata foarte bine - este sanatos si lucios.
Henna nu acopera firele albe, in caz ca te intereseaza.
pitilache spune:
Si eu am folosit Henna frunze cu foarte multi ani in urma. Stateam si o noapte intreaga cu amestecul pe par (frunzele pudra amestecate cu apa calduta) - imi puneam un capison din ala de dus in par si dormeam asa. Am folosit asa cred ca un an dar la un moment dat nu am mai avut rabdare... Succes!
carmaw spune:
Fetele si eu poate o sa schimb vopseaua mea cu henna
Dar datotita vopsitului neincetat si....al mostenirii familiale am acum mmmulte fire de par alb
Intrebare:
Cum iese henna pe parul alb?? Caci portocaliu ca coloare (si ca politica nu-mi place)
Oana MC spune:
aveam doua colege care se vopseau cu henna peste fire albe. Rezultatul a fost la una un fel de portocaliu stralucitor, iar la cealalta un mov/roz metalic. Nuantele erau duferite pentru ca foloseau henna cu nuante diferite din gama de roscat. Nu aveau multe fire albe, asa ca mie mi se parea chiar interesant rezultatul. Firele respective erau ca niste suvite foarte subtiri si stralucitoare.
CriPOD spune:
pitilache, si eu am dormit cu henna in cap cate-o noapte, cred ca aveam sclapul cret pe dimineata.
Eu am o tona de fire albe. Foloseam henna blond si imi iesea suvite blonde, parul meu ne-alb nu prindea, doar firele albe. A fost fun, putini isi dadeau seama ce smecherie e cu parul meu.
Depinde ce nuanta iei, iti va iesi mai deschis pe firele albe decat restul parului.
Sa va zic eu cum pregateam... maglavaisul. Peste praful ala puneam apa fiarta, si-l lasam sa stea putin sa se raceasca, citisem undeva ca scoate taria din frunze, ca ceaiul.
OanaMC, balsam eu foloseam la sfarsit, la spalat, ca altfel n-as fi putut sa-mi scot noroiul ala din par ever.
pepit
philip spune:
eu am citit aseara (ca deh, m-ati facut curioasa) ca mai bine ar fi de amestecat cu zeama de lamaie sau altceva acid.
ce cantitate e necesara? 2 oz (60 grame) nu-i prea putin?
emilia.m spune:
Eu folosesc henna in amestec cu ulei de ricin pentru ca imi cade parul si mi se si ingrasa repede asa incat henna + ulei de ricin sunt un tratament super pt mine. Stau cu amestecul pe par minim 2 ore. Apoi folosesc sampon+balsam (2 in 1) si e super ok. Prinde si pe fire albe desi pe cutie scrie ca nu.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
claujro spune:
Henna e doar in varianta roscata, nu? Saten nu sunt sanse sa iasa? Scuzati intrebarile, insa nu am folosit niciodata henna.
Oana MC spune:
mQQm, nu-i asa tragic daca pui balsam in amestecul de henna. Am incercat si fara balsam si nu pot sa ma pling. Imi place sa-mi pot intinde amestecul pe par relativ usor si balsamul ma ajuta. Cu manusi de cauciuc iau in mina "noroiul" si il intind/masez pe tot capul si gata. Aplicarea la mine dureaza maxim 5 minute.
philip, la parul meu care are o tunsoare medie (si nu ma laud cu un par prea bogat) folosesc cam 80-90 g. Mai ramine putin dintr-un plic de 100g. Si eu stiam ca se poate folosi in loc de apa ceai negru concentrat, otet, sau cafea concentrata in amestec cu praful. Trebuie sa ajungi la consitenta pastei de dinti si crema sa fie cit mai omogena.
claujro, cauta ca e posibil sa gasesti si nuanta de saten. Ca sa iasa saten depinde de culoarea ta naturala. Henna nu actioneaza ca vopseaua. Mi se pare ca are putere mai mica sa faca schimbari majore de la o culoare la alta. Poate doar in cazul in care vrei negru sau de la blond la inchis.
Culoarea hennei este maro-roscat, celelalte nuante simt obtinute prin adaugarea altor plante sau substante (chimice sau nu). Trebuie lasat un interval de o luna intre vopsiri.