Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 22
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
acum, a nu se intelege ca este o ironie din partea noastra, a mamicilor "inconstiente", dar poate chiar putem trage un semnal de alarma vis-a-vis de toata nebunia asta cu antibioticele la primul stranut/muc/febra
Acordati organismului timp sa lupte cu boala, sa se maturizeze.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DarkBendis/DarkBendis.jpg)
DarkBendis spune:
Si io la club. Cu copil dus la grupuri "mother and baby" si "buggyfit" de la 4-5 luni si la childminder (adica mini-gradinita "la domiciliul" cu 3-4-5 copii) de la 9 luni. Acum Mister are 21 de luni si inca nu stim ce e aia antibiotic. Si nici nu vreau sa ma grabesc sa aflu prea repede.
In afara de cateva raceli/viroze usoare tratate cu antitermice si o singura data un sirop de tuse, si o infectie cu rotavirus la exact 1 an (ne-am speriat noi un pic, am fost la spital si am urmat apoi tratamentul recomandat de medic: "aqua chioara" in prima zi sa se "curete" stomacelul si intestinele, si apoi regim usor inca vreo 4 zile, cu repaos acasa) alte buclucuri nu am avut.
Ca ne mai curge nasul si mai stranuta...asta este. Aici nu se agita nimeni pentru asta, ar trebui sa stea toti juniorii scotieni acasa cam 8 luni/an si din pacate ... asta nu se prea poate. Concediu de ingrijire a copilului nu exista, si aici foarte rar bunicii se ocupa de nepoti (de obicei cateva ore/saptamana fac baby-sitting sa aiba parintii un pic de timp doar pentru ei, nu "stau" cu nepotii toata ziua). Ai mei sunt oricum in Romania, familia sotului locuieste la Londra deci aceasta varianta oricum ar pica in cazul nostru.
Copil apatic, letargic, cu febra mare, varsaturi, diaree NU in colectivitate. Dar stranut, mucusori, raceli "obisnuite" de sezon... ride it on si va trece. Antibiotic... doar medicul prescrie... si prescrie rar doar cand e chiar nevoie. Imunizare: prin expunere la "lume" si la "germs", prin joaca in aer liber, alimentatie buna, sanatoasa si variata...si bineinteles racelile si virozele de rigoare de care oricum nimeni nu scapa
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
![](images/user_woman.png)
ramonapreda spune:
nu stiu in alte tari cum e ,dar la noi,intr-adevar se recomanda f des antibioticul.majoritatea medicilor o fac si nu numai antibiotic recomanda.asa cum spunea cineva,pleci cu pomelnic de la ei. mie, dupa ce am patit-o cu pneumonia, mi-e frica sa nu le respect retetele.cand a avut herpangina fata mea,v-am spus ca i-am dat antibiotic pur si simplu aiurea.toata lumea stie ca nu se prescrie antibiotic in situatia asta,dar medicul mi-a zis ca arata urat gatul fetii ,ca nu se ia antibiotic ,dar pt a preveni suprainfectarea veziculeleor,sa-i dau totusi .ce poti sa faci in cazul asta?sa nu-i dai?nu m-as fi dat cu capul de pereti daca facea ceva complicatii?
iar treaba cu "imunizarea naturala" este relativa. am doua vecine care sunt tot timpul,dar tot timpul, mucioase,tusesc sau fac febra.cea mare merge de 3 ani la gradi si nu s-a mai imunizat.
eu cred ca depinde de organismul fiecaruia si nu trebuie sa fie expusi gratuit la toate bolile.
eu spre exemplu n-am facut nicio forma de pojar mica fiind,sunt f expusa si n-am facut nici pana acum...
lulu77 spune:
DarkBenis, bine ai venit.
Eu am alta problema, si daca ma gandesc bine, mai gasesc o categorie de mame inconstiente, dar de data asta, in aceasta categorie nu ma aflu si nu prea vreau sa intru.
La Luca la gradinita, fiind cu program scurt, se vine cu pachetelul de acasa.Luca mananca acasa, inainte sa plekam micul dejun. la pachet ii pun mereu fructe si un iaurt/lapte cu orez si stafide/toaster cu cascaval/ biscuti din cereale sau ovaz.
Eeee aici e o mare problema.....noi am inceput gradinita cu doua zile intarziere,in rpima zi unele mamici, majoritatea, au decis ca pachet ptr copii...sandwich cu salam copilul meu vede zilnic si cere, face nazuri la iaurtul lui, plus ca mai direct mai indirect ingirjitoarea mi-a zis ca asa au decis mamicile, fara fructe si cu sandwich..ca e normal sa ceara copilul.
Eu acum ce fac??? Nu sunt acele mame inconstiente ca isi trimit copii cu mancare nesanatoasa si al meu vine cu mancare sanatoasa (dar cu muci)?
Am decis... duc fructe zilnic ptr toata lumea..asa beneficiaza si al meu de portia lui, pe care nu o sare nici mort, o cere chiar .Nu murim din cateva fructe in plus zilnic.Ce facem cu "salamiorul" de la pachet?
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Lillo spune:
Lulu nu merge sa il pacalesti cu o bucata de carne facuta la cuptor cu condimente (busuioc, cimbru, etc) si taiata feliute subtiri, servita in loc de "salamior"?
ramonapreda spune:
he,he,he....si sa vezi cu ce or sa mai vina...la mine veneau cu sucuri accidulate,cu tot felul de dulciuri(eu sunt impotriva dulciurilor din comert la varste asa de mici)...stai sa vezi...dar ,din pacate,nu ai ce sa faci...
lulu77 spune:
lillo, nu cred ca am cum, si apoi e micul dejun, nu e ideal sa ii dau carnita la cuptor la 9.30-10.00 cand iau gustarea la gradinita.aseara chiar plangea ,ca lui ii este pofta de salam cum are colega lui azi ii voi cumpara ceva...ce nu stiu ..ce fel de salam.mezel "safe" daca pot spune asa
????sibiu, muschi file, sunca presata???
ramona, nu cred ca se va ajunge atat de "departe" ,ptr ca am vb cu educatoarea. este singura abatere de la regula, sa zicem asa.nu vor permite junk-food, sau alte nebunii.se va pune problema la sedinte.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
lulu, n-ai ce sa faci, din pacate
chiar era un subiect mai demult, pe aceasta tema, degeaba incercam sa ne hranim copilasii cu produse bune, bio, eco, fara chimicale, daca in momentul intrarii in colectivitate intra in contact si cu mancarea mai putin sanatoasa
era de asteptat un astfel de moment, nu toate mamicile procedeaza ca tine in privinta pachetelului si a alimentatiei copilului in general; nu stiu, e mult spus inconstienta in acest caz, unele chiar nu stiu/inteleg ce impact are alimentatia nesanatoasa, altele stiu dar nu le pasa, altele nu au bani suficienti sa cumpere produse bune si se multumesc cu sortimente si marci ieftine, pe masura bugetului familiei; iar copiii imita ce vad in familie, daca adultii papa cu pofta salam, pate, crenvusti,etc., e firesc sa ceara copilul sa guste, atras fiind si de miros; daca-i place, mai cere si va continua asa, greu ii mai pacalesti ulterior, sa renunte la mezeluri, bauturi acidulate, ciocolata/dulciuri in exces, pufuleti, chipsurim, etc.
ai putea sa-l pacalesti pe Luca, dandu-i sa guste o felioara din cel mai picant sortiment de salam, cu siguranta nu-i va fi pe plac si nu va mai pofti la alti copiii, daca il vei convinge ca toate salamurile sunt asa...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DarkBendis/DarkBendis.jpg)
DarkBendis spune:
Lulu, noi inca nu ne batem capul cu asta, childminder-a mea le da la cei mici mic dejun cu cereale, lapte, paine cu unt, branza, iaurt, din astea, si gustare de fructe, iar la pranz mancare gatita (singurele "chestii" pe care le cumpara gata facute sunt fish-fingers si ia doar din cele facute 100% din fileu de peste, are ea un fix cu alimentele procesate, adica e tare impotriva lor). Dar mi-am pus si eu problema... ca mai devreme sau mai tarziu copilul o sa aiba acces si la mancarea "altora".
Acum ca prinde cel mic o felie de salam o data nu e bai. Jupan s-a infipt pana acum la o felie de chorizo (nu i-a placut) si la un crenvust (care i-a placut, noroc ca nu cumparam din astia deloc). Dar cumparam sunca (tati e mare amator) si carnati (astia ne plac la amandoi). Si lui Mister ii plac Asa ca... am schimbat "marcile". Daca pana sa se dea bebe la "haleul" nostru cumparam sunca "normala", mai ales la pachet mare sa iasa mai rentabil, si carnati de care nimeream, acum alegem sunca "neprocesata", organica (drept e ca pachet mic, 4-6 felii, costa mai mult decat cel mare de 30 de feliute "cured", cu nu stiu cat la suta apa si...adaosuri) iar carnati la fel, luam din "premium butcher's choice"...ne cam arde la buzunar dar daca tot ajunge cel mic sa pape din astea din cand in cand, macar sa fie de calitate. Poate gasesti si tu vreun tip de sunca mai "acceptabil"...desi cea mai buna varianta ramane tot muschiuletul facut in casa.
Da' ce nu inteleg eu... azi salam, maine salam, poimaine salam nu se satura si copiii de acelasi lucru? Mie imi place mult de tot salata de vinete, dar zau ca dupa cateva zile de "tot aia" parca as mai vrea sa mananc si altceva.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Haideti sa continuam aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156787
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"