Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
elaga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Elaga m-ai lamurit si tu, sistem imunitar format din alimentatie, hmmmm, deci exista anticorpi formati din portocale si mere. Eu n-am mai auzit, or fi, ce sa zic. My reason |
Da Luna,tu n-ai auzit de fructe, legume, vitamine, minerale? Au si ele rolul lor in intarirea sistemului imunitar. Asa spun pediatrii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Zina spune:
Mcoca, am noroc ca sotul nu se imbolnaveste. Pe el nu-l vezi "racit".
Luna, nu ma intelegi. Eu tot ce vreau sa spun este ca un parinte cand vede primele semne de boala la un copil, sa-l tina acasa. Si da, stranutul poate da semn ca urmeaza "ceva". Oare de ce se spune peste tot "cand stranutati puneti-va batista la gura?" Doar asa? Este normal ca un copil mic nu stie, dar parintele da. De la un stranut se poate imbolnavi jumatate de clasa.
Eu tot ce vreau sa subliniez este ca, nu-mi doresc ca baietelul sa fie in permanenta bolnav. Si ca sa raspund la cineva care-mi punea intrebarea cat timp a fost racit baietelul de cand merge la gradi? Pai, gradi a inceput in data de 13, el din 16 pana in 23 a stat acasa, deci pana astazi a fost exact 7 zile la gradi.
Si nu sunt exagerata, si eu sunt de-acord ca sistemul imunitar trebuie format, dar nu trebuie sa fiu astfel "obligata" parca sa-mi duc baietelul undeva unde in fiecare zi poate lua contact cu ceva (si nu am ce face, merge la gradi ca asa este normal, dar...)
Oare voua v-ar placea ca la servici sa fie in permanenta cineva (sau chiar mai multi), bolnavi si sa stea acolo si sa stranute si sa tuseasca fara sa va protejeze? Cred ca nu.
Da, nu poti tine copilul intr-un glob de sticla, dar nici sa-l expui in permanenta la boli. Asta vreau sa spun. .
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Vivela [dar am vazut si copii cu febra la gradinita, care primeau doza de nurofen cu 5 minute inainte sa intre in clasa, saracul copil numai chef de activitati cred ca n-avea... |
Asta mi se pare se pare sadic, nu pentru ceilalti copii cat pentru al tau, care si-ar dori probabil sa stea in pat in brate la mami uitandu-se la desene toata ziua.
Si aici am inteles ca se obisnuieste.
My reason
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elaga
Da Luna,tu n-ai auzit de fructe, legume, vitamine, minerale? Au si ele rolul lor in intarirea sistemului imunitar. Asa spun pediatrii. http://mamasiiubita.blogspot.com/ |
Alimentatia sanatoasa ajuta organismul sa lupte mai usor cu boala. In niciun caz nu creeaza sistem imunitar/anticorpi.
www.webdex.ro/online/dictionar/anticorpi" target="_blank">Anticorpi
My reason
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Zina el din 16 pana in 23 a stat acasa, deci pana astazi a fost exact 7 zile la gradi. Si nu sunt exagerata, si eu sunt de-acord ca sistemul imunitar trebuie format, dar nu trebuie sa fiu astfel "obligata" parca sa-mi duc baietelul undeva unde in fiecare zi poate lua contact cu ceva (si nu am ce face, merge la gradi ca asa este normal, dar...) Oare voua v-ar placea ca la servici sa fie in permanenta cineva (sau chiar mai multi), bolnavi si sa stea acolo si sa stranute si sa tuseasca fara sa va protejeze? Cred ca nu. |
Deci a racit doar o data. Atata drama.
Da la mine la servici e aproape zilnic cineva care tuseste, stranuta, traim in societate.
My reason
gabitza2005 spune:
in fine, ce vroiam sa zic e ca pe pagina de net a gradinitei unde merge acum scrie ca au si IZOLATOR. si la sedinta cu parintii, asistenta sefa e-a zis ca ei sunt f flexibili, primesc copiii bolnaviori in sala separata si au grija de ei pana reusesc parintii sa rezolve problema sa-i tina acasa, doar sa anunte dimineata cand ajung cu copiii. mie mi s-a parut de bun simt, nu stiam ca e o raritate izolatorul, incep sa apreciez mai mult gradinita acum |
![](icon_smile_big.gif)
Si cum fac o zi ii primesc pe cei raciti, o zi pe cei cu enterocolita, o zi pe cei cu conjunctivita.....sau care este programul????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alra/alra.jpg)
alra spune:
eu am una cu astm si una cu un VSD neinchis care are riscuri mari in caz de infectie si da, cred ca ideea de a aduce numai copii "sterili" in colectivitate este mai mult decat exagerata si evitarea expunerii la orice fel de virus cat sunt copiii mici le face mai mult rau decat bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Eu te intrebam de cate ori a racit. A fost la gradinita 7 zile din 13. Daca o iei matematic are o rata de prezenta mai mare de 50% ceea ce pentru grupa mica este foarte bine, si nu se cheama ca a fost in permanenta bolnav.
Daca parintii si-ar tine copiii acasa de la primele semne ale unei viroze si pana la ultima tuse ai veni la gradinita doar tu si inca vreo doi maxim. Iti spun eu e nasol: fi-miu daca nu are tovarasi de joaca e posac, nu-i place la gradinita.
La modul cel mai serios si fara sa te iau peste picior iti sugerez sa-l mai tii inca un an acasa. La grupa mica, daca are cu cine sa stea acasa la cum pui problema e chiar un stres inutil pentru tine. De invatat nu invata cine stie ce, adica in nici un caz nu invata lucruri care nu le poate invata acasa. A, ca invata sau este nevoit sa se descurce in mare parte fara tine este altceva, dar decat sa te revolti la orice stranut mai bine amani si independenta cu inca un an.
Partea proasta e ca si la anul va fi tot primul an de colectivitate si va culege la fel de repede toti carcalacii. SI atunci e si mai probabil ca parintii sa-si "abandoneze" copiii muciosi la gradinita, pentru ca ei au trecut prin primul an si duc pe picioare mai usor si fara complicatii racelile, spre deosebire de al tau.
S-au scris deja 17 pagini la subiectul asta, se merge pe-a 18-a. Este deja evident ca nu ne convingem unii pe altii de nimic. EDIT: pardon am contorizat gresit: 18 pagini scrise deja si a 19-a in curs In curand facem capitol nou!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
elaga spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Luna1
Alimentatia sanatoasa ajuta organismul sa lupte mai usor cu boala. In niciun caz nu creeaza sistem imunitar/anticorpi. www.webdex.ro/online/dictionar/anticorpi" target="_blank">Anticorpi My reason |
Aici ai dreptate. Dar cum spuneai si tu mai devreme, nu-l poti feri intotdeauna, asa ca prefer sa se imunizeze cu racelile de care nu l-am putut feri.
In Romania e o mare problema cu racelile. Eu ma duc cu el la dr si ies de acolo cu un antibiotic in 90% din cazuri si inca 5 sticlute din diverse siropele. Nu pot sa nu i le dau, ca daca se agraveaza si ma duc iar la dr. ma intreaba de nu i le-am dat. Daca ma apuc eu sa-i spun ca antibioticul nu se da pentru virusuri imi spune ca l-a dat preventiv, sa nu faca o suprainfectie bacteriana, pentru ca asa se intampla de obicei. Nu am nici suficienta incredere sa-l tratez singura si tot asa. Cum o dai e rau. Si atunci incerc sa-l feresc.
Zina spune:
Androix, nu am sa-l tin acasa. O sa mearga in continuare la gradinita, chiar si daca este in grupa mica, are ce invata. Eu tot ce sper este ca el sa fie mai rezistent, si sa nu se imbolnaveasca des. Ii dau tratament homeopat pt.intarirea imunitatii, dar rezultatul se vede numai in cateva luni. Cu toate ca mie nu-mi convine ce "vad", eu nu pot priva copilul de placerile gradinitei. Eu il pazesc cat pot, vroiam sa vad ce se poate face la intrebarea ce-am pus-o aici, si singurul raspuns concret a fost acela de-a avea gradi si o sala de izolare. Dar cum asta nu cred ca se poate, nu am ce face. Am vazut ca majoritatea parerilor este ca, copilul merge la gradi chiar daca este racit, numai febra sa nu aibe. Dar faptul ca poate fi contagios nu mai conteaza.
Si am tras si o alta concluzie: parintii ai caror copii nu "fac urat" la viroze, nu au cum sa inteleaga pe ceilalti.