Vine un cutremur mare ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Acele instructiuni "triunghiul vietii" nu sunt toate corecte, cititi www.cutremur.net/topic/947-triunghiul-vietii-va-poate-aduce-moartea/" target="_blank">aici de ce.

Sfatul meu este: cat mai aproape de interiorul cladirii, cu telefon / apa / bagajel in mana si daca aveti timp, deschideti usa de la intrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

noi tinem masina in fata blocului, iar eu am dotat masina cu un mic "bagajel" de genul acesta, insa recunosc ca m-am gandit la situatia in care am ramane blocati cu masina undeva, pt cateva ore, sau in caz ca ramanem pe-afara.dar acum constat ca se potriveste si in caz de , Doamne-fereste, un cutremur, sau incendiu.cu conditia sa mai poti reconstitui masina

in masina tin asa: pe langa trusa de urgenta a masinii, care e obligatorie, si diversele ustensile, scule....etc, am mai mereu paturi, 2-3 sticle cu apa potabila(le schimb la cateva luni), ceva biscuiti, snacksuri...., pliculete cu zahar, cafea, sare....., tacamuri, cana electrica, incarcatoare pt telefoane, pt baterii, baterii de rezerva, lanterna, cutite, pahare de unica folosinta, prosoape, servetele, pixuri, caiete....

acte nu tin in masina, ar fi culmea, caci de majoritatea documentelor avem nevoie in original mai mereu, insa am un dosarel cu COPIE dupa toate actele de identitate, dupa ultimele analize ale noastre si dosarul medical al copilului.plus ca mai mereu se nimereste sa "uitam" in masina cate o hainuta de-a lui Denis

dar mai bine sa ne rugam sa fie o alarma falsa

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io nu stiu ce e ala un cutremur, ca n-am simtit veci, la Cluj nu se simt, dar la Braila, cica da, soacra-mea e teroare cu cutremurele, numai ce aude cuvantul, si deja trepideaza... Ca ea a prins un cutremur cu iubi mic, cica smulgea de pene un pui in bucatarie cand a simtit ca se clatina ce s-o fi clatinat, socru-mio l-a insfacat pe iubi si a zbughit-o cu el pe scari, cu soacra dupa el, cu puiul tinut strans in mana...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Selene din pacate se clatina totul...La ultimul cutremur pe care l-am simtit (in aprilie anul trecut) eram ca in leagan. Nu mai spun ca, desi am repetat mental de sute de ori ce tb sa fac in caz de cutremur, am ramas ca statuia in mijlocul casei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Eu cred ca el vine, dar nu poate stii nimeni cand. Probabail cand nu se asteapta nimeni, trece valva, se face liniste si apare din senin si te poate prinde in cele mai nepregatite situatii si orice plan dinainte nu mai e valabil. Traim intr-o tara cu risc seismic crescut si nu prea avem ce face.
Eu tin minte cutremurul din 4 martie 1977 destul de bine, huruiuala de inceput, panica creeata, bezna, buluceala si apoi bazaielile de la Radio Europa Libera in incercarea de a prinde ceva vesti. Probabil de acolo mi se trage si teama de cutremur. Cei care au prins doar mici leganeli stau mai bine, nu au aceasta teama acuta, ce nu face bine deloc! E mult mai bine sa nu te panichezi si sa nu fii stresat..asta cred ca o stim cu totii..dar practica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Of, Doamne fereste de asa ceva! De unul mare, zic, ca de-alea mici e bine sa mai fie.
Si eu mi-amintesc f f bine pe cel din ´77, cum se miscau mobilele prin casa ca niste cutiute de carton, ce forta ingrozitoare, si de asemenea pe cele din ´86, ´90 si 2005 (parca) cand am retrait amintirile din ´77 pe viu.
Ce ma ingrozeste pe mine de fiecare data cand e unul dintr-asta mai mare, e huruitul ala ca de fiare, care dureaza si dureaza (chiar daca cateva zeci de secunde), dar parca sunt fara sfarsit. Ideea e ca nici nu stii cand se va sfarsi si daca rezista cladirea unde te afli.
Sunt niste momente ingrozitoare, cand te simti atit de neimportant si incapabil de a te apara pe tine sau pe cei dragi, incat imi doresc sa nu se repete curand nimic de acest fel.

Mergi la inceput

Da, imi amintesc de cutremurul din 86 si fiindca eram cu teama celui din 77, mi s-a parut terifiant. Eram si intr-o casa veche de la tara de chirpica ce scartaia din toate madularele. Tin minte ca dupa ce s-a terminat imi tremurau picioarele. Dar nu a fost asa mare, insa amprenta celui din 77 l-a facut sa para puternic in mintea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Diciu, casa de chirpica este perfecta la zgaltaiala, sa vezi blocul din betonica... eu in '86 eram la etajul 8, aveam niste pahare pe un raft, praf s-au facut jos!

Mergi la inceput

Da, asa e cu casa de chirpici, cica rezista bine si asa ne zicea si tata atunci - Stati linistiti! nu va fi nici o problema in casa asta!, dar scartaiala....
Banuiesc ca nu e placut nici intre betoane si pe sus pe undeva...brr
Sa speram sa nu fie cazul totusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Da, da, sa speram...
Eu de la etajul 8 m-am mutat intr-un bloc vechi din '52 - este drept ca la etajul I, dar in spate am ditamai turnurile...

Mergi la inceput