Conserve si muraturi pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Gogosari neopariti - ii pun asa de vreo 5 ani, si am pana in lunile calde

5 kg gogosari
1/2 kg zahar
3 linguri sare neiodata
2 linguri piper boabe
2 legaturi hrean
750 ml -1 litru otet

gogosarii taiati sferturi, spalati si uscati se pun intr-un vas mare cu o lingura sare, se amesteca si se lasa o ora, dupa o ora se adauga zaharul si se mai lasa inca o ora, dupa aceea se adauga hreanul, piperul si otetul(aici puneti in fct de preferinte, cat de acrii vreti sa fie), se lasa 24 ore, amestecand cat de des putem.
dupa cele minim 24 ore, punem gogosarii in borcane, nu presati prea tare si turnam deasupra lichidul care se formeaza din otet si zeama gogosarilor.
NEAPARAT hreanul se pune razuit/zdrobit/etc, nu intreg sau fasiute, altfel nu tin sau nu se mureaza.
se dau la rece borcanele si ...POFTA BUNA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Lulu,multumesc , precis incerc reteta ta!
Totusi cu hreanul nu m-am lamurit; cam cate bucati sa zicem mijlocii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

hrean- cam 6-8 bucati, ...nu dauneaza daca este mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Si eu pun gogosari la rece si sunt deliciosi. Dar mai am o reteta ca cea de castraveti bulgaresti. La fel de buna si aceasta (stau mai crocanti decat cei la rece).


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput