Conserve si muraturi pentru iarna
Raspunsuri - Pagina 3
silvi_2005 spune:
Scuze ca abia acum am vazut cred ca vinetele atle si-au intalnit destinul demult este ceva reteta foarte buna mama o face eu din lipsa de spatiu si borcane nu am mai facut-o cu ardei copt pus pe fasii si vinete coapte tot asa pe fasii la borcan. Se consuma ca atare ca antreu sau se pot pregatii mancarica, dca mai ai vinetele cer rereta
Laura__ spune:
Prima conserva din viata mea de pana acum este aceasta pasta de rosii..Sper ca de la anul sa fac mai multe. Pana atunci, parintii sa traiasca .
IuliaCiornei spune:
am vazut printre mesaje, zarzavt pentru ciorba. eu dau pe masina gogosari si toc verdeata. pun sare, amestec bine ingredientele si le pastrez in borcane. este un zarzavat simplu de facut si da gust foarte bun ciorbelor.
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
silvi_2005 spune:
Este excelent si eu fac asa, de la sare aroma legumelor este mai potentata si le ia la indemana mereu. Pe langa astea eu mai fac niste cuburi naturale de legume, cu radacinoase lasate la abur cat sa se inmoaie putin, apoi mixate cu sare, putin ulei de masline si verdeturi. Se fac pasta cu putina apa si se toarna in ghilajul de cuburi de gheata si se dau la congelator. Le pastrez in pungute si le pun la sosuri, super, fripturi , orice ce simt eu ca cere o textura mai fluida. La fel mai fac cuburi de verdeata care lepun direct in ciorbe si se dozeaza mai usor.
JuliaSM spune:
Iulia si Silvia,pot sa toc ardei gras cu patrunjel si cu rosii si sa le pun la borcane asa,cu sare?Aveti o masura,de ex la un kg de zarzavaturi-o lingura de sare?
Eu stiu ca,in copilarie,mama avea mereu borcane in combinatii asemanatoare si erau super in extra-sezon.Nu am acces la reteta,insa. :(
Multumesc anticipat,am legumele deja la indemana,doar reteta exacta imi lipseste.
b.nica spune:
Am vazut retete de ketchup postate pe aici.
Am o mare dorinta: piticii mei sunt mari amatori de Ketchup Hellman's si nu mai vreau sa le dau decat ketchup facut in casa:aveti o reteta, verificata, asemanatoare?
Edit.Dau la schimb o reteta grozava de aperitiv cu vinete de la soacra mea.
Serialbastre spune:
Si eu astept o reteta de ketchup.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
lulu77 spune:
Julia, eu faceam(acum nu mai fac din lipsa de spatiu ptr depozitat borcan, ma reorientez spre congelator)zarzavat ptr ciorbe astfel:
gogosar tocat(puneam gogosar ptr ca imi place mai mult, este mai dulce, mai carnos)+ patrunjel+telina frunze + rosii, amestecate cu sare mare grunjoasa neiodata.
sarea o puneam oarceum la ochi, destula oricum, si in mancare nu mai puneam sare.
azi o sa incep sa pregatesc gogosari ptr murat, eu pun gogosari murati la rece - neopariti.
am mai pus ieri 2 caserole cu boabe struguri negri, ptr prajituri.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 azi o sa incep sa pregatesc gogosari ptr murat, eu pun gogosari murati la rece - neopariti. |
Cum se pun gogosarii neopariti?