Oare sa-i spun?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Delia, eu i-as spune.
Dako imi place cum gandesti.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

El a plecat din tara la un an si ceva dupa ce s-a intamplat acel accident...in urma caruia fetita lui a ramas orfana...si mi-a spus ca a aflat de fata ca ar fi fost plasata la un orfelinat.gandul ,...vinovatia il urmarea...iar faptul ca avea la el poze cu fetita si mama copilului...la diferite varste imi confirma mie ca el era convins ca fetita era a lui.

Marius,i voi spune la telefon doamnei...si de acolo...mai departe e treaba ei ce face cu informatia asta.Poate sa-mi inchida telefonul...sau poate sa asculte pentru jumatate de minut ce am de spus.Exista oameni...pentru care o viata,un om,un copil... chiar si veniti pe lume astfel...inseamna mai mult decat "o pacoste" cu care trebuie sa imparta niste bani sau motiv de rusine.Exista oameni care pot sa vada mai mult decat ...prin prisma materiala a lucrurilor o situatie.Cum ziceai...nu e datoruia mea sa fac nimic,sa sugerez nimic...dar e de datoria mea sa spun ceea ce stiu,ce mi s-a spus...nu doar in treacat,ca fapt divers.E totusi vorba de un copil...nu doar de faptul ca ...au fost intimi cu persoane din afara mariajului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Hm ... de fapt hotararea ta era luata de mult, nu-i asa ? Voiai o confirmare si faptul ca din 22 de raspunsuri doar 2-3 au fost afirmative, nu ti-a clatinat convingerea, ba esti convinsa ca faci bine ca te bagi in viata altora desi nu ai acest un drept.
Ca si la celalt subiect al tau, desi ai vazut ca nu e bine sa intri cu bocancii in viata nimanui pe principiul personal al "binelui" si a "dreptatii" , continui sa crezi ca esti datoare sa rezolvi lucrurile.

Prietenul tau a fost un las si un om mic la suflet. A sacrificat un copil de 12 ani traumatizat de o viata violenta pt o asa-zisa liniste in familie, care de fapt inteleg ca era o iluzie si o convenienta a celor doi soti. Ce crezi ca vei repara acum din viata trista a fetei - ca sotia oricum nu are nimic de castigat, moral vorbind.
Faptul ca va afla ca nu este fiica unui criminal ci a unui las care a stat bine mersi intr-un trai comod si caldut si a oftat langa pozele ei dar nu ridicat NICI UN DEGET atunci cand propriul copil era disperat ? Chiar crezi ca il va putea ierta si vei vedea un final idilic cu sotia+fiica mergand cu flori la mormantul taticului ?

Nu vei face dcat sa ranesti si sa tulburi 2 suflete.
Imi cer scuze anticipat daca am fost prea directa, dar ai doua subiecte aproape similare ...

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Hm ... de fapt hotararea ta era luata de mult, nu-i asa ? Voiai o confirmare si faptul ca din 22 de raspunsuri doar 2-3 au fost afirmative, nu ti-a clatinat convingerea, ba esti convinsa ca faci bine ca te bagi in viata altora desi nu ai acest un drept.
Ca si la celalt subiect al tau, desi ai vazut ca nu e bine sa intri cu bocancii in viata nimanui pe principiul personal al "binelui" si a "dreptatii" , continui sa crezi ca esti datoare sa rezolvi lucrurile.

Prietenul tau a fost un las si un om mic la suflet. A sacrificat un copil de 12 ani traumatizat de o viata violenta pt o asa-zisa liniste in familie, care de fapt inteleg ca era o iluzie si o convenienta a celor doi soti. Ce crezi ca vei repara acum din viata trista a fetei - ca sotia oricum nu are nimic de castigat, moral vorbind.
Faptul ca va afla ca nu este fiica unui criminal ci a unui las care a stat bine mersi intr-un trai comod si caldut si a oftat langa pozele ei dar nu ridicat NICI UN DEGET atunci cand propriul copil era disperat ? Chiar crezi ca il va putea ierta si vei vedea un final idilic cu sotia+fiica mergand cu flori la mormantul taticului ?

Nu vei face dcat sa ranesti si sa tulburi 2 suflete.
Imi cer scuze anticipat daca am fost prea directa, dar ai doua subiecte aproape similare ...

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Goldi, sunt absolut de acord; aceleasi lucruri le-am observat si eu, imi amintesc inclusiv celalalt caz in care Delia tradase increderea celeilalte fete, parca tot de 23 ani. Deja a avut o experienta tare neplacuta cu fata respectiva si continua sa doreasca sa mai faca dezvaluiri socante si altor persoane.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu nu as spune. sub nici un aspect. spun asta din perspectiva unei persoane care stie cateva secrete ale altora.
nu, nu ma simt datoare sa atrag eu atentia nimanui legat de ceea ce stiu eu despre el/ea. ma gandesc in primul rand la mine si la ce va trebui sa indur eu dupa. nu, nu vreau sa platesc pretul amaraciunii pentru nimeni si mai ales, degeaba, adika ma aflu intr-o treaba care nu ma priveste. sunt sanse mai degraba sa creez probleme, decat sa fiu inteleasa. foarte mari sanse in acea directie. si un procent micut sa fie bine.

saftul meu, de baba trecuta ceva prin viata sa nu-ti creezi probleme daca nu ai.

editez, ca mi-am amintit ceva
ce garantii ai ca vei fi inteleasa? ZERO!! NUL!!! ce garantii ai ca nu vei fi inteleasa?? ZERO!!! NUL!!!
eu sunt cat se poate de realista, nu ma intelege gresit!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dako spune:

goldi - vindecarea unui suflet ranit se face prin iertare. cel putin asa cred eu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

asa cum stii tu, asa mai stie si altcineva, de fapt sunt aproape sigura ca nu esti singura pastratoare de secrete ale omului astuia, erijata in justitiara; zici ca pendula intre cele doua tari, de ce nu si-a cautat fiica niciodata? era dreptul lui(se pare ca nu si vointa lui, nu?; ca ce, il altoia nevasta cu papucul, daca afla....ma lasi??)

daca mie imi spune cineva un secret, secret ramane, frate!!! indiferent daca omul ala traieste sau moare, altfel este barfa... tu te crezi eliberata??? tu crezi ca te poti apuca acum,ca omul asta a murit, sa-i rezolvi "nerezolvatele" lui de-o viata?? De ce??? Un om poate muri la 24, 34 ani, 44 ani, nimeni nu-i vesnic si fiecare incearca sa-si faca ordine in viata; daca nu a vrut, nu a vrut, asta este... mi se pare absurd sa plang pe umarul cuiva, sa-i arat poze cu copilul si sa nu ma intereseze cu adevarat soarta lui...

Daca povestea nu-i inventata, sfatul meu este sa-ti vezi de treaba ta... copilul ala avea nevoie de tatal lui in viata, sa stie ca exista, asa.....Oricum,daca facea avere pentru fiica lui, avea grija sa i-o lase prin testament, nu-ti fa tu griji...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

felicia,eu nu-i iau apararea omului astuia nici macar cat negru sub unghie,vreau sa fie clar asta.El nu a cautat fata din 2000 pana in 2009 caci in tot timpul asta el a fost aici in USA.Iar de ce nu a cautat-o din decembrie pana luna trecuta cand a murit...asta chiar ca ma depaseste.

Eu nu cred in a nu face nimic.Asta zic eu ca e diferenta intre oameni si obiecte inerte,neinsufletite.Oamenii...actioneaza...nu se multumesc cu a lua doar la cunostiinta ceva.Asa ma definesc eu;incerc ,poate ca nu totdeauna si reusesc, sa schimb cat pot lucrurile in bine.Ca binele vazut de mine...nu e "binele" vazut de toti asta nu ma mira catusi de putin.Suntem diferiti,avem valori diferite.Pentru mine un adevar ramane un adevar si peste o mie de ani...deci are o valoare....iar o minciuna e doar o minciuna si nu are exact nici o valoare.Si a spune cuiva un adevar...nu mi se pare chiar o crima impotriva umanitatii,ba dimpotriva,o datorie.Pacat ca unii...aleg sa pastreze "aparentele" si "imaginea" in locul adevarului.Eu nu fac parte din aceia...asa ca da,...aleg sa nu imi pese de aparente;viata inseamna mult mai mult decat gura lumii,ce crede lumea...si aparente.Daca el si-ar fi dorit cu tot sufletul sa nu se stie,nu mi-ar fi spus,nu mi-ar fi aratat poze...si dat amanunte despre faptul ca a vazut fata de cateva ori pe an...si ca uite in poza cat i seamana.Cred sincer ca l-a caracterizat o mare lasitate...de care era constient...si de care se jena.
Goldi,daca astea 2 cazuri ti se par identice....rad in hohote desi nu e chiar nimic hazliu in niciunul dintre ele.Clar...exista pe undeva probleme de ...procesare a informatiei...si nu la mine.faptul ca fetele sunt de varsta apropiata...sau chiar aceeasi varsta...nu face ca...povestea sa fie aceeasi.Ai facut exact ca in bancul cu "ce are in comun Iraqul su Alqueda"...la care cineva raspunde tare..."pai cum nu e evident? Au in comun litera Q"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

nu ii spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Delia, nu toate lucrurile trebuie spuse in viata. sunt aspecte pe care le stim despre cineva, pe care din bun simt si respect nu le dam mai departe. pentruca nu ne fac cinste.
eu am ales sa nu spun, nu pentru a-mi pastra imaginea mea sau a altcuiva, ci pentruca am analizat si concluzionat ca nu face bine nimanui. imi pun paie singura la picioare si-mi mai dau si foc. si sunt amanunte pe care le-am aflat cu totul accidental. intr-un caz anume, chiar am constata dupa ceva vreme ca alegand sa-mi vad de nasul meu, inteleapta alegere am facut.

daca asa zisa facere de bine declanseaza neintelegeri si deschide rani (asta in cazurile fericite) atunci e mai intelept sa taci.
nespunerea adevarului cu orice pret nu te face tainuitor si mincinos. e doar o falsa impresie.

repet intrebarea, ai vre-o garantie ca vei gasi intelegere/neantelegere?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput