scoala Spectrum

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Draga mea,

Impresiile dupa prima saptamana sunt extrem de pozitive. Noi, avand termen de comparatie scoala de stat, suntem foarte multumiti.
Programul mi se pare putin cam incarcat, dar tinand cont ca si la Stat cam tot atat statea la scoala, de cele mai multe ori degeaba, e OK. Avem 5 ore de engleza pe saptamana, 4 ore de studiu, 1 ora de consiliere (asta inca nu stiu exact ce este dar sper sa aflu azi la sedinta) si 3 ore de turca care sunt optionale dar fiul meu nici nu concepe sa le rateze (ca mai toti din clasa
Matei este indragostit de doamna care este tanara, apropiata de ei si foarte blanda.
Taxele sunt dupa cum urmeaza: taxa scolara: 2350eur (la care se aplica 5% reducere daca se plateste intr-o singura transa iar reducerea creste in anii urmatori pentru fidelitate), masa 690eur care se poate plati in 2 transe semestriale, eu am platit 175 eur pe uniforma (2 bluze cu maneca scurta, 2 cu maneca lunga, trening si vesta - pretul variaza in f de ce cumperi).
De transport nu stiu pentru ca am ales sa il duc si sa il aduc eu (nu stam prea departe). In plus exista si varianta de compromis care imi convine de minune cu un bus gratuit care ii aduce pana la scoala din Dristor (vis a vis de Mc Donalds). Despre carti, de asemenea nu stiu inca ce sa-ti zic pentru ca inca nu s-a stabilit pretul final.
Pentru rechizite am primit o lista la inceput de an si fiecare si le cumpara de unde crede de cuvinta. Optionalele nu se platesc decat daca sunt facute in afara scolii sau cu profesori din afara scolii (de ex clubul de tenis)
Mai sunt mici chestiuni organizatorice pe care ar cam trebui sa si le puna la punct dar nu sunt grave si trag nadejde ca sunt cauzate doar de brambureala inceputului de an si se vor regla pe parcurs.

Pe mine personal, dar si pe Matei ne incanta diversitatea din clasa: are colegi in marea majoritate proveniti din familii mixte (turci, arabi, israelieni) dar si romani 100%. Il distreaza sa le retina numele, l-au primit f bine si s-au imprietenit. Sambata deja am fost la o petrecere :))

Revin cu detalii dupa sedinta de azi :)

Pup!

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Caramel si psichoMOM puteti sa reveniti cu noi impresii dupa prima saptamana de scoala.
Imi puteti spune cat va costa exact scoala cu tot cu masa , materiale , uniforma, optionale, transport, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Pentru danaionela si pentru cei care mai sunt interesati de scoala Spectrum:
- preturile sunt cele precizate de psychoMom, noi platim 2200 euro pt ca ne-am inscris pana la 30.04; masa nu este obligatorie, copiii pot manca si pachetel de acasa; pe uniforma am dat 150 euro(3 tricouri maneca lunga, 1 tricou maneca surta, 1 trening, 1 tricou sport)
- azi am avut sedinta si ne-au fost prezentati toti profesorii(muzica, engleza, religie, ed. fizica, informatica,consiliere, desen, etc);
- imi place mult de doamna noastra, e tanara, blanda si exact cum mi-as fi dorit sa fie;
- au fost ceva inadvertente cu transportul, dar sper sa le reglam pe parcurs.
Va tin la curent, cu ce va fi in continuare.

Mergi la inceput

Cum va spunea Caramel, azi am avut sedinta! A durat mult, mai bine de 2 ore, dar niciun minut nu mi s-a parut irosit. Au venit pe rand toti profesorii (2 doamne de engleza, muzica, sport, info, pictura) si ne-au explicat ce urmeaza sa faca in anul acesta, raspunzand cu rabdare la toate intrebarile noastre.
Engleza m-a cam speriat putin, dat fiind faptul ca Matei este ceva mai in urma decat clasa, dar spre surprinderea mea, doamna principala de engleza m-a linistit, spunandu-mi lucruri frumoase si surprinzatoare despre el. Adica parerea ei este ca stie multe...

Constat cu parere de rau ca scoala romaneasca de stat ramane in urma rau, rau... si nu ma refer doar la nivelul de cunostinte pe care un elev reuseste sa il asimileze intr-un an de studiu (desi si aici sunt muuuuulte de discutat), ci mai ales la preocuparea de a forma copiii, de a-i incuraja sa-si dezvolte personalitatea... Am gasit aici o cu totul alta abordare... interes pentru copil si pentru parinte... comunicare! Este o diferenta uriasa de abordare fata de vechea scoala.

Caramel, daca vrei sa ne vedem intr-o dimineata de ex, da-mi de veste pe PM. Mi-ar face placere. Ce clasa sunteti voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Va multumesc mult pentru raspuns. O sa merg si eu sa vad scoala, sunt foarte decisa sa le dau pe printese aici. SIngura problema ar fi distanta, dar o sa vad cum o sa rezolvam si aceasta problema.
Sper sa ajung la inceputul lui octombrie la scoala, sa vad despre ce este vorba..
Va astept in continuare cu impresii. Va multumesc mult de tot.

Mergi la inceput

psychomom,fata mea vine la scoala cu bus-ul, deci eu nu merg prea des pe acolo, doar cand suntem chemati(s-a stabilit cu dna invatatoare ca la 2 saptamani sa venim sa discutam despre copii)
danaionela, in masura in care mai apar noutati, venim si povestim pe aici. Eu am cautat mult informatii despre aceasta scoala si nu prea am gasit, asa ca as vrea sa ajut macar pe cei care acum se pregatesc sa devina scolari.

Mergi la inceput

Caramel, pot sa indraznesc sa te intreb cat platesti pentru bus si cam care este distanta? Ce zona?
Eu stau aproape si imi convenea de minune bus-ul care il lasa pe Matei la scoala din Dristor. Conducerea a decis, insa ca va percepe o taxa de 150eur/an pt el, desi anul trecut era gratuit. Acum sunt in dubiu, avand 2 variante: ori ma duc si il iau in fiecare zi ceea ce este avantajos pentru ca am casitga niste timp, fie mai pun niste bani si le cer sa mi-l aduca pana acasa ceea ce ar fi destul de comod.... Hmmm...
150eu nu le dau pt cel de Dristor oricum... mai bine ii mai cumpar niste tricouri de uniforma...

Danaionela, sigur ca te tinem la curent...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beckypuf spune:

Buna tuturor,

Sunt de asemenea interesata de sc. Spectrum, am si fost sa discut si sa obtin mai multe detalii...ce sa zic pare bine raport calitate pret, vreau sa-mi inscriu baietelul aici in sept 2012, dar singura problema se pare ca este spatiul, care este insuficient. Din cate mi-a spus secretara vor sa se mute, au vrut si anul asta numai ca nu au gasit un spatiu mai mare in zona, dar cica pentru anul viitor vor clar sa se mute si sa si pastreze zona.
Am intrebat daca au in calcul sa revina in Dristor cu clasele 1-4,iar raspunsul secretarei a fost da, daca nu vor avea alta varianta mai buna.
Referitor la transport, mi-au dat numarul firmei care le asigura transportul si am sunat, iar pentru dus-intors Unirii-scoala, mi-au spus tariful de 950 eur/an.Daca mai stie cineva ceva despre aceasta viitoare mutare a scolii, va rog sa ne impartasiti si noua.

Mergi la inceput

Intr-adevar aprox. 1000 euro pe an platim si noi(zona1).
Daca se vor muta la Dristor(Doamne ajuta !)nu mai am nevoie de transport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu numai ca nu se vor muta inapoi in Dristor ci si gimnaziul va pleca de-acolo! In Dristor va ramane doar liceul.

Scoala I-VIII (sau 0 - IX dupa noua lege) si gradinita se vor reuni intr-o locatie noua, un campus pe care Lumina si-l doreste construit undeva in estul Bucurestiului. Campusul s-ar vrea in materie de infrastructura, dotari, materiale, la cele mai inalte standarde (asa cum arata campusurile lor universitar si liceal-engleza, cei care le-au vazut pot certifica asta).

Acum, stiti si voi ca e ceva drum de la vis la realitate, dar tocmai existenta celor doua campusuri mentionate va dau sperante ca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Banuiesc ca daca vor sa-si fac un campus acesta o sa dureze. Nu cred ca va fi gata intr-un an. Off sper sa nu se mute mai departe de unde sunt, ca si asa este foarte , foarte departe de noi. In Dristor si pe noi ne-ar avantaja putin, este mai aproape. Dar si ideea ca astazi intr-un loc si maine in altul mi se pare aiurea. Sper ca pana cand incepem noi scoala ( adica anul viitor) sa se stabileasca undeva si sa nu fie foarte departe fata de zona actuala
Deci pentru zona 1 este 950 de euro, dar pentru zona 2 cat o fi?
Am inteles ca masa nu este obligatorie sa fie de la ei( cu toate ca mie mi-ar convini ca poate asa reusesc si ele sa mai manince ceva, ca acasa nu vor nimica )ce se intimpla cu cei mici? Sta cineva cu ei, sau merg si ei in sala de mese cu ceilalti? Imi cer scuze ca pun atatea intrebari dar pur si simplu vreau sa stiu la ce ma bag. La noi cele 2 fetite sunt total diferite si in general cand vrea una ceva cealalta vrea altceva. ( De exemplu una mai maninca mancare si la gradi, dar celalta nici nu vrea sa se atinga.) Acolo sta educatoarele dupa ele, dar aici banuiesc ca nu are nimeni timp sa le bage in gura, si parca nu as tine copul nemincat pina la 16.
cate probleme sunt si cu scolile astea. Ce bine era daca mai ramaneau inca un an la gradi, sau poate se vor schimba asa de mult intr-un an incat sa nu-mi mai fac griji si din cauza asta; cu toate ca eu nu cred.

Mergi la inceput