scoala Spectrum
Raspunsuri - Pagina 13
psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad Dragi mamici, am vizitat scoala Spectrum (recomandata de o mamica) ca sa-l inscriu pe Vlad in clasa I din sept, dar a fost o maaaaare dezamagire. Clase aglomerate, inghesuite, mici, fara aer,In WC o mizerie de nedescris, zero grade inauntru, geamurile lasate larg deschise pe gerul asta, copilul transpirat din clasa face sigur pneumonie daca se duce acolo!! Nu va suparati, dar pentru cat costa (si nu e numai 2350 euro/an, se adauga carti, uniforme, etc) si ajunge la 3900/an!! asta nu e scoala privata, e o copie palida a unei scoli private. as dori numai sa vizitati alte scoli private ca sa vedeti diferenta, iar taxa nu e cu mult mai mare!! Am vizitat multe luna asta in cautari..Nu stiu daca se face scoala sau nu la Spectrum (pareri impartite), dar mie mi-a fost suficient ce-am vazut ca si conditii de baza. Pacat! |
Imi pare rau ca asta a fost impresia ta... Din pacate cei mici nu prea au notiuni de igiena dobandite in cei 7 ani de acasa si mizerie la baie se cam face... Insa, eu am fost cu Matei intr-o urgenta saptamana trecuta chiar la sfarsitul programului si era curat...
Chestia cu clasele mici este discutabila. Stiu ca mamele in general sunt obisnuite cu clasele acelea uriase de la scolile de stat. Aici, da, sunt mici (ar fi mers macar cu 50% sa fie mai mare o sala de clasa) dar avantajul este ca intre copii si cadrul didactic se creeaza o relatie foarte apropiata, foarte familiara... Doamna noastra de multe ori sta chiar cu ei in bancute si lor asta le place.
In privinta taxei< nu a spus nimeni ce este doar 2350 eur pe an... Daca citeai mai sus, ai fi vazut cat sunt costurile totale. Noi platim in jur de 3000 (fara transport si after school). La anul probabil ca nu vom mai avea nevoie de atatea uniforme si vom mai salva ceva din buget. In afara de asta se acorda tot felul de discounturi: pt plata integrala, pentru continuitate, etc
mamavlad spune:
Fara suparare, raman la parerea mea. Spectrum mi se pare un compromis pt a scapa de o scoala de stat, nu o alegere f fericita.... Oricum, succes in continuare!
Cred ca voi alege Pro ingenio, acolo conditiile sunt de exceptie, despre cadrele didactice ramane de vazut! Mai sap...
psichoMom spune:
Ok, inteleg ca nu ti-a placut si iti respect alegerea... Dar de aici pana a spune ca este un compromis pentru a scapa de scoala de stat si o alegere nu foarte fericita... Hm...
Iarta-ma dar cunosti mult prea putine despre subiect ca sa faci afirmatii atat de dure.
Succes!
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad Fara suparare, raman la parerea mea. Spectrum mi se pare un compromis pt a scapa de o scoala de stat, nu o alegere f fericita.... Oricum, succes in continuare! Cred ca voi alege Pro ingenio, acolo conditiile sunt de exceptie, despre cadrele didactice ramane de vazut! Mai sap... |
Ronan_04 spune:
Buna. As vrea sa imi inscriu si eu copilul la Scoala Spectrum incepand din toamna viitoare insa nu am luat inca decizia finala. Am vazut tot felul de pareri postate pe site si ca sa fiu sincera ma ingrijoreaza unele dintre ele.
- In timpul programului am inteles ca acolo isi fac si o parte din teme, restul urmand sa le facem acasa. Daca ajungem acasa dupa ora 16 tinand cont ca programul se terimna la 15, copilul ar putea fi obosit si ar fi cam tarziu pentru teme. Voi cum va descurcati?
-Am vazut ca au o lista cu optionale (cred ca se numesc extra-curriculare). M-ar interesa pictura, arta, origami. Aveti copiii la vreunul din aceste cursuri? Copilul nostru face pictura de cativa ani si as vrea sa continuam cu asta. Banuiesc ca se platesc separat.
-Este si putin mofturos la mancare si nu stiu cum o sa ne descurcam din punctul asta de vedere, mai ales ca programul este pana la ora 15 si nu as vrea sa stea nemancat pana la acea ora. Am citit cum ca mancarea ar fi gen fast food sau mancare turceasca. Voi ce stiti legat de asta?
Va multumesc si va doresc succes tuturor.
loryi1974 spune:
Eu pot sa compar rezultatele de la Spectrum cu cele ale fiicei mele la clasa a treia. Nici nu pot fi comparate, fiica-mea e departe desi e in sistemul de stat.Si sunt multi ca ea. La primara este o scoala slaba.
Pe de alta parte, la gimnaziu situatia se schimba radical pentru ca in cadrul ICH vin copii foarte buni din alte parti si se creeaza grupe de performanta care rad aproape totul. Dar, pentru asa ceva, trebuie sa ai un copil rezistent si foarte bun.
alina1972 spune:
Buna!
Draga "ronan o4" ca peste tot in lume, exista pareri impartite si despre scoala noastra... Spre exemplu eu nu mananc lactate si deci tot ce e cu branza "pute", dar tie poate ca branza ti se pare o delicasa... Asa si cu scoala Spectrum.
Eu fac parte din categoria celor multumiti, desi este departe de mine afirmatia ca totul este perfect.... Am mai spus, balanta se inclina in partea buna.
Acum sa-ti raspund punctual:
- copii au ore pana la 15 (vinerea 14), iar daca optezi pt after schol pana la 17. temele nu le fac pana la 15, ci doar aprofundeaza materia. daca optezi pentru varianta cu after, acolo isi va face temele. noi am "experimentat" ambele variante. la scoala la after, temele le facea in 30 minute, acasa le face in 2 ore (caci intervin diversi factori perturbanti) . Parerea mea este ca e bine sa faca si acasa, ca nu trebuie sa ramana cu ideea ca a iesit de pe poarta scolii si gata cu invatatul...
- optionalele sunt de doua tipuri: cele "incluse" si cele "extra". in fiecare semestru primesti o insiruire de optionale din care iti alegi. unul este gratuit, il au in timpul orelor, dar poti sa-ti alegi si extra (contra cost) dar vor fi dupa oprele de curs. in ceea ce priveste pictura au vre-o doua de genul asta plus tehnica "ebru" (la asta mergem si noi).
-cu masa e o "problemuta". daca ai copil mofturos...mai bine nu. nu este fast food, ci mancare turceasca, care nu place oricui.noi am incercat, nu ne-a placut, asa ca acum avem pachetel (intr-o cutiuta ii pun masa de pranz: ori gratarel, ori o placinta, ori cascaval, etc si ceva dulce!!!).
Daca mai ai nelamuriri sunt aici... Decizia este doar a ta. Nu incerc sa te conving ca aceasta este cea mai buna optiune, ci doar ca nu este bine sa "arunci cu pietre" inainte sa cunosti foarte bine situatia... Succes!!!
mamavlad spune:
Lory, cica si gimnaziul e slab ,am citit pe alte forumuri si mi-a zis o mamica care are acolo copilul intr-a6-a. Racolarea de olimpici se face de la liceu, nu din gimnaziu.
psichoMom spune:
Dragele mele,
La orice scoala ar merge copilul vostru, niciodata performanta nu va fi data exclusiv de aceasta... Conteaza si edicatia de acasa, si munca acasa, si temele pe care le face acasa si aluatul din care este facut copilul.
Da: avem in clasa copii buni care muncesc enorm si care au tot suportul parintilor in sensul asta si copii slabi, cu parinti care considera ca daca au venit la scoala privata, aceasta tr sa le transforme copiii in genii fara ca ei sa miste un deget in ajutoarul lor... si copiii astia zi dupa zi, luna dupa luna an dupa an devin din ce in ce mai slabi. E normal! Nu isi fac temele (pt ca nu inteleg de ce doamnele mai dau si teme dc ei platesc), nu citesc, de multe ori nu au nici caiete in gheozdan...
Si dupa 2-3 ani de chin la Spectrum (sau la alta scoala privata) decid sa-i mute la Stat ca scoala privata nu a fost in stare sa faca nimic din ei. Si, surpriza: la Stat sunt lafel de praf! Numa'ca de data asta au un tap ispasitor: scoala privata a fost foarte slaba! Ei dealtfel sunt complet nevinovati ca in toti anii aceia habar nu au avut ce studiaza un copil de calsa x...
Deci, haideti sa nu generalizam! Scoala Spectrum nu este slaba! Nu este nici perfecta! dar este un mediu in care un copil poate avea beneficii pe care la Stat nu le poate avea! Totul este ca parintii sa vada interesul copilului lor si sa nu il abandoneze acolo, spalandu-se pe maini de raspunderea ce le revine in educatia lui.
Faza de-astea cu "am auzit eu ca este o scoala slaba" de la de-astia le-ati auzit...
loryi1974 spune:
Actuala clasa a treia,acolo unde eu pot face comparatii, este slaba, chiar foarte slaba.
Dar, de la gimnaziu incolo, treaba se schimba din cauza ca vin copii foarte buni racolati din alte parti si se fac grupele de performanta.
psichoMom spune:
Ok, Lory, este clar ca tu stii mult mai bine decat noi, cele care avem copiii acolo cum sta treaba! Nu o sa ma cotrazic cu tine in primul rand pentru ca nu m-a platit Lumina sa le fac reclama pe forumuri.
Copilul meu este fericit acolo! S-a schimbat enorm de cand l-am adus din minunatul si performantul sistem de Stat! Vine si pleaca fericit de la Scoala desi munceste de 3 ori mai mult, a invata intr-un semestru engleza cat nu speram, are mai multe incredere in el si are profesori buni.
Insa, repet: muceste!