ne intoarcem in Romania sau nu?(4)
Raspunsuri - Pagina 28
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
In afara subiectului sau poate ca nu... dar as vrea sa va spun ce simt acum.
Ma uit, cu lacrimi in ochi, la un documentar cutremurator despre Afganistan. Este unul despre conditiile de sanatate ale oamenilor de acolo si despre eforturile unei miini de oameni ca sa le ofere minimul de conditii medicale posibile.
Si asa mor pe capete, din diverse motive, dar macar sa se faca ceva ca sa le aline suferintele acelor oameni, pe care soarta cruda, o parte de ea facuta tot de mina de om, i-a obligat sa traiasca in acea tara, si ea un petic de pamint de pe acest pamint, ca oricare altul, si ei oameni ca oricare dintre noi...
Documentarul este in franceza si este vorba despre medicii de origine afgana, studiind prin alte parti, se intorc in tara lor, in acele conditii mai mult decit vitrege ca sa faca ceva concret pentru poporul si tara lor, in afara faptului de a da din taste sau din gura. Acum vorbesc despre felul in care isi alina suferinta inumana, si fizica si psihica, oamenii de acolo: cu opium! Devin treptat toti - copii, femei, barbati - toxicomani si dependenti de aceasta substanta, care, pe de alta parte, le ofera puterea de a rezista si de a nu-si pune capat zilelor.
In momentul de fata, subiectul acesta si lucrurile urite care s-au scris aici, imi pare lipsit de consistenta. Romania nu e Afganul, e o tara cu probleme mari, dar in care oamenii isi pot face o viata mai buna sau mai rea... Daca ati fi medic afgan, v-ati intoarce in tara voastra ca sa ajutati oamenii care traiesc in aceste conditii acolo!?!
Putem spune ca fiecare stam acolo unde ne simtim mai bine sau nu avem incotro si o putem spune frumos, dar eu mi-l plec in fata acelor oameni care fac cu adevarat ceva pentru semenii lui. Si admit, poate pentru prima data ca altruismul meu este limitat si se rezuma la a dori sa nu fac rau, dar de facut cu adevarat bine, in afara de familia mea, nu ma simt in stare.
Sint foarte impresionata, este unul din cele mai socante documentare pe care le-am vazut pina acum.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Grace spune:
Citat: | ||||||||||||
citat din mesajul lui denizel
E din ce in ce mai rau :))). Una... doooo... treeeei... patruuuuu.... si ciiiinci!!!!!! ![]() Placinta cu 5 (cinci) concluzii. Toate stupefiant de pretioase si pline de suficientza ![]() Si cand te gandesti cat de simplu ierea: unde ziceau prietenii ca e mai greu de trait (deci provocari muuult mai mari) si nu se face sa te chinui cu ele, cu provocarile, o viata intreaga? Unde ziceau prietenii ca e mai greu sa te realizezi si sa fii capabil sa-ti intretii decent familia? De unde ziceau prietenii ca au plecat fiindca solicitarile erau prea mari? Unde ziceau prietenii ca sunt injurati cand trec pe verde si batuti cu bata la fiecare interesectie? :))))) Aud? ![]() dadoamne sa-i treaca odata lui grace plictiseala ![]() |
Denizel, nu inteleg nimik din ceea ce ai scris si m-am mai si straduit, de ieri citesc si tot nu ma prind ce vrei sa spui, ca intre ceea ce spui tu si ceea ce am spus eu, nu exista parol absolut nici o legatura. Si apropo, nu te-ai plictisit sa joci rolul asta? Stii tu care... (nu ma face sa te dau de gol
![](icon_smile_big.gif)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Grace Si apropo, nu te-ai plictisit sa joci rolul asta? Stii tu care... (nu ma face sa te dau de gol ![]() |
Plus ca asta imi trezeste amintiri, imi aduce aminte de pubertate... |
Inteleg perfect de ce
![](icon_smile_big.gif)
Eu m-am cam plictisit |
O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...
Grace, eu nu m-am plictisit.
Doar ca nu te recunosc. E incredibila evolutia ta. Sper ca esti bine, ca nu ai probleme. Foarte sincer! :)
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
Grace spune:
citat din mesajul lui denizel Grace, eu nu m-am plictisit. Doar ca nu te recunosc. E incredibila evolutia ta. Sper ca esti bine, ca nu ai probleme. Foarte sincer! :) |
Haha, o spui de parca m-ai fi cunoscut vreodata cu adevarat, asa cum lasi sa se inteleaga...
![](alcool.gif)
denizel spune:
citat din mesajul lui Grace Haha, o spui de parca m-ai fi cunoscut vreodata cu adevarat, asa cum lasi sa se inteleaga... ![]() O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
Sigur ca nu te-am cunoscut vreodata cu adevarat.
Iti citeam cu drag mesajele. Atat.
Si, asa cum se intampla de obicei (un prost obicei), te creionasem cumva (sa nu spui acuma ca ti-am facut portret cu ochi, nas si gura si ca sa las teatrul, ca eu nu ma pricep la desen
![](alcool.gif)
Ceea ce aveam creionat nu se potriveste deloc-deloc cu ceea ce e acum.
![](icon_smile.gif)
Grace spune:
citat din mesajul lui denizel Sigur ca nu te-am cunoscut vreodata cu adevarat. Iti citeam cu drag mesajele. Atat. Si, asa cum se intampla de obicei (un prost obicei), te creionasem cumva (sa nu spui acuma ca ti-am facut portret cu ochi, nas si gura si ca sa las teatrul, ca eu nu ma pricep la desen ![]() Ceea ce aveam creionat nu se potriveste deloc-deloc cu ceea ce e acum. |
Deci, ca sa rezum, ma citeai (la trecut) cu drag, acum n-o mai faci... (ceea ce facem noi acum e istoria din viitor...
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_cool.gif)
![](disputa.gif)
![](icon_smile_big.gif)
denizel spune:
citat din mesajul lui Grace Deci, ca sa rezum, ma citeai (la trecut) cu drag, acum n-o mai faci... (ceea ce facem noi acum e istoria din viitor... ![]() ![]() ![]() ![]() O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile.gif)
Grace spune:
citat din mesajul lui denizel![]() |
Vitriolul face intodeauna ravagii Denizel, sa distrugi este lucrul cel mai usor din lume, insa sa reusesti sa obtii un zimbet, o privire calda sau un comportament prietenos... eh, asta necesita un oarescare efort. Suna ciudat, dar nu-i asa ca ceea ce este mai simplu si mai la indemana, nu se intampla de obicei?
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Grace
Vitriolul face intodeauna ravagii Denizel, sa distrugi este lucrul cel mai usor din lume, insa sa reusesti sa obtii un zimbet, o privire calda sau un comportament prietenos... eh, asta necesita un oarescare efort. Suna ciudat, dar nu-i asa ca ceea ce este mai simplu si mai la indemana, nu se intampla de obicei? O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
![](fumeaza.gif)
pai, din cate zici, e simplu sa vitriolesti.
Tot din cate zici, ceea ce e simplu si la indemana (vitrioleala adica) nu se intampla de obicei.
aaa, stai ca am inteles. Vorbim despre Germania :)).
![](icon_smile.gif)
Grace spune:
citat din mesajul lui denizel![]() pai, din cate zici, e simplu sa vitriolesti. Tot din cate zici, ceea ce e simplu si la indemana (vitrioleala adica) nu se intampla de obicei. aaa, stai ca am inteles. Vorbim despre Germania :)). |
Esti incredibila....
![](bang.gif)