ne intoarcem in Romania sau nu?(4)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Ieri am bagat benzina cu 98.9 centi litrul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Dar uite, ca desi e mult mai bine in SUA, inteleg ca Virgi considera ca e mai bine la alta mama adoptiva! Acum hai sa ne indreptam furia si durerea asupra ei, caci cum poate ea considera ea ca acolo e mai bine decit in America si daca nu e bine, de ce a ales alta tara si nu s-a intors in Romania!?! Glumesc!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Cum tocmai eram in conversatie directa cu Virgi, cred ca mesajul asta imi este adresat.
Durere n-am, nici furie. Consider ca erau multe exagerari in mesajul lui Virgi si am vrut sa arat ce inseamna $15 pe benzina.
In rest interpretati cum vreti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu, Ramona, nu-ti era adresat, nu m-am gindit nici o secunda la tine. Am scris in mesajul meu despre anumite dureri si furii, la alea m-am gindit. Era doar un exemplu, ca uite, ei nu-i place in America, cu exagerari sau nu, da' i-ar fi placut daca ar fi venit direct din Romania... asa ca se intoarce undeva intre Romania si America, dar nu in Romania, ci acolo unde i-a fost viata mai usoara... Si apoi am scris ca era o gluma, un exemplu ca sa vedem cu totii ca ne contram cam degeaba.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Nelia - am ales sa ne intoarcem de unde am venit, pentru o viata mai usora fata de America. Pana incepe copilul scoala ne mai putem plimba. Nu am exlus Romania definitiv din viata noastra, avem in calcul o reintoarcere acasa in cativa ani, sa zic maxim 2-3 ani. Am batut lumea-n lung si-n lat, si stiu ca pentru copil este mai bine in romania.
America e nice, mult peste romania as spune, ai tot ce vrei aici, totul este sa ti le si permiti. Stilul nostru de viata cu care am fost obisnuiti nu s-a potrivit cu viata de aici. Statul in masina cu orele..ne-a dat viata peste cap.
N-am avut probleme cu oamenii, cu mancarea...astea sunt la fel peste tot in lume. Ne-am facut prieteni aici, insa suntem foarte obositi...mai ales sotul si copilul....eu n-am apucat sa ma anagajez aici, desi am venit cu viza de munca..si as fi putut s-o fac...insa ar fi trebuit sa-mi las copilul in gradi prea multe ore pe zi...o alegere personala.

Am pus totul pe hartie...si n-au iesit prea multe cu plus....desi n-am suferit aici nicio trauma, din contra...am venit cu toate aranjate. Nu ne-a lipsit nimic....insa n-a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ma bucur pentru voi si va felicit ca ati fost sinceri si ati ales ce vi se potriveste mai bine. Daca iti permiti, si Romania este o tara ca oricare altele, in care iti poti face o viata mai buna. Ce te invidiez ca te plimbi atit de mult! Mi-ar placea si mie sa o fac...

Uite, daca ai timp si chef, pe mine m-ar interesa mult de ce viata usoara unde va intoarceti, este un loc despre ca nu stiu nimic, dar absolut nimic. Promit ca nu compar cu ce e in Canada... m-ar interesa sa aflu doar din curiozitate si la nivel de informatie, si nici macar una oficiala, dimpotriva...

Exista oare o parte a DC-ului unde putem sa descriem locurile unde traim, cu bune si rele? Cred ca ar fi mai folositoare decit subiecte de genul celui de fata. Ar putea fi un topic cu doua sectiuni: una ca un jurnal de calatorie a celor care vad lumea ca turisti si una in care s-ar putea descrie locul din punctul de vedere al unui om care traieste, definitiv sau provizoriu, acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

Nu inteleg nici de ce Iulianm apara atit de mult SUA si viata de acolo ca sa-i demonstreze lui gmmm ca ceea ce simte ea nu e valabil... ce rost ar avea?

Cum nu intelesesi, Nelia? Din datorie cetateneasca !

La modul serios vorbind acuma, n-ai inteles, nu apar US si viata de aici. Incerc sa comunic ca oamenii pot fi fericiti si prin alte parti, ca pot socializa foarte bine si frumos, ca-si pot face prieteni, propriile traditii (luind ce-i mai bun din cele doua "lumi"), ca de esti preocupat de partea spirituala, se poate si asta. Tine de om, de individ. De cite ori, cind am scris, am enumerat si m-am referit la continentul nord american (Canada included), Europa, Australia, NZ? Asta legat de anumite valori. In princiu, omul isi poate gasi fericirea oriunde, in fct de propriile principii, valori si necesitati. Asta include inima Africii ori un munte din Tibet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Citat:

Ma bucur pentru voi si va felicit ca ati fost sinceri si ati ales ce vi se potriveste mai bine. Daca iti permiti, si Romania este o tara ca oricare altele, in care iti poti face o viata mai buna. Ce te invidiez ca te plimbi atit de mult! Mi-ar placea si mie sa o fac...

Uite, daca ai timp si chef, pe mine m-ar interesa mult de ce viata usoara unde va intoarceti, este un loc despre ca nu stiu nimic, dar absolut nimic. Promit ca nu compar cu ce e in Canada... m-ar interesa sa aflu doar din curiozitate si la nivel de informatie, si nici macar una oficiala, dimpotriva...

Exista oare o parte a DC-ului unde putem sa descriem locurile unde traim, cu bune si rele? Cred ca ar fi mai folositoare decit subiecte de genul celui de fata. Ar putea fi un topic cu doua sectiuni: una ca un jurnal de calatorie a celor care vad lumea ca turisti si una in care s-ar putea descrie locul din punctul de vedere al unui om care traieste, definitiv sau provizoriu, acolo!

Am disparut sa aduc copilul de la gradi, am mai condus 8 mile.

Sigur ca pot sa-ti spun, ne intoarcem in Korea de Sud. Dar iarasi sa nu mai nasc alte discutii, noi am avut si sper sa avem o viata la fel de linistita si usoara ca in ultimii 6 ani. Cand spun "noi", ma refer la toti strainii de acolo, pe care nu-i intelegeam cand spuneau ca-i raiul pe pamant fata de america si multe alte tari. Acum ii inteleg perfect..zi de zi capatam experienta.
Problema in korea ar fi ca-ti trebuie un contract de munca inainte sa ajungi acolo...se poate si fara, dar este mult mai greu, trebuie sa ai noroc..si stii cum e, nu te poti baza pe asta. Domeniul de munca pentru straini este oarecum limitat, cateva ramuri, nu poti sa spui ca poti profesa ca medic, sau ca profesor daca nu esti nativ, sau sa lucrezi in stiu eu ce alte domenii unde iti trebuie limba.

Pentru noi, korea este tara unde s-a nascut si crescut copilul, este tara unde am avut venituri sa vedem toata lumea si nu ne-a lipsit nimic, este tara unde am fost tratati de la excelent in sus, in spital, in scoala etc.
In US..am dat de greu, recunoastem asta, taxe mari, foarte scump, timp piedut in trafic. Dar, iarasi vorbesc din punctul nostru de vedere, ce-am avut..si ce avem acum.

In korea, copilul mergea la scoala internationala, aici suntem pe lista de asteptare de cand am venit....si uite, plecam in curand si nicio veste..ca ne-ar putea primi si pe noi. Probabil, (nu stiu cat de adevarat este), incerc si eu sa gasesc o explicatie, zona unde stam este really high pentru Houston, ( oameni cu foarte multi bani), scolile internationale sunt putine...si trag concluzia...ca toti vor acolo....repet nu stiu daca este foarte adevarata teoria asta, dar alta explicatie nu am. Drept urmare..a mers la o gradinita normala, cu plata si asta, pe care nu o pot compara cu ce a avut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cind mergi ca si expat intr-o tara "x" oamenii aia se cam dau peste cap sa-ti faca pe plac.
In US expatii nu cred ca au asemena avantaje, ca se gaseste oricind cineva sa-i inlocuiasca.
Enjoy rasfatul, cred si eu ca v-a picat mai greu pe meleagurile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu numai cu Nelia vorbesc, fiindca mi-i drag cum aseaza poostarea in pagina .

Nelia, iti jur ca n-am absolut nimic cu cei din diaspora, nu-mi pot da seama cum de ai inteles asa ceva. Te pomenesti ca ai citit-o pe Grace. Sa nu mai faci .

Mai, pe mine nu ma deranjeaza sa spuna cineva, oricine, ca multe sunt naspa in Romania.
Ce, eu nu stiu ca sunt multe naspa?
Stiu foarte bine.

Ma deranjeaza doar:

1. exagerarile de tip "toate mi se-ntmapla numai mie" .

2. faptul ca nu are voie cineva de aici sa spuna ca e fericit (unii au capacitatea de a-si gasi fericirea si daca nu merg toate struna in jur, asta e, sunt defecti :)), ca apare imediat un personaj din diaspora (de obieci aceleasi personaje) care sa-ti nege dreptul la fericire, care sa se mire cum de poti fi fericit in conditiile existente (si exagerate grosolan de ei ) si care sa spuna nelipsitul "nici in vacanta nu as veni", "ce bine de mine ca am scapat de-acolo" .

3. faptul ca, daca indrazneste cineva din diaspora sa spuna ca nu-i convine in afara Ro, aceleasi perosnaje incep sa-si dea coate ranjind, sa faca misto de persoana respectiva etc.

4. faptul ca - in opinia acelorasi persoanje - nu exista nici un neajuns in tarile de adoptie si orice ar zice nemultumitii de acolosa, ei adopta "The Xio atiutude" (pe care, de altfel, o pocnesc pe unde o prind...).
(Xio, sa nu te superi, stii ca imi esti draga )

Cam asta.
Am scris mult, postarea mea nu va fi citita integral, dar va fi aspru criticata .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

in statul unde locuiesc eu, e 3 dolari si un pic benzina!!!
ca sa vezi cata diferenta!

Mergi la inceput