Testul bunatatii fiecaruia dintre noi

Testul bunatatii fiecaruia dintre noi | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

Tu cum vei iesi la acest test?

Fa-ti testul bunatatii:
http://www.wdjd.ro/testdebunatate.html

Succes!

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Michelle
Foarte frumos site-ul!

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Matei 19:17

Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decat numai Unul Dumnezeu.

Eu nu ma incumet sa fac testul, stiu din start raspunsul.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si eu stiu raspunsul dar imi place sa-l fac cateodata doar ca sa-mi reamintesc cine sunt si sa apreciez mai mult Darul lui Dumnezeu.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Dar sunt multe persoane printre noi care nu vad sau nu stiu acest Adevar si chiar se cred buni.
Daca oamenii nu realizeaza ca au pacate, nu au nici o motivatie pentru a-si dori inimile schimbate si a primi pe Domnul Isus in viata lor.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Dar sunt multe persoane printre noi care nu vad sau nu stiu acest Adevar si chiar se cred buni.
Daca oamenii nu realizeaza ca au pacate, nu au nici o motivatie pentru a-si dori inimile schimbate si a primi pe Domnul Isus in viata lor.

michelle

Perfect adevarat- sunt intru totul de acord cu tine. Din nefericire un test nu ii va face sa puna la indoiala ''bunatatea'' lor ci valabilitatea testului in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Asta nu e test de bunatate, e test de vinovatie.
Iti raspund doar pentru ca presupun ca este facut pentru cei ca mine (atei sau nehotarati) - sa fie "treziti".
Pai ia sa vedem schema e asa, sunt vinovata, vinovata la toate (n-am omorat dar nu stiu in ce situatii ma pune viata, e posibil s-o fac in autoaparare si m-am gandit uneori ca pedeapsa cu moartea se justifica). Asa. Oricum, pana la final mi se explica foarte clar ca orice-as face, oricum sunt vinovata, toate pacatele fiind la fel de mortale. Bun. Apoi, mi se insufla vinovatia fata de Isus, care fara sa ma intrebe si pe mine, s-a lasat omorat ca sa-mi stearga mie pacatele. Ma apuca jena. Uite ce-a facut el, ii sunt datoare. Apoi sunt amenintata: ori recunosc, ma spasesc, ori merg in iad. Deci oricum liber arbitru nu exista, n-am variante.

Pe mine ma jigneste schema asta. Nu scriu la misto si nu vreau sa va ofensez, chiar n-am mai scris aici de foarte mult timp de cand ni s-a spus ca e un loc al credintei si ateii n-au ce comenta. Vreau numai sa-ti semnalez cum se vede din afara, poate e interesant pentru voi, daca va ganditi macar o clipa la faptul ca sunt de fapt foarte putini crestini practicanti, sau ca e greu sa aduci ateii in sanul bisericii etc.

Schema eleganta era asa:
1. Crezi in divinitate, variantele:
a) faci ce trebuie, mergi in rai
b) nu te pocaiesti, persisti in pacat, mergi in iad

2. Nu esti credincios, dupa moarte faci "puf" si te dezintegrezi in neant.

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Orice psiholog cu minim de experienta iti poate spune ca nu ai cum sa treci testul.
Cine poate afirma ca nu a mintit niciodata e un mincinos. Din start o porunca incalcata.
Cine poate afirma ca nu a ucis niciodata, e un mincinos. O alta porunca incalcata.
Cine poate afirma ca si-a respectat parintii tot timpul, indiferent de varsta, fapta si simtire, e iar un mincinos.
Si nu are rost sa continui!
E un test pe care nu ai cum sa il treci. Cred ca daca as lua testul si as merge cu el la cel mai cucernic parinte din cea mai pustie pustietate, nici el nu l-ar trece.

Asa ca...asta nu e un test al bunatatii, asta e un test care te indeamna sa minti, e un guilt trip in sine, si sincer, sunt extrem de dezamagita.EXTREM!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J G

Iti raspund doar pentru ca presupun ca este facut pentru cei ca mine (atei sau nehotarati) - sa fie "treziti".
Pai ia sa vedem schema e asa, sunt vinovata, vinovata la toate (n-am omorat dar nu stiu in ce situatii ma pune viata, e posibil s-o fac in autoaparare si m-am gandit uneori ca pedeapsa cu moartea se justifica). Asa. Oricum, pana la final mi se explica foarte clar ca orice-as face, oricum sunt vinovata, toate pacatele fiind la fel de mortale. Bun. Apoi, mi se insufla vinovatia fata de Isus, care fara sa ma intrebe si pe mine, s-a lasat omorat ca sa-mi stearga mie pacatele. Ma apuca jena. Uite ce-a facut el, ii sunt datoare. Apoi sunt amenintata: ori recunosc, ma spasesc, ori merg in iad. Deci oricum liber arbitru nu exista, n-am variante.

Pe mine ma jigneste schema asta. Nu scriu la misto si nu vreau sa va ofensez, chiar n-am mai scris aici de foarte mult timp de cand ni s-a spus ca e un loc al credintei si ateii n-au ce comenta. Vreau numai sa-ti semnalez cum se vede din afara, poate e interesant pentru voi, daca va ganditi macar o clipa la faptul ca sunt de fapt foarte putini crestini practicanti, sau ca e greu sa aduci ateii in sanul bisericii etc.

Schema eleganta era asa:

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

cum se vede din afara...fiecare dintre noi stim asta. si noi am fost parte din acest grup.
probabil acest test se percepe difertit de fiecare in parte...ccum verei sa-l vezi. eu ca test de bunatate , tu ca test de vinovatie...e ca si cu paharu jumatate plin sau gol.

nu ignora faptul ca toti , absolut toti care sunt credinciosi au fost pana la un punct atei sau au avut alte religii...credinte...etc.
In final Dumenzeu vrea sa spuna ca fiecare se duce unde alege sa se duca. El te vrea in Rai, te vvrea cu El...vrea ca sa nu traiesti in pacat...nu ca asa zice El, dar pentru ca tie nu iti va fi bine.
Nu vrea sa minti ca stie ce rusinos e sa fi prins cu mincciuna, nu vrea sa furi ca stie ca poti sa fi prins si bagat la mititica, nu vrea sa omori ca vei trai cu aceasta remuscare toata viata+ ani de puscarie...deci pentru binele nostru ne-a spus sa nu facem astea.
Din dragoste pentru noi ne-a dat Biblia cu toate povetele si istorisirile din ea. Ne-a dat pe Domnul Isus nu sa ne faca sa ne simtim datori, dar ca sa ne ofere sansa de a fi cu El pentru o eternitate.
Multi chiar nu realizeaza statutul de pacat si pacatos...si chiar in ignoranta cred ca se vor duce in Rai. Nu stiu in ce masura Dumenzeu va lucra cu ei, dar am incredere ca e rabdator si da sanse fiecaruia dintre noi sa ne studiem, sa ne alegem calea care vrem sa fim.

Dorinta mea este ca cei care nu cred nu sa se simta invinovatiti, sau clasificati intr-o categorrie nu stiu care... ci doar sa considere sa studieze pentru sufletul lor.
Sa se gandeasca ca poate, poate nu au dreptate, ca poate stim si noi despre ce vorbim si cu un scop important atitia s-au dat viata in numele lui Isus...ca poate Dumnezeu exista, ca poate...gresescc cand nu dau atentie si nu pun pret pe sufletele lor.Dumenzeu nu-ti spune crede si nu cerceta...spune examineaza-ti credinta...studiaza Cuvintul...si apoi trage concluziile.
Suntem cu totii prinsi in sistemul asta de zi cu zi...in care ne gindim la ce mancam azi, cu ce platim billurile miine...ce scoala sa mearga copilul...unde sa mai mergem in vacanta, sau daca ne permitem una...dar ne gindim adeseori daca murim maine, ce am facut cu viata mea, ce am facut cu sufletul meu...unde voi merge MIINE?

Nu ma ataca si nu ma supara nici tachinarile "capcaunului"...nici ce spun unii si altii,dragostea care o primesc zilnic de la Dumnezeu mi-e suficienta sa primesc orice.

Domnul sa fie cu voi!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Schema eleganta era asa:

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Te inteleg perfect, draga J .
Stii care e cel mai mare defect (si, de multe ori, pacat) al nostru, al credinciosilor?
Acela ca avem impresia ca slujba de misionar a fost scoasa la concurs special pentru noi .
Toti ne credem potriviti pentru a fi pescari de oameni , toti credem ca avem convingeri mult prea limpezi/simple ca bunaziua/complexe si indelung slefuite (de toate pentru toti doritorii) ca sa avem vreo teama de esec. Sau de ridicol.
Nu luam in considerare faptul ca, poate, nu le stim noi chiar asa clar pe toate alea, ca poate ne mai scapa vreo nuanta, ca poate insistam cand nu e cazul, ca poate discursul nostru nu e tocmai ce are nevoie interlocutorul etc.
Zicem ce avem de zis si apoi ne culcam linistiti ca am zis. Si a doua zi, incantati de cat suntem de vrednici si lucratori, o luam de la capat.
De pe un mal al lacului aruncam undita, iar de pe celalalt aruncam cu pietre (asta, fiindca, probabil, inca nu am inteles ca lumea e mai interesata sa afle ce religie are omul ala care se poarta ca un inger, decat sa afle ce ii tot zice omul care crede ca religia l-a transformat intr-un inger).
Noroc ca, cu grija Lui, Domnul repara toate greselile si acolo unde noi dam cu batul in balta si esuam, El amenajeaza locul in asa fel incat sa poate creste totusi un ghiocel (da, ghiocelul nu a fost ales intamplator ;p)

Te pup, J!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Denizelu

Nu stiu de ce am reactionat. Ar trebui sa nu-mi pese, dar traim impreuna si copilul meu va merge curand la gradinita. Eu personal sunt in aceeasi masura imuna si imuabila, nu ma supara nimeni orice mi-ar spune (of ce greu am ajuns la maturitatea asta!) insa mi-e teama ca prea curand Carla va afla de iad, de pacate, de vinovatie.
Nici nu stiu daca ma intelege cineva.

Michelle, eu ma indoiesc tot timpul. Dar tu, te indoiesti asa cum imi sugerezi mie? Te intreb pentru ca am citit despre ce il inveti pe fiul tau. Uite eu mereu sunt sceptica in relatia cu fiica mea legat de dreptatea mea, parerile mele, incerc cat mai mult sa o pastrez autentica si libera.
Si inca ceva: eu sunt complet impacata cu gandul ca dupa moarte nu e nimic, viata o traiesc acum, daca fac rau imi asum consecintele, daca fac si eu un bine mic il fac fara sa astept nimic inapoi. Cum probabil faceti si voi, insa religia prea evident flutura bulina rosie, bulina neagra. Ori eu's prea batrana pentru buline...

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput